‌دلایل مصرف بالای خون در استان کرمان چیست؟

مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: وجود ۱۵۰۰ بیمار تالاسمی که بیشتر در جنوب استان کرمان هستند باعث شده مصرف خون در استان بالا برود و عمده تأمین خون موردنیاز این بیماران از رفسنجان صورت می‌گیرد.

ایرج شکوهی پیش از ظهر امروز هشتم خردادماه در دیدار با فرماندار و معاونان فرمانداری رفسنجان با اشاره به وجود پنج پایگاه خون‌گیری در شهرستان‌های استان در کرمان، رفسنجان، بم، جیرفت و سیرجان اظهار کرد: خون مایه حیات در بدن است که علی‌رغم پیشرفت علم پزشکی هنوز نتوانسته اند جایگزینی برای این عنصر حیاتی پیدا کنند، بنابراین اهدای آن توسط مردم جهت کمک به سلامت بشریت انجام می‌شود.

وی افزود: سال گذشته بیش از ۸۸ هزار نفر برای اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون در استان مراجعه کرده‌اند و روزانه در استان کرمان بالغ بر ۳۰۰ واحد خون مصرف می‌شود.

مدیرکل انتقال خون استان کرمان ادامه داد: شاخص اهدای خون در استان به طور میانگین ۲۶ است، یعنی از هر ۱۰۰۰ نفر ۲۶ نفر خون اهدا می‌کنند و شهرستان رفسنجان در این خصوص ۳۹.۶ است که به لحاظ مشارکت بالای مردم این خطه در امر اهدای خون قدردان هستیم.

شکوهی عنوان کرد:  رفسنجان یکی از مهمترین کانون‌های اهدا و تأمین‌کننده خون استان کرمان محسوب می‌شود و در موارد مختلف از جمله لیالی قدر، تاسوعا و عاشورا و دیگر موارد به کمک استان می‌آید به طوری که در دی‌ماه سال قبل با انتشار فراخوان کمبود گروه خونی o  منفی، ما شاهد حضور بیش از ۱۰۰۰ نفر از مردم این شهرستان در صف‌های اهدای خون بودیم.

به گفته وی، رفسنجان در امر تولید خون و فرآورده‌های خونی به بسیاری از بیماران مانند افراد سرطانی، تالاسمی، بیماران مجبور به عمل جراحی و غیره که نیاز فوری و حیاتی به خون دارند، خدمت‌رسانی می‌کند.
 
مدیرکل انتقال خون استان کرمان تصریح کرد: وجود ۱۵۰۰ بیمار تالاسمی که بیشتر در جنوب استان کرمان هستند باعث شده مصرف خون در استان بالا برود که عمده تأمین خون مورد نیاز این بیماران از رفسنجان صورت می‌گیرد. این بیماری به واسطه ازدواج های فامیلی که در جنوب استان بیشتر رسم است پدیدار می‌شود و به نوعی می‌توان گفت ۳۰ درصد خون تولیدی استان کرمان صرف بیماران تالاسمی می‌شود.

وی افزود: در کنار این موضوع بحث پیشامد تصادفات را داریم که باز هم در جنوب استان کرمان بیشترین تصادف‌ها رخ می‌دهد و نیاز به خون در بیمارستان‌ها به شدت حس می‌شود.

مدیرکل انتقال خون استان کرمان ادامه داد: همچنین بروز حوادث غیرمترقبه از جمله سیل و زلزله باعث می‌شود مصرف خون در استان افزایش یابد که ما در استان کرمان طی ۱۰۰ سال گذشته بالای ۱۰۰ زلزله پنج ریشتری و ۴۰ زلزله بالای ۶ ریشتر داشتیم، لذا استان کرمان حادثه‌خیز است و در امر خون رسانی در مواقع نیاز باید توجه ویژه شود.
 
نیازهای پایگاه انتقال خون رفسنجان
 
شکوهی در بخش دیگری از سخنانش گفت: پایگاه انتقال خون رفسنجان قدمتی بالای ۴۰ سال دارد و ساختمانش فرسوده و نیاز به تعمیرات و بهسازی و البته تأمین تجهیزاتی دارد که آنها هم پا به پای ساختمانش فرسوده شدند و این پایگاه به عنوان پایگاه حمایت کننده خونی استان کرمان است.

وی بیان کرد: سامانه متحرک خونی در این شهرستان نیاز است تا در امر خون گیری تسریع شود؛ همچنین در این پایگاه نیاز به سردخانه پلاسما و دیگر امکانات دارد که در مجموع ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

مدیرکل انتقال خون استان کرمان اضافه کرد: با توجه به اینکه  ذخیره معدنی بزرگترن معادن مس ایران در این شهرستان وجود دارد نیاز است از ناحیه مسئولیت‌های اجتماعی این مجتمع در راستای تقویت پایگاه انتقال خون شهرستان حمایت صورت گیرد.

در ادامه این دیدار حسین رضایی فرماندار رفسنجان هم از حمایت راه‌اندازی سردخانه پلاسما در این شهرستان خبر داد و گفت: در خصوص مشکلات پایگاه انتقال خون این شهرستان نیز از هیچ تلاشی در جهت رفع نواقص فروگذار نخواهیم کرد و با هماهنگی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در خصوص راه‌اندازی مجدد پایگاه انتقال خون سرچشمه که حدود ۲۰ سال فعال بوده و از زمان همه‌گیری کرونا تعطیل شد، پیگیری‌های لازم صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403030805177
  • خبرنگار : 50188