به گزارش ایسنا، داوود منافیپور-دبیر سوگواره بینالمللی «سفینة النجاه»- امروز سهشنبه (۱۵ خرداد) در همایش بینالمللی سفینة النجاة که با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از فرهیختگان و اندیشمندان از ۴۵ ملیت و برترینهای حوزه هنر و رسانه در کربلای معلی برگزار شد با اشاره به برگزاری آیین شیرخوارگان حسینی اظهار کرد: نیروی حضرت علی اصغر(ع) یک نیروی خاص و بیدارگر در جهان است و این مظلمویت حتی برای کسانی که دین و آیین هم ندارند اثر گذار است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه داشتن نماد در هر دینی یک ضرورت است، تاکید کرد: لباس سید الشهدا باید به عنوان شناسنامه و نشانگر نماد شیعه مورد بررسی قرار بگیرد.
دبیر سوگواره بینالمللی «سفینة النجاه» خاطرنشان کرد: «ابن قولویه قمی» در کتاب کامل الزیارات در خصوص پیراهن حضرت امام حسین(ع) بسیار سخن گفته است و این نقشه راهبردی شیعه میتواند زمینهسازی ظهور باشد. در اصل باید بگوییم که کربلا حیات شیعه است.
منافیپور با طرح این سوال که نقشه جامع راهبردی شیعه به چه منظوری است؟ یادآور شد: منظور از نقشه تدوین راهبردی شیعه توسعه و تبیین قلمرو قدرت ژئوپولوتیکی کربلا است، یک جغرافیایی که هیچ یک از ادیان وحیانی و غیروحیانی این زمین مقدس را ندارند به جزء یک مکان که دشمن نابهکار از این فرصت بهرهوری دیگری انجام میدهد، در غیر این صورت زمین مقدسی به غیر از کربلا وجود ندارد.
وی افزود: زایش قدرت از کربلا است، خداوند در آیه ۵ سوره قصص میگوید "وَ نُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ / ما میخواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم!"، بستر زیر بنایی این آیه از کربلا است و این نشان میدهد ما می توانیم قدرتی داشته باشیم که بگوییم جهان در دستان ما است. در این مسیر کلام به کلام ما استناد به بیانات معصومین(ع) است.
دبیر سوگواره بینالمللی «سفینة النجاه» تصریح کرد: ۱۲۴ هزار پیغمبر زمینهساز حضور امام حسین (ع) در کربلا بودهاند. پیامبر اسلام، حضرت علی(ع)، حضرت
فاطمه الزهرا(س) همه زمینهسازی ظهور را انجام دادهاند و از زمینهسازی ظهور همین بس که اباعبدالله(ع) و امام صادق(ع) میفرمایند «وَ لَو اَدرَکتُهُ لَخَدَمتُهُ ایّامَ حَیوتی / اگر او را درک می کردم[و به او می رسیدم] تمام ایّام زندگی خود، به او خدمت می کردم».
حیلت شیعه در کربلاست
منافیپور اظهار کرد: امام صادق(ع) کرسی معرفت شناختی کربلا را تاسیس کردند و ایشان تمام سعیشان بر این بود که کربلا را به سایرین بشناسانند و این کرسی زمینهساز ظهور است. حضرت موسی بن جعفر(ع) اصل و اساس زمینهسازِان مصیبت کربلا را چیدند. حضرت در این زمینه بسیار زیاد کار کردند و کارهای خیلی خیلی مهمی انجام دادند، از جمله این کارها تشکیل کانون وکلا بود و پس از آن فرزندان خود را به سمت شرق گسیل دادند تا از این طریق نشر و گسترش مهدویت رخ بدهد.
وی ادامه داد: تعظیم شعائر یعنی پرداختن به قلب خاصه سیدالشهدا(ع). تمام ائمه این دغدغه را داشتند که کربلا به سایرین شناخته شود. اگر جامعه به سمتی رفته که گاهی مسائل دینی مثل حجاب و غیره رعایت نمیشود چون مسائل شناختی دین اصولی منتقل نشده است. کربلا زمین مقدس است و باید همواره به آن پرداخته شود. ۱۷ نام برای کربلا داریم که هر کدامش دنیای از مباحث شناختی و معرفتی است.
