به گزارش ایسنا، در دومین روز از مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، تیمهای «افق» از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و «اندیشه ورزان» از صنعتی شریف در دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی مناظرۀ خود را دربارۀ گزارۀ «علت اقبال کم به فعالیت های فرهنگی در دانشگاه، تغییر سلیقه نسل هاست، نه افت توانایی فعالان دانشجویی» آغاز کردند.
تیم «افق» در موضع موافق با گزاره چارچوب استدلال خود را به این شرح بیان کرد: در تلاشیم با برشمردن ویژگی های نسل z نشان دهیم که تغییر سلیقه چگونه سبب افت فعالیت های فرهنگی در دانشگاهها شده است. در این میان نشان می دهیم که گسترش اینترنت و رفتن به سمت مدرنیته غربی در این بی اطلاعی این نسل از تاریخ و سنت جامعه خود وبه تبع آن نا اگاهی نسبت به امکاناتی که زیست ایرانی در اختیار آن قرار داده به نوعی دچار از خود بیگانگی شده است. این امر اساسا سبب شده که عرصه برای فعالیت های فرهنگی بسته شود.
از سوی دیگر با نگاهی به گذشته نشان میدهد فعالان دانشجویی در مواجه با تغییر سلیقه در نسل های پیش از این نسل توانسته اند که سطح فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها را به شکل مطلوبی حفظ نمایند. از این روبه این نتیجه خواهیم رسید که علت افت فعالیت های فرهنگی در دانشگاه را باید در تغییرنسل z جستجو کرد.
تیم «اندیشه ورزان» نیز در موضع مخالف با گزاره اظهار کرد: استدلال ما این است شواهد کافی برای اقبال کم به فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها وجود ندارد. در برخی از دانشگاه های کشور فعالیتهای دانشجویی حتی افزایش را در سال های اخیر نشان می دهد. همچنین با توجه به رشد بسترهای مجازی در سال های اخیر فعالیتهای دانشجویی به بسترهای مجازی منتقل شده است.
این گروه استدلال کرد: همچنین در صورت پذیرش این فرض که اقبال به فعالیت های دانشجویی کم شده است ، علت آن منحصر به تغییر سلیقه نسلها نیست. کما اینکه در دهه ۷۰ هم تغییر ذائقه عمده ای را در کشور شاهد بودیم و این امر نه تنها موجب کاهش اقبال به فعالیت های دانشجویی نشد بلکه باعث اوج گرفتن اینگونه فعالیت ها شد.
گفتنی است، در پایان این رقابت تیم «اندیشه ورزان»، به مرحله سوم مسابقات که ۸ خرداد ماه برگزار میشود، راه پیدا کرد.
انتهای پیام