مهرداد فولاد امروز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون در بیش از هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات این شهرستان آمل آفت مگس میوه ردیابی شد و روند فعالیت و جمعیت آفت مگس میوه مدیترانهای مورد پایش و رصد قرار دارد.
وی افزود: آفت مگس میوه مدیترانهای یکی از آفات مهم و خسارتزای باغات شهرستان است که مشارکت و همراهی باغداران لازمه کنترل و کاهش خسارت این آفت است.
مدیر جهاد کشاورزی آمل به برگزاری دورههای آموزشی برای آشنایی بیشتر باغداران این شهرستان با آفات میوه و راهکارهای پیشگیرانه از آن اشاره کرد وادامه داد: امسال تاکنون ۲۵ کارگاه آموزشی با موضوع آشنایی و مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانهای در یکشنبههای مزرعهای ترویجی مراکز جهاد کشاورزی هشتگانه این شهرستان برگزار و بیش از ۶۰۰ نفر بهرهبردار در این کارگاهها در این خصوص آموزشهای لازم را فرا گرفتند.
فولاد، اضافه کرد: حدود۹ کانال فضای مجازی در پیامرسان ایتا مربوط به مدیریت و مراکز هشتگانه بصورت مستمر در اطلاع رسانی پیرامون این آفت و روشهای کنترل آن فعال است.
وی درعین حال به باغداران توصیه کرد: جهت ردیابی و مقابله با آفت مگس مدیترانهای اقدام به نصب تلههای سراتینکس، پنج عدد به ازای هر هزار متر نمایند.
مدیرجهادکشاورزی آمل، گفت: انتظاراست که انجام عملیات طعمه پاشی با پروتئین هیدرولیزات سه درصد و سم مالاتیون ۲ در هزار به صورت لکه پاشی برروی علفهای هرز و کف باغات در ساعات عصر یا صبح زود انجام گیرد.
مگس مدیترانهای(مگس مدیترانهای مرکبات) با نام علمی (Ceratitis capitata(Wiedemann و نام مستعار Medfly یکی از مخربترین آفات حشرات جهان است که به دلیل پراکندگی وسیع آن در سراسر جهان، تکثیر بسیار سریع، توانایی آن برای تحمل آب و هوای سردتر نسبت به سایر گونههای مگس میوههای گرمسیری و طیف وسیعی از میزبانان، در بین گونههای مهم اقتصادی مگس میوه، رتبه اول را دارد.
انتهای پیام