منافیپور تاکید کرد: در دستور کلی منابر شیعه آمده که حیات شیعه در کربلا است. امام صادق(ع) فرمودند «کربلا پایگاه و اندیشه برای شیعه است». در این مکان باید از ضعف به سمت قدرت حرکت کنیم و برای این امر آموزش تهیجی باید صورت بگیرد. باید به آنچه که در کربلا رخ داده پرداخته شود. چرا میگوییم در حرم امام حسین(ع) نماز کامل است چون اینجا وطن است و این باید معرفتی و شناختی باشد. با کربلا ما قلمرو قدرتساز و حرکت خواه داریم.
وی ادامه داد: ما باید از سرمایه شیعه استفاده کنیم تا سرباز برای امام زمان(عج) تربیت کنیم، از کلمه انتقام نباید بترسیم و باید برای این امر تجهیز شویم و این از طریق فرهنگ و شناختن مسائل دینی و فرهنگی رخ میدهد. ما فقط میگوییم خدایا ما را از منتقمان خون امام حسین(ع) قرار بدهید؟ فقط میگوییم اما چقدر برای آن کار کردهایم؟. در قبال هر پیامبری یک کفری بوده است و اکنون صهیونیست جهانی در مقابل شیعه است که نابود میشود و ظهور از ۱۵ خرداد شروع شده است.
نپرداختن به قدرت شیعه جای حسرت دارد
دبیر سوگواره بینالمللی «سفینة النجاة» خاطرنشان کرد: امروز قدرت شیعه را در جهان میبینم و هر کسی هم میخواد این را انکار کند، اما نور خورشید هرگز خاموش نمیشود. نپرداختن به قدرت شیعه جای حسرت دارد، باید قدرت را ببینیم و به آن بپردازیم، نماد شیعه حضرت علی اصغر(ع) و پیراهن سیدالشهدا(ع) و خود سرزمین کربلا است، چرا اینقدر به زیارت کربلا تاکید شده چون منطقه مهم و وطن همه شیعیان است.
منافیپور تاکید کرد: شیعه برای حیات باید به کربلا بیایید و برود چرا که کربلا حیات است. پرداختن به کربلا باید قبل از ظهور رخ بدهد. یکی از کارهایی که باید تبیین شود این است که شیعه باید غنیسازی شود و بداند چه قدرت عظیمی دارد و بحث تهیجی کربلا از اوجب واجبات است.
وی با بیان اینکه همچنان یک شب عاشورا دیگری وجود دارد، اظهار کرد: اگر میگوییم ای کاش شب عاشورا بودیم الان زمان آن است، باید زمینهساز ظهور شویم. چقدر ما به امام تعصب داریم؟، امروز اربعین و پرچمهای در دست از اوجب واجبات برای هر شیعهای است.
وی ابراز کرد: کسی حق ندارد ساز و کار درست کند، در نمادیابی حضرت علی اصغر(ع) مادر و فرزند آمدند کسی چیزی به آن اضافه نکرد. پس از آن باید رسم آن ایجاد شود پس از آن باید واقعهخوانی باشد اما فقط واقعهخوانی نیست باید از تمام ابزارهای روز و به خصوص هنر بهره ببریم. اربعین نماد قدرت شیعه است و باید باشد و باید آن را رشد بدهیم.
منافیپور در پایان با طرح این پرسش که چرا میگویند هر شب جمعه ملائکه و اهل بیت(ع) در این سرزمین هبوط میکنند؟، گفت: این کلام معصوم خیلی ارزشمند است، این ارزش و بزرگی کربلا را نشان میدهد. ۶۰۰ نفر از انبیاء در کربلا دفن شدهاند، این یعنی بزرگی و ارزشمندی کربلا. پیامبر(ص) میفرماید «حَسُینُ مِنّی وُ أنا مِن حُسَین» یعنی چه؟، پیامبر این سخن را میفرمایید چون میخواهند بگویند همه به کربلا و امام حسین(ع) بپردازید.
انتهای پیام