عضو حزب موتلفه:

علاقه مردم به روحانیت از عوامل مهم شکل‌گیری و تداوم انقلاب است

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: ایمان به اسلام، غیرت دینی و اعتماد به مرجعیت و روحانیت در عرصه سیاسی عامل شکل‌گیری و دوام انقلاب اسلامی است.

حمیدرضا ترقی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن گرامیداشت سالروز قیام ۱۵ خرداد، با اشاره به عوامل حفظ روحیه انقلابی در بین مردم ایران از ۶۰ سال پیش تاکنون، اظهار کرد: در این خصوص چند ویژگی را در ایرانیان می‌توان مورد توجه قرار دارد، اول اعتماد و علاقه به مرجعیت و روحانیت است که از ایمان به اسلام سیاسی نشات گرفته و اساساً وجود امام هشتم در ایران خود یک عامل جوشش‌های سیاسی است. تاریخ کشور ما نشان‌دهنده نقش بسیار موثر نیروهای مذهبی در کنش‌ها و مناسبات سیاسی است.

وی با بیان اینکه علاقه مردم به روحانیت باعث شده هیچگونه توهین نسبت به این قشر را تاب نیاورند، افزود: نمونه چنین روحیه‌ای را در دستگیری امام خمینی(ره) در سال ۱۳۴۲ می‌بینیم که به محض اینکه امام را شبانه در قم دستگیر کردند و خبر آن در تهران، مشهد و دیگر شهرها منتشر شد، مردم کفن‌پوش به صحنه آمدند و از مرجع تقلید خود حمایت و دفاع کردند. در واقع آمادگی برای جانفشانی در مسیر رهبری دینی و سیاسی از غیرت دینی ناشی می‌شود که در کشور ما وجود داشته است. بنابراین ایمان به اسلام، غیرت دینی و اعتماد به مرجعیت و روحانیت در عرصه سیاسی عامل دوام انقلاب اسلامی است.

این نماینده سابق مجلس به تاثیر وجود روحیه انقلابی و آزادی‌خواهی در ذات و جوهره ایرانیان بر مصون ماندن کشور از توطئه‌های خارجی اشاره و عنوان کرد: اگر توطئه‌های دشمن را بررسی کنیم، یا سیاسی، امنیتی و نظامی است یا اقتصادی و فرهنگی. شکست هر دوی این‌ها نیازمند سنگربانی در جامعه اسلامی است. مسئولیت اصلی این سنگربانی بر عهده علما در حوزه فرهنگ و حفظ مرزهای ایدئولوژیکی است. هرگاه دشمن به لحاظ ایدئولوژیک افکار عمومی و فرهنگ جامعه ما را تهدید می‌کند، قشر مذهبی جامعه پرچم‌دارند و به مقابله با آن برمی‌خیزند. همچنین در عرصه نظامی و امنیتی هم نیازمند هوشیاری، بصیرت، آگاهی و حفظ تجربه تاریخی مردم در طول دوران انقلاب و مبارزه هستیم و خوشبختانه اکنون آگاهی مردم روزبه‌روز نسبت به این موضوع افزایش پیدا کرده است.

ترقی با بیان اینکه همچنین روحیه استقلال‌طلبی مردم نیز افزایش یافته است، اضافه کرد: در ادوار گذشته به دلیل سلطه بیگانگان، مردم مشکلات زیادی را متحمل می‌شدند؛ چه از دوران قاجار که بخشی از کشور تحت سلطه‌ روس‌ها و بخش دیگر تحت سلطه انگلیسی‌ها بود و چه بعد از آن در دوران پهلوی که شاهد سلطه آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها بر سرنوشت کشور بودیم. همه این‌ها برای مردم ما غیرقابل تحمل بود و آن‌ها متوجه خطرات و آثار منفی ناشی از سلطه بیگانگان بر کشور شده بودند.

وی ادامه داد: لذا وقتی که امام خمینی شعار استقلال سرداد و تاکید کرد که این اسرائیل و آمریکا هستند که در مسائل داخلی کشور دخالت و سرنوشت ما را تعیین می‌کنند، ملت در پاسخ امام لبیک گفتند و با او همراه شدند. چنین موضع‌گیری‌هایی از سمت مردم، ناشی از بصیرت، آگاهی و بینش اسلام سیاسی آنان است.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به وجود روحیه انقلابی در نسل جدید، بیان کرد: انقلاب اسلامی نمی‌تواند تنها در یک دوره به اهداف خود برسد و برای اینکه بتواند در تمام ادوار تداوم یابد، نیازمند جامعه‌پذیر کردن سیاسی و دینی نسل جوان است. اگر نسل جوان جامعه که قرار است پرچمداران آینده انقلاب باشند، به لحاظ سیاسی و دینی جامعه‌پذیر نشوند، یا تداوم انقلاب امکان‌پذیر نخواهد بود یا در صورت تداوم هم به اهداف متعالی آن نخواهیم رسید.

ترقی افزود: لذا تلاش انقلاب اسلامی این بوده که با برنامه‌ریزی و انجام کار فرهنگی و سیاسی از طرق گوناگون در مراکز آموزشی، مساجد، هیئات مذهبی و تشکل‌های سیاسی، نسل جوان کشور را با نیروهای انقلاب همراه کند. ما امروز شاهدیم همان روحیه‌ای که در نسل اوایل انقلاب وجود داشت، در نسل جوان هم ریشه دوانده است. شاید در بخشی از این نسل نافرمانی‌هایی وجود داشته باشد، اما اکثریت آنان آماده جانفشانی و پاسداری از انقلاب اسلامی هستند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403031509856
  • خبرنگار : 50555