نهالستانی با یک میلیون اصله انواع نهال در دل ملایر؛

قدس، قطب تولید نهال در همدان

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر گفت: " نهالستان قدس" در سال ۱۳۶۷ به مساحت ۲۰ هکتار به منظور تولید انواع نهال های غیرمثمر تأسیس شده است و ظرفیت تولید آن یک میلیون اصله انواع نهال‌های سوزنی برگ و پهن برگ است.

جواد زنگنه در گفت‌و گو با ایسنا، افزود: تولید نهال در داخل عرصه و حدود  ۴۰۰ هزار اصله به صورت گلدانی در داخل شاسی‌ها هستند، همچنین نهالستان دارای یک چاه عمیق با دبی ۳۰ لیتر در ثانیه، یک ساختمان نگهبانی و انبار به مساحت ۷۰ متر مربع است.

وی ادامه داد: در حال حاضر نوع گونه‌های موجود در نهالستان شامل صنوبر، زبان گنجشک، داغداغان، شن، کاتالپا، بادامک، زرشک، سماق، بلوط  بنه، بادام شیرین، سنجد و توت است و سالیانه یک میلیون اصله نهال صنوبر به منظور توسعه زراعت چوب در سطح استان تولید و توزیع می‌شود.

زنگنه تصریح کرد: با توجه به ظرفیت آب و خاک موجود در نهالستان قدس به نسبت به مکانیزه شدن کشت و تجهیز سیستم آبیاری برای کاهش هزینه‌های جانبی و افزایش راندمان تولید با صرفه‌جویی در مصرف آب اقدام و با افزایش دو برابری تولید نهال و ایجاد تنوع در نوع گونه‌ها، به قطب تولید نهال مورد نیاز در استان همدان تبدیل شده است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: شهرستان ملایر به عنوان اولین شهرستان در سطح کشور مستقیما توسط فرماندهی یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کل کشور مورد تقدیر و تشکر قرار گرفت.

زنگنه خاطرنشان کرد: فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور هر هفته با دو تا سه جنگلبان در مناطق دور دست تماس تلفنی برقرار می‌کند و پس از احوال‌پرسی به وی بابت زحماتش خدا قوت می‌گوید.

وی ادامه داد: در این راستا " سرهنگ ملکی آهنگران" صبح امروز –سه شنبه- در تماس تلفنی با جنگلبانی از شهرستان ملایر که در قالب پویش خدا قوت جنگلبان که بصورت تلفنی انجام پذیرفت، از عملکرد و فعالیت‌های شاخص یگان حفاظت ملایر در خصوص پیشگیری و اطفای حریق در اراضی ملی و اقدامات حفاظتی این اداره در خصوص صیانت و حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی تقدیر و تشکر به عمل آورد و با تأکید بر شعار منابع طبیعی با مردم، برای مردم در خصوص استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردم نهاد و جوامع محلی در امر اطفا حریق دستورات لازم را صادر کرد.

زنگنه گفت: جنگلبانان به عنوان سربازان خط مقدم منابع طبیعی هستند، این قشر زحمتکش در سخت‌ترین شرایط و با کمترین امکانات و تجهیزات خطرات را به جان خریده و به دفاع از جنگل‌ها و مراتع  کشور می‌پردازند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: ارتباط تلفنی " فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور" معمولاً با جنگلبانانی است که در دورترین مناطق کشور کار حفاظت از منابع طبیعی را انجام می‌دهند و به طور مستقیم مسائل و مشکلاتی که در حوزه حفاظتی خود با آن مواجه هستند به یگان منابع طبیعی ستاد انتقال می‌دهند و به‌طور قطع این مشکلات و کمبودها پیگیری می‌شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۹ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403030905897
  • خبرنگار : 50038