وصیت نامه حضرت امام خمینی(ره) چشمه حکمتی قابل تأمل است

مسئول کانون قرآن اداره تبلیغات اسلامی ملایر و مدرس دانشگاه گفت: وصیتنامه حضرت امام خمینی(ره) عصاره همه وصایایی است که در طول حیات پربرکت خویش برای امت بیان کرده‌اند، این وصیتنامه چشمه حکمتی است که از دل مصفا و الهی آن حضرت جوشید و به قلم مبارکش جاری شد تا حجتی دیگر بر تبیین سیره عملی آن بزرگوار باشد.

ایرج یارمحمدی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: این وصیتنامه در ۲۶ بهمن ماه ۱۳۶۱ توسط حضرت امام(ره) نگاشته شد و پنج سال بعد یعنی در ۱۹ آذر ماه ۱۳۶۶ ایشان تغییراتی در آن انجام دادند و متن وصیتنامه اصلاح شده را در دو نسخه برای نگهداری به مجلس خبرگان و آستان قدس رضوی تحویل دادند.

 وی با بیان اینکه ۳۴ سال پیش امام خمینی(ره) پس از ۸۷ سال زندگی پر ثمر در شبانگاه ۱۳ خرداد ماه ۱۳۶۸ به دیدار معبود خود شتافتند، اظهارکرد: در روز ۱۵ خرداد ۱۳۶۸ یعنی یک روز پس از رحلتشان  وصیتنامه الهی- سیاسی ایشان که چشمه حکمتی بود که از دل مصفا و الهی او جوشیده بود مفتوح و با توجه با تالمات شدید روحی فرزند امام یعنی سید احمد آقا وصیت نامه توسط حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مجلس خبرگان رهبری در میان حزن و اندوه حاضران در مراسم قرائت شد.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه مخاطب این وصیتنامه، ملت ایران، مسلمانان و مردم جهان و نسل های آینده هستند، ادامه داد: این وصیتنامه با ذکر «بسم الله الرحمن الرحیم» و با حدیث معروف ثقلین آغاز شد و امام خمینی(ره) همه مردم را مانند پیامبر دعوت به تمسک به ثقل اکبر (قرآن) و ثقل کبیر (اهل بیت) کردند.

یارمحمدی افزود: ایشان، مهجوریت هر یکی را مهجوریت دیگری خواندند و در ادامه به شرح افتخارات ما مسمانان پرداختند از قرآن گرفته تا ادعیه و زیارات و مناجات ها و اهل بیت (ع) و همه را به پیروی و تبعیت از آنها دعوت کردند.

مسئول کانون قرآن اداره تبلیغات اسلامی ملایر گفت: امام در وصیت نامه خود از ملت مجاهد ایران تجلیل و همه را به دفاع از اسلام و مملکت اسلامی دعوت کردند، حضرت امام (ره)دشمنان اسلام را دشمنان خدای بزرگ و قرآن کریم معرفی کردند که در راس آنان آمریکا و هم پیمان او را صهیونیست جهانی قرار دارند.

رمز بقای انقلاب، وحدت کلمه و پرهیز از تفرقه و اختلاف است

وی با بیان اینکه رهبر فقید انقلاب از مردم خواستند که از فقه سنتی، نماز جمعه و  جماعت و از عزاداری بر ائمه اطهار بویژه امام حسین (ع) لحظه ای غفلت نکنند، اظهارکرد: امام خمینی (ره) انقلاب اسلامی را تحفه الهی و هدیه غیبی داستند که رمز پیروزی و بقای آن انگیزه و مقصد عالی حکومت اسلامی و اجتماع ملت در سراسر کشور با وحدت کلمه و پرهیز از تفرقه و اختلاف است.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: ایشان در ادامه وصیتنامه به توطئه‌ها، مأیوس کردن ملت‌ها از اسلام با ارتجاعی معرفی کردن دین اسلام، شایعه برای بدبین کردن مردم  نسبت به دین اسلام، به انزوا کشیدن دین و روحانیت، ایجاد انحراف در مراکز تعلیم و تربیت، نقشه برای وابسته کردن کشور به یکی از دو قطب شرق و غرب و تحقیر کشور استعمار زده اشاره کرده‌اند.

یارمحمدی افزود: امام خمینی(ره) برای همه اقشار مختلف مردم از رهبر آینده گرفته تا رئیس جمهور، وزرا، مسئولین نهادها، ارگان‌ها، سازمان‌ها، شورای نگهبان، نمایندگان مجلس، قوای سه گانه، علما، مراجع تقلید، روحانیون، اساتید، دانشجویان، دانش آموزان، نویسندگان، گویندگان، روشنفکران، دانشمندان و اصناف، در وصیت‌نامه خود پند و اندرز و نصیحت مشفقانه دارد.

وی ادامه داد: ایشان حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها را از مراکز حساس و سرنوشت‌ساز مملکت معرفی کردند و لزوم حفظ این مراکز را از انحراف و وابستگی به جریان‌های انحرافی و اتحاد و ارتباط این دو مرکز علمی را ضروری دانستند.

یارمحمدی گفت: امام‌خمینی(ره) به معاندین و منافقین و مخالفین جمهوری اسلامی توصیه می‌کند تا دست از کارهای بیهوده بردارند و به میهن خود و دامان اسلام برگردند و توبه کنند چرا که خداوند ارحم الراحمین است، آن حضرت در سراسر وصیتنامه خود نسبت به رعایت حال مستمندان، مستضعفان و محرومان جامعه سفارش کرده‌اند و خیر دنیا و آخرت را در رسیدگی به حال آنان و کوشش برای رفاه طبقات محروم می دانند.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: رهبر کبیر انقلاب عدالت اجتماعی را لازمه یک رژیم سالم دانستند که اگر به حق به آن عمل شود چرخ های استقلال سالم به راه می افتد.

وی یادآورشد: امام خمینی(ره) در پایان این وصیتنامه زیبا و پر محتوا، نوشته‌اند که «با دلی آرام و قلبی مطمئن و روحی شاد و ضمیری امیدوار به فضل خدا از خدمت خواهران و برادران مرخص و به سوی جایگاه ابدی سفر می کنم و به دعای خیر شما احتیاج مبرم دارم.»

یارمحمدی تصریح کرد: بدون شک وصیتنامه حضرت امام خمینی(ره) یادگاری عظیم برای ملت مسلمان ایران و همه مسلمانان جهان است که بر همه اقشار جامعه، مطالعه آن و عمل به فرامین آن پیر فرزانه ضروری است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403031006759
  • خبرنگار : 50038