موفقیت و تداوم تولید صنعتی میگو با افق صادراتی در سیستان و بلوچستان

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان گفت: استان سیستان و بلوچستان دارای سه مرکز تکثیر میگو است که تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی و مسئول بهداشتی (دامپزشک) مستقر فعالیت می نمایند و بخشی از پست لارو تولیدی مزارع پرورشی داخل و خارج استان را تامین می‌کنند.

دکتر مسعود اصغری در حاشیه بازدید از مزارع پرورش میگو به ایسنا گفت: این استان دارای ظرفیت پرورش میگوی قابل توجه و بیش از ۴۰ هزار هکتاری می‌باشد که در سنوات اخیر با همکاری بین بخشی دولتی و بهره برداران صنعت میگو برخلاف گذشته، تولید بدون رخداد بیماری را تجربه نموده است، به گونه ای که در سال گذشته میزان ۲۱۹۱ تن میگو برداشت شد.

وی افزود: با داشتن کیفیت و شرایط بهداشتی بسیار مناسب میگوی تولیدی و شرکت های بسته‌بندی آبزیان استان، نزدیک به ۱۳۰۰ تن آن، به کشورهای کویت، مالزی، عراق، ترکیه، عمان، روسیه، امارات صادرات شده است.

دکتر اصغری هدف از بازدید روند آماده‌سازی و ذخیره سازی پست لارو و وضعیت بهداشتی پرورش در مزارع پرورش میگو سایت شهید صنعتی گواتر را تاکید بر رعایت اصول امنیت زیستی در پرورش میگو به منظور پیشگیری از رخداد بیماری‌های اخطار کردنی میگو از جمله بیماری لکه سفید میگو اعلام داشت.

اصغری اظهار کرد: پایش و مراقبت در مراکز تکثیر و مزارع پرورش میگو استان به صورت تشدیدی تحت نظارت کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان بر اساس ضوابط و دستورالعمل های سازمان دامپزشکی و به ویژه برنامه ملی راهبردی کنترل بیماری لکه سفید میگو(WSD) و برنامه مراقبت بیماری نکروز حاد هپاتوپانکراس( AHPND) در جریان است و بر اساس پایش های صورت پذیرفته تاکنون تلفات و یا علائم مشکوک به بیماری در مراکز تکثیر و پرورش میگو استان مشاهده نشده است.

وی ادامه داد: وقوع دو مرتبه سیلاب  در سایت شهید صنعتی گواتر آماده سازی مزارع و به تبع آن ذخیره سازی پست لارو را به تعویق انداخت به نحوی که از ۶۲ مزرعه پرورشی که مورد تایید کارگروه فنی بهداشتی استان جهت صدور مجوز ذخیره سازی قرار گرفته اند، تاکنون ذخیره سازی در ۱۷ مزرعه انجام شده است که با نظارت های تشدیدی دامپزشکی ذخیره‌سازی در سایر مزارع در حال انجام است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403031006665
  • خبرنگار :