عبدالحسین کلانتری سه شنبه ۸ خرداد در مراسم بزرگداشت شهادت آیت الله رئیسی و همراهانش، با تسلیت شهادت شهدای خدمت، اظهار کرد: در این روزها برنامه های بسیار خوبی به ویژه در دانشگاههای کشور شکل گرفت و پیشتازی در کمیت و کیفیت برنامه ها با دانشگاهیان بود.
وی با بیان اینکه مردم نشان دادند قدر خادمان صدیق خود را می دانند، تصریح کرد: تشییع باشکوهی که صورت گرفت دلالت بر این داشت که مردم نشان دادند قدر خادمان صدیق خود را میدانند و درس بزرگی است برای مسئولان که به مردم خدمت کنند.
وی خاطرنشان کرد: مردمی بودن، ولی نعمت دانستن مردم به ویژه کوخ نشینان، صفا و خلوص، عبور از تنگ نظریهای حزبی و جناحی، بلند نظری، نگاه وصلی و نه نگاه فصلی، مروت و جوانمردی سیاسی و مراعات اخلاق و تقوای سیاسی که گوهر گمشده این روزهای کشور ماست، از ویژگی های آیت الله رئیسی است.
وی با بیان اینکه از ویژگی های بارز آیت الله رئیسی نگاه جامع ایشان به نهاد علم بود، افزود: پیوند حوزه علم و فرهنگ را نمی توان نادیده گرفت چراکه هرگاه این وجه را ندیدیم ضربه خوردیم.
کلانتری با بیان اینکه هزینه کردن در حوزه فرهنگ را ایشان سرمایه گذاری برای ارتقاء نیروی انسانی می دانست، اظهار کرد: وقتی دولت سیزدهم روی کار آمد با وجود تمام مشکلات آیت الله رئیسی دستور بازگشایی دانشگاهها را دادند تا مشکلات گریبانگیر دوره کرونا رخت بر بندد.
معاون وزیر علوم یادآور شد: رئیس جمهور شهید به وزیر علوم فرمودند دانشگاهها به جد وارد مرحله حضوری شدن شوند چراکه ایشان به تاثیر دانشگاه در اجتماع ایمان داشتند و بر مسئولیت اجتماعی دانشگاه و حل مسائل مردم تاکید داشتند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه آیتالله رئیسی معتقد بود دانشگاهی که نتواند باری از جامعه بر دارد به مسئولیت خود درست عمل نکرده است، گفت: ایشان دانشگاه را اتاق فکر نظام و دولت میدانست و ماهانه یکبار دیدار با اساتید و دانشگاهیان و دانشجویان داشت.
کلانتری با بیان اینکه ارتباط بسیار نزدیکی با دانشگاه داشتند، ادامه داد: به رابطه مشفقانه، صمیمانه و تعامل از روی صبر و رافت با دانشجویان تاکید داشتند.
وی با تاکید بر اینکه رییس جمهور شهید جلساتی مرتبا با دانشجویان با صبر و حوصله داشتند، اظهار کرد: ۱۶ آذر سال ۱۴۰۳ شاهد رکورد زنی بودیم به طوریکه حدود ۲۰۰ نفر از مسئولان، وزرا، استانداران با تاکید رئیس جمهور در جمع دانشجویان حاضر شدند.
معاون وزیر علوم تصریح کرد: این نگاه ویژه به حوزه فرهنگی و اجتماعی ثمرات متعددی در حوزه آموزش عالی داشته است به طوریکه تحول ساختاری در دانشگاه تجربه کردیم؛ در حوزه فرهنگی دانشگاه بودجه مصوب و مجزا فرهنگی نداشتیم که با تاکید ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۲ ردیف بودجه مستقل پنج درصدی در لایحه بودجه دیده شد.
وی افزود: امسال یک و نیم همت برای اولین بار به طور مستقل به حوزه فرهنگی دانشگاه اختصاص یافت که دلالت بر توجه رییس جمهور شهید بر این حوزه داشت.
کلانتری با بیان اینکه افزون بر ۲۰ هزار مجموعه دانشجویی داریم که در این دولت احیا، تقویت و تکثیر شده است، خاطرنشان کرد: تدوین شاخصهای فرهنگی و اجتماعی و رتبه بندی دانشگاهها در این بخش اتفاق افتاد، برای اولین بار استاد سرآمد فرهنگی دیده شد و تقویت کرسی های آزاد اندیشی مورد توجه قرار گرفت.
انتهای پیام