به گزارش ایسنا، در دومین روز از مسابقات ملی مناظرۀ دانشجویان ایران، تیمهای «استامینوفن» از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران و «امید» از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران، رأس ساعت ۱۴:۰۰ در سالن شهید حسن اسکندری دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی مناظرۀ خود را دربارۀ گزارۀ «خیابانی شدن سیاست، به کلنگی شدن نظام سیاسی در ایران منجر خواهد شد» آغاز کردند.
تیم «استامینوفن» در موضع موافق با گزاره اعلام کرد: خیابان که همیشه محل اصلی بروز و ظهور خواست و ارادۀ سیاسی مردم بوده (در قالب تشییع، تحصن، تظاهرات، انتخابات، اعتصابات و...) در صورتی که صحنهآرایی آن به اختیار مردم وانهاده شود، از خروج امر سیاسی از دست مردم جلوگیری خواهد کرد. این درصورتی است که چنانچه نهادی سیاسی به جز مردم بخواهند ارادۀ خود را بر ارادۀ ذینفعان اصلی تحمیل کنند، میتوانند از لابیگریهای سیاسی بهره ببرند.
این تیم ادامه داد: سیاسی شدن خیابان موضوعی است که در جهت استحکام حکومتهای مردم سالار میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. بنابراین سیاسی شدن خیابان اتفاقا میتواند ابزاری در جهتی مخالف کلنگی شدن نظام سیاسی باشد و به نتایج دیگری منجر شود.
تیم «امید» نیز در موضع مخالف با گزاره اظهار کرد: کشیده شدن سیاست به خیابان و عدم پیروی تودۀ مردم از نهادها و قوانین، باعث تضعیف این نهادها و قوانین میشود که در پی آن و به دلیل ناشکیبایی مردم، نظام دچار شکستگی در تصمیمها و در نتیجه منجر به کلنگی شدن آن میشود.
نمایندۀ در مرