حامد جعفرزاده در گفتوگو با ایسنا به ضرورت انجام فرآیندهای قانونی برای موقوفات اشاره و اظهار کرد: اخذ سند، تهیه اجارهنامه و به روزرسانی آن باید سالانه انجام شود که این اقدام به صورت فراگیر برای همه موقوفات تیران و کرون انجام نمیشده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸۵ موقوفه با ۲ هزار رقبه در این شهرستان وجود دارد، افزود: بخش عمده آن مساجد هستند که اخذ سند زمین و ساختمان آن انجام شده و دیگر موقوفات نیز اقدامات قانونی مدیریتی آن به روز میشود.
سرپرست اوقاف و امور خیریه تیران و کرون ادامه داد: تعیین حدود موقوفات در روستاها انجام شده و این موضوع یکی از مطالبات مردم ساکن در روستا بود که عدم تشخیص حدود برای آنان مشکل ساز بوده و مدیون موقوفه میشدند.
به گفته جعفرزاده، با مشخص شدن حدود موقوفات و تبدیل به احسن بخشی از آن، سند موقوفه آماده و افراد ساکن و یا شاغل در موقوفات اجارهنامه با بهای مشخص دارند.
وی خاطرنشان کرد: به روزرسانی بخش عمدهای از این موقوفات در سال گذشته انجام شده و از طریق مزایده فرآیند اقتصادی و تهیه اجارهنامه انجام میشود و دستگاههای ناظر بر مراحل آن نظارت میکنند.
سرپرست اوقاف و امور خیریه تیران و کرون با بیان اینکه عمده محل مصرف موقوفات این شهرستان مذهبی، عتبات عالیات، سفرهای زیارتی و مدیریت مساجد و مراکز دینی و فرهنگی است، گفت: باید برای خدمترسانی عامالمنفعه و فعالیتهای فرهنگی نیز موقوفاتی به ثبت برسد و در این راستا فعالیت تبلیغی و جلب مشارکت لازم است.
جعفرزاده اضافه کرد: با مشارکت بخش خصوصی موقوفات این شهرستان درآمدساز خواهند شد و منفعت اقتصادی آن برای نیت واقف با سود بیشتری مصرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه در گذشته چشمههای آب و یا مزارعی برای نیت خاصی وقف شده، خاطرنشان کرد: پرونده این دسته از موقوفات آماده و با ایجاد ساختار منظم، منافع آن برای نیت واقف مصرف میشود.
سرپرست اوقاف و امور خیریه تیران و کرون با بیان اینکه اخذ سند موقوفات ضرورت دارد، یادآور شد: بیتوجهی به این موضوع منجر به خسارت شده و گاهی مورد تصرف افراد قرار میگیرد، به همین دلیل برای رفع این مشکل بر ثبت سند تمرکز شده است.
به گفته جعفر زاده، با وجود اخذ سند برای یکصد مسجد تیران و کرون اما حدود یکصد مسجد و حسینیه دیگر نیز فاقد سند رسمی هستند که امسال در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار کرد: با مشخص شدن حدود زمین مسجد، سند آن اخذ و کاربری فرهنگی و مذهبی آن ایجاد میشود تا توسعه این مراکز متناسب با نیت واقف و کاربری خود باشد.
سرپرست اوقاف و امور خیریه تیران و کرون معتقد است که بیتوجهی به اخذ سند برای موقوفات و مراکز دینی باعث میشود برخی از افراد فکر تصرف و یا بهرهبرداری شخصی پیدا کنند و این خسارت به واقف و جامعه خواهد بود، به همین دلیل سازمان اوقاف و امور خیریه بر این مسائل تأکید دارد و در شهرستان نیز موضوع جدی پیگیری میشود.
انتهای پیام