هادی سیناییپور فرد، رئیس اداره امور اجتماعی سازمان اجتماعی، فرهنگی، ورزشی شهرداری اصفهان، در گفتو گو با ایسنا اظهار کرد: برنامه خوب بمان از سال گذشته بهصورت محدود در فرهنگسراها و مراکز فرهنگی مناطق ۱۵ گانه شهرداری اصفهان آغاز به کار کرد و امسال آموزشهای لازم به صورت حرفهای بین ۴۰ تا ۴۴ هفته آموزشی در ۵۵ فرهنگسرا و مرکز فرهنگی محلات ۱۵ گانه شهر اصفهان به سالمندان و میانسالان ارائه میشود.
رئیس اداره امور اجتماعی سازمان اجتماعی، فرهنگی، ورزشی شهرداری اصفهان در پایان یادآور شد: هدف از اجرای این طرح این است که افراد سالمند یا افرادی که در آستانه ورود به دوران سالمندی هستند بتوانند از سلامت روان، اجتماعی، معنوی، و جسمانی خوبی برخوردار باشند و سالمندی موفقی را تجربه کنند. سالمندی موفق به معنای بیمار نشدن نیست، بلکه به این معناست که فرد سالمند توانایی انجام امور خود را به شکل صحیح داشته باشد، یعنی بداند اگر برای او مشکلات جسمانی پیش آمد برای پیشگیری از آن چه کارهایی را باید انجام دهد تا این دوران را به شکل موفق پشت سر بگذارد.
سیناییپور فرد با بیان اینکه به تازگی پژوهشی در خصوص الزامات ایجاد مراکز اجتماع مدار سالمند با جهاددانشگاهی اصفهان انجام شده است، اظهار کرد: هدف از انجام این پژوهش این بوده که استانداردهای لازم برای احداث مراکزی برای سالمندان در شهر اصفهان مشخص شود.
وی ادامه داد: در این پژوهش ما به این موضوع که در سالهای آینده در مناطق شهر اصفهان نیاز است تغییر کاربریها یا احداث مراکزی را داشته باشیم پرداختهایم، تا بتوان در حوزههای آموزشی به سالمندان کمک کرد و به شکلی این مراکز پاتوق سالمندان یا شهروندان ارشد باشد.
سیناییپور فرد اضافه کرد: بازه سالمندی از ۶۰ تا ۷۴ سال است و افرادی که در این بازه سنی قرار دارند را «سالمندان جوان» مینامند. بازه سنی ۷۵ تا ۹۰ سال را «سالمندان میانسال» و ۹۰ سال به بالا را «سالمندان پیر» مینامند. افراد میانسال هم در حوزه ۵۵ تا ۶۰ سال قرار دارند.
رئیس اداره امور اجتماعی سازمان اجتماعی، فرهنگی، ورزشی شهرداری اصفهان گفت: در حال حاضر ما میدانیم که استانداردهای لازم برای تغییر کاربری یا احداث مراکز اجتماع مدار حوزه سالمندی باید چه خصوصیاتی داشته باشد. ما این اقدام را در اختیار ادارات فرهنگی ۱۵ گانه شهرداری قرار میدهیم تا با این استانداردها برای سالهای آینده بتوانند نسبت به احداث چنین مراکزی اقدام کنند.
وی افزود: از میان مناطق ۱۵ گانه شهرداری اصفهان، منطقه ۱، ۳ و ۶ بیشترین تعداد سالمند را داراست. از اینرو، با توجه به شواهدی که وجود دارد جمعیت شهر اصفهان به سمت سالمندی میرود و نیاز است که بر مراکز آموزش سالمندی به صورت تخصصی کار شود.
سیناییپور فرد یادآور شد: در بین شهرهای کشور از نظر تعداد جمعیت سالمند، اصفهان سومین شهر کشور است و این آمار به ما هشدار میدهد که باید در حوزه سالمندی، به خصوص آموزشها و پیشگیریهای نوع اول، گامهای جدی برداریم. هر چند که متولی اصلی حوزه سالمندان، بهزیستی است، اما با توجه به اینکه در شهرداری پیشبینی خوبی شده بود و مرکز تخصصی در این زمینه وجود دارد، برنامههای آموزشی خیلی خوبی را در حوزه حساس سازی و نیز در حوزه آموزشهای تکمیلی تدارک دیدهایم که امیدواریم در سالهای آینده با تکمیل شدن نظام جامع آموزشی سالمندان شهر اصفهان بتوانیم خیلی دقیقتر و هدفمندتر در حوزه آموزش در مناطق شهرداری قدمهای موثری را برداریم.
وی خاطر نشان کرد: معمولا شهرهایی از دنیا که ۱۵ درصد جمعیت آن شهرها را افراد سالمند تشکیل دادهاند، بهعنوان شهرهای پیر شناخته میشوند. شهر اصفهان با حدود ۱۳ یا ۱۴ درصد سالمندی به سمت شهر پیر در حرکت است. البته از این حیث که نظام بهداشتی و سلامتی افراد، نظام موثری بوده که باعث طول عمر آنها شده است و افراد به سنین بالای ۸۰ یا ۹۰ سال میرسند یک اتفاق خوبی قلمداد میشود و از طرف دیگر نیز با وجود سالمندان، ذخیره دانایی بسیار ارزشمندی در اختیار شهر قرار میگیرد.
رئیس اداره امور اجتماعی شهرداری اصفهان اعلام کرد: تمام افراد میانسال و سالمندان اصفهان با مراجعه به ادارات ۱۵ گانه مناطق شهرداری میتوانند از برگزاری این جلسات در سطح محله و منطقه خود آگاه شوند. تقریبا در تمام فرهنگسراهای شهر اصفهان این کلاسها برگزار میشود. این کلاسها از ۲۲ اردیبهشت ماه شروع شده و تا نیمه اول اسفند ماه ۱۴۰۳ هم ادامه دارد.
انتهای پیام