کوروش خلیلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: استمرار شغل و حرفه صیادی در نوار ساحلی در گرو بازسازی، تکثیر، تولید و رهاسازی موثر بچه ماهیان تجاری دریای خزر است و در همین راستا با توجه به تعداد تکلیفی سازمانی هدف گذاری رهاسازی ۲۰۰ میلیون بچه ماهی در مصب رودخانه ها و سواحل استان گیلان در سال جاری در دستور کار قرار دارد.
وی از استمرار برنامه تولید و رهاسازی بچه ماهیان سفید بالای یک گرم خبر داد و گفت: با این اقدام میزان بقای بچه ماهیان رهاسازی شده در محیط طبیعی بیشتر میشود. از سال گذشته با هدف موثرسازی بازسازی ذخایر افزایش وزن با توجه به تأمین منابع ملی در دستور کار بوده و امسال هم اجرایی میشود.
خلیلی به تلاش شیلات گیلان با استفاده از ظرفیت بزرگترین سالنها و عرصههای کشت لارو ماهیان تجاری و بومی در ۳ مرکز اصلی حفاظت از ذخایر و بازسازی منابع آبزیان اشاره و تصریح کرد: این ۳ مرکز شامل مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری، مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر آبزیان شهید بهشتی همچنین مرکز بازسازی ذخایر سیاهکل هستند.
وی با بیان اینکه امسال در تولید بچه ماهی سوف و خاویاری دو برابر تعهدات تولید خواهیم داشت، افزود: در کپور تالابی تولید را سه برابر کردیم و در تولید بچه ماهی سفید نیز با توجه به مقدار مولدین تأمین شده، شرایط سال قبل را داریم.
مدیرکل شیلات گیلان با تاکید بر اینکه همه ما حافظ ذخایر آبزیان برای نسل های آینده هستیم، گفت: امسال نیز همانند سال قبل با همت و همیاری همه همکاران و صیادان استان؛ رهاسازی موثر آبزیان تولیدی این مراکز به انجام میرسد.
خلیلی در پایان با اشاره به اینکه عملیات رهاسازی بچه ماهیان از اواسط خرداد ماه تا اتمام بارگیری در باراندازهای مراکز ادامه خواهد داشت که سال قبل تا اواسط مهر ماه انجام شد، تصریح کرد: در همین راستا عملیات جمعآوری بچه ماهیان سفید از استخر هچری خشکرود رودسر؛ تنها رودخانه تحت فعالیت بازسازی ذخایر به دلیل کاهش آب خروجی رودخانه در مصب، پنجشنبه دهم خردادماه انجام شد.
انتهای پیام