محاسبه هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال جاری

ساختمان به هر شکلی شامل آپارتمان، سوئیت، ویلایی و برج از جمله نیازهای اساسی بشر بوده است. قیمت سر به فلک کشیده هر متر ساختمان از طرفی و رکود املاک و مستغلات در سال‌های گذشته از طرف دیگر باعث شده تا این بازار آن شور و هیجان گذشته را نداشته و به‌عبارتی راکد شود.

به گزارش ایسنا به نقل از آیرومارت، اما آیا فقط میزان فعالیت بازار مسکن روی هزینه هر متر مربع ساختمان تاثیر دارد؟ آیا می‌دانید چه عواملی قیمت هر متر مربع خانه را تعیین می‌کنند؟ آیا می‌دانید هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان امسال چطور محاسبه می‌شود؟ در ادامه، ضمن بررسی قیمت تیرآهن، میلگرد و سیمان به عنوان مصالح اصلی ساختمانی و نیز نمودار قیمت این کالاها، جدول دقیق و جامعی از قیمت تمام‌شده هر متر مربع ساختمان ارائه می‌کنیم.

عوامل موثر در محاسبه هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان

تقریبا تمام مصالحی که در ساخت یک ساختمان استفاده می‌شوند می‌توانند به‌صورت مستقیم روی هزینه ساخت هر متر مربع آن تاثیر بگذارند. اما چالش اصلی اینجاست که فقط این مصالح مصرفی نیستند که قیمت را تعیین می‌کنند، بلکه عوامل دیگری با درصد تاثیرگذاری کم و زیاد می‌توانند هزینه ساخت را تغییر دهند.

قیمت زمین

اولین عاملی که باید در محاسبه هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در نظر داشت، برآورد قیمت زمین است. قیمت زمین در مناطق مختلف شهرهای بزرگ و کوچک تفاوت زیادی دارد. حتی این موضوع را می‌توان در تفاوت بسیار بالای قیمت زمین در بالاشهر و پایین‌شهر تهران دید. البته نباید متراژ زمین را نادیده گرفت. از جمله عوامل تاثیرگذار روی قیمت زمین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. 

  • موقعیت جغرافیایی، شهر یا منطقه
  • موقعیت دقیق سایت
  • منطقه‌بندی
  • متراژ
  • تجهیزات در دسترس

هزینه جواز ساخت

جواز ساخت یکی دیگر از پُرهزینه‌ترین مراحل ساخت ساختمان است. زمانی‌که وضعیت زمین مشخص شد، باید به شهرداری منطقه ملک مورد نظر مراجعه و برای دریافت جواز ساخت اقدام شود. در این مرحله به مدارکی مانند سند مالکیت، کارت شناسایی ملک و همین‌طور اصل فیش تسویه‌حساب عوارض شهرداری نیاز خواهد بود. 
هر جواز ساخت به‌مدت ۲ سال اعتبار خواهد داشت و اگر به‌زمان بیشتری نیاز باشد، باید آن را تمدید کرد. هزینه جواز ساخت هر سال حدود ۳۰% افزایش پیدا می‌کند. 

هزینه اسکلت سازه و ساخت بنا

اسکلت ساختمان را می‌توان فلزی یا بتنی ساخت. نکته مهم اینکه، هزینه اسکلت فلزی بیشتر از بتنی بوده و این مورد می‌تواند مستقیما روی هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان تاثیر بگذارد. لازم است بدانید که مهم‌ترین عامل در تعیین هزینه اسکلت فلزی، قیمت روز آهن و میلگرد در بازار است. 
ساختمان‌ها بر اساس مصالح مصرفی به چند گروه زیر تقسیم می‌شوند. 

  • آجری با تیرآهن
  • آجری با تیرچه‌بلوک
  • اسکلت‌ فلزی
  • بتنی
  • تمام آجری
  • بلوک سیمانی

برای ساخت ساختمان‌های فوق به مصالحی مانند تیرآهن، میلگرد، آجر، سیمان و بلوک نیاز خواهد بود که قیمت هر کدام از آن‌ها به قیمت روز دلار گره خورده است. بنابراین قیمت روز آهن، قیمت روز میلگرد، قیمت روز تیرآهن و دیگر مصالح با کوچک‌ترین تغییری در نرخ دلار دچار نوسان خواهد شد. این تغییرات را می‌توانید در نمودارهای زیر ببینید. 


همان‌طور که در ۲ نمودار فوق می‌بینید، تغییرات قیمت دلار به‌صورت مستقیم روی قیمت روز آهن و قیمت میلگرد در بازار آزاد و بورس تاثیر گذاشته است. لازم است بدانید که این محصولات همگی در بورس نیز عرضه می‌شوند اما خرید آن‌ها از کارخانجات و حذف واسطه‌ها می‌تواند به کاهش هزینه‌های ساخت ساختمان کمک کند. 

میانگین هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان سال ۱۴۰۳

در ابتدای سال ۱۴۰۳، شورای مرکزی نظام مهندسی میانگین هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان مسکونی را اعلام کرده که به شرح زیر است. با بررسی جدول زیر می‌توانید مقایسه‌ای بین هزینه ساخت در سال گذشته و امسال را نیز داشته باشید. 

قیمت روز آهن و میلگرد و هزینه ساخت ساختمان در سال ۱۴۰۳

برای محاسبه هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال ۱۴۰۳ باید عوامل مختلفی بررسی شوند که شامل قیمت زمین، هزینه جواز ساخت، قیمت روز آهن و میلگرد، قیمت روز آجر و بلوک و سیمان و غیره خواهد بود. 
هرچقدر قیمت این مصالح بالاتر رود، قاعدتا هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان نیز بیشتر خواهد شد. چون مقاطع فولادی مانند تیرآهن و میلگرد و همین‌طور سیمان در بورس نیز عرضه می‌شوند. با خرید مستقیم از کارخانه و حذف واسطه‌ها می‌توانید هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان را کاهش دهید. بنابراین بهتر است برای خرید تیرآهن، میلگرد، پروفیل و نبشی و مقاطع فولادی دیگر با کارشناسان مجرب این حوزه تماس گرفته و با آن‌ها برای استعلام قیمت و خرید آنلاین در ارتباط باشید.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1403031610656
  • خبرنگار :