حجتالاسلام حسین عربی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: زن موجود پاک، لطیف و مقدسی است که گویا خداوند او را آفرید تا جلوهای از جمال خود را در وجودش به تجلی در آورد.
وی بیان کرد: گرچه شأن زنان در هستی و خانواده و اجتماع حساس و والاست اما در طول تاریخ آماج شلاقها و توهینها و سوء استفادهها قرار گرفت، به طوری که زمانی در زیر چکمهها پایمال و گاهی به صورت بت در بتخانهها مورد تقدیس و پرستش بوده است.
این کارشناس مذهبی اظهار کرد: هیچ کس مثل زنان با حوادث متضاد رویارو نشده و اینچنین مورد بهرهبرداری غلط و سوء استفاده نامعقول قرار نگرفته است.
عربی با اشاره به سخنی از امام راحل در خصوص زنان گفت: ایشان فرمودند: «مع الاسف» زن در دو مرحله مظلوم بوده است؛ یکی در جاهلیت و آن مرحلهای بود که زن را مانند حیوانات بلکه پایینتر از آن میدانستند، در یک موقع دیگر در ایران ما نیز زن مظلوم واقع شد و آن دوره شاه سابق بود که به اسم اینکه زن را میخواهند آزاد کنند، ظلمها کردند.
وی گفت: آن زمان زن را از مقام شرافت و عزت که داشت پایین کشیدند به صورت شیء در آورده و به اسم آزادی زنان و مردان، آزادی را از زن و مرد سلب کردند و زنها و جوانان ما را فاسد الاخلاق کردند.
این کارشناس مذهبی بیان کرد: گرچه شاه حجاب و عفاف زن را ظلم و تبعیض نسبت به او میدانست و غربزدگی و از خود بیگانگی را نشانه ترقی و تعالی عنوان میکرد، اما امام در بلندای زمان به هستی و انسان و زن نگریست و زن را نه مظهر فریب و بازیچگی که او را مبدأ همه خیرات و سعادتها میدانست.
وی با بیان اینکه امام راحل زنان را موجود بسیار با عظمت و کرامت میدیدند که سعادت و شقاوت جامعه تا حد زیادی به دست اوست، تصریح کرد: امام راحل معتقد بودند یک جامعه خوشبخت جامعهای است که زنانش تربیت شده و در جهت پرورش و نمونه باشند.
عربی با تأکید بر اینکه زن در حاشیه و کناره اجتماع نیست بلکه او محور و مرکز است، گفت: ایشان فرمودند؛ از دامن زن مرد به معراج میرود، یعنی اینکه اگر بخواهیم جامعه را متحول کنیم باید از زنان آغاز کنیم، الفبای انقلاب را باید زنان بیاموزند و در خانواده جا بیفتد تا در اجتماع شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه امام بزرگوار منشاء تحولات ایران را که در جهان هم اثر گذاشت نخست از زنان میدانستند، افزود: ایشان نهضت خود را مدیون زنان و حضور مردها در انقلاب را به تبع زنان میدانستند.
کارشناس مذهبی افزود: از دیدگاه امام راحل زنان شیردلانی بودند که به همت والای خود اسلام را از قید اسارت بیگانه بیرون آوردند و آنان دوشادوش مردان پیروزی را برای اسلام بیمه کردند.
وی همچنین گفت: امام پیوسته خود را قدرشناس خدمات زنان میدانستند و بارها از زنان تشکر نمودند و فرمودند؛ خداوند نگهدار همه شما باشد این پیروزی را ما از بانوان داریم قبل از اینکه از مردان داشته باشیم.
عربی عنوان کرد: زن نیز که در مکتب معرفت ارزش خود را درک کرده بود به حمایت از امام خویش همه چیز را فدای امام و راه او کرد. جوانان خود را به جبهه فرستادند و بر سرشان قرآن گرفته و بر شهادت عزیزانش افتخار کردند.
وی گفت: حتی پیرزنی که سالها قناعت و پسانداز کرده و اندوختهاش را در دستمالی پنهان کرده بود آن را در اختیار رزمندگان قرار داد. آن همه طلا و جواهرات و حتی حلقه نامزدی که نثار شد گویای فداکاری و ایثار زنانی است که باعث روسفیدی نسلها شدند و آیندگان باید بر این همت والا افتخار نمایند و از آن درس بیاموزند.
کارشناس مذهبی افزود: امام زن را از ذلت و خواری نجات داد و این کار الهام گرفته از سنت رسولالله و سرمایههای قرانی بود، در میان هر ملت متمدن و غیر متمدن الفاظ و تعابیر و ضربالمثلهایی است که از ضعف و نقص زن حکایت میکند و اینکه زن ترسو و بدبخت و بیچاره و توسری خور است، اما اسلام در حق زن آن طور عمل نمود و او را معرفی کرد که دنیا از قدیمیترین زمانها آن را نمیشناخت و بنای فطری و ذاتی که از روز اول ویران شده بود و از نوبنیان نهاد و اعتقاد جاهلانهای که نسبت به زن رواج داشت از بین برد.
انتهای پیام