/ادامه مسیر سیدالشهدای خدمت/

دو اقدام مهم دولت سیزدهم در جهت توسعه بازار کار

یک کارشناس بازار کار تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و احیای واحدهای راکد را از جمله اقدامات مهم کارنامه دولت سیزدهم برشمرد و به دولت آینده توصیه کرد: به سمت اقتصاد دیجیتال و استفاده از فرصت‌های نهفته در بخش های آی تی، اینترنت و فضای مجازی گام بردارد زیرا این بخش‌ها ارتباطات ما را با دنیا گسترده‌تر می‌کند و سهم ما را در اقتصاد دیجیتال افزایش می‌دهد.

حمید حاج‌اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی اقدامات دولت سیزدهم در حوزه اشتغال و بازار کار گفت: یکی از اقدامات مهمی که دولت سیزدهم رقم زد، بحث صدور مجوزهای کسب و کار بود که از طریق راه‌اندازی سامانه درگاه ملی مجوزها اتفاق افتاد و دولت سیزدهم و مجلس یازدهم پیگیر آن بودند.

تسهیل صدور مجوزها به توسعه بازار کار منجر شد

وی افزود: تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار یک کار انگیزشی بود که به توسعه بازار انجامید و تمایل افرادی برای داشتن کسب و کار را بیشتر کرد.

حاج‌اسماعیلی با بیان اینکه کارهای بسیار زیادی در جهت بهبود بازار کار باقی مانده است، ابراز امیدواری کرد: با همکاری مجلس دوازدهم و روی کار آمدن دولت جدید در جهت هموار کردن مسیر صدور مجوزها وشکوفایی هرچه بیشتر بازار کار شاهد اقدامات خوبی باشیم.

اهتمام شهید رئیسی به احیای واحدهای راکد

این کارشناس بازار کار از اهتمام دولت شهید رئیسی به احیای کارخانه‌های راکد به عنوان یکی دیگر از اقدامات مهم و اساسی دولت نام برد و گفت: کارگاه‌هایی که ظرفیتشان کاهش پیدا کرده یا خاموش شده بودند توسط دولت سیزدهم احیا شد و این اهتمام از قبل از آن در قوه قضاییه وجود داشت و در دولت سیزدهم با نگاه جدی تر پیگیری شد.

دولت سیزدهم تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرد

وی با بیان تحریم‌ها مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کرده و هزینه‌ها را بالا برده بود اظهار کرد: با درایت دولت سیزدهم این مشکلات و موانع تبدیل به فرصت شد. خیلی از قطعات و کالاها را باید از خارج وارد می‌کردیم ولی به دلیل تحریم و عدم نقل و انتقال رسمی پول امکانپذیر نشد و در نهایت به سمت تاسیس شرکت‌های دانش بنیان رفتیم و با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی برای تولید این کالاها و قطعات گام برداشتیم که این اقدام باعث توسعه بازار کار خواهد شد.

توسعه بازار کار با روش‌های سنتی ممکن نیست

به گفته حاج اسماعیلی در حال حاضر توسعه بازار کار از طریق روش‌های سنتی دیگر امکان‌پذیر نیست و باید به دنبال تغییر راهبردها و استراتژیک در بازار کار باشیم تا بتوانیم تحولی در بازار کار  ایجاد کنیم.

دولت آینده به سمت اقتصاد دیجیتال گام بردارد

وی با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری توصیه کرد: آنچه اکنون در دنیا در محوریت است و می تواند به کشور کمک کند این است که به سمت اقتصاد دیجیتال برویم. درحال حاضر بیش از ۴۵ درصد سهم اقتصاد دیجیتال در اقتصادهای دنیا افزایش پیدا کرده است و باید به این سمت برویم زیرا اقتصاد دیجیتال روش‌هایی را پیش روی ما می گشاید که از فناوری‌های آی تی و  پلتفرم‌های اینترنتی و فضای مجازی استفاده کنیم.

آی تی وفضای مجازی بهترین مشوق برای کارجویان

این کارشناس بازار کار تاکید کرد: داده‌های اطلاعاتی باعث می‌شود هم روش‌ها را با هزینه های کمتر پیاده کنیم، هم بهره‌وری را بالا ببریم و در عین حال مشاغلی با طیف گسترده برای کشور تعریف کنیم، این مسأله می‌تواند برای جوانان و زنان فرصت شغلی ایجاد و فارغ التحصیلان را جذب بازار کار کند.

حاج اسماعیلی تصریح کرد: حوزه آی تی، اینترنت و فضای مجازی مشوق خوبی برای کارجویان است و می تواند آنها را به سرعت جذب بازار کار کند. در عین حال فرصت‌های بسیاری در این بخش‌ها نهفته که باید در تعامل با کشورهای جهان از این فرصت‌ها و ظرفیت‌ها استفاده کنیم این فرصت‌ها، ارتباطات ما را با دنیا گسترده‌تر می‌کند و سهم ما را در اقتصاد دیجیتال افزایش می دهد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1403031509892
  • خبرنگار : 71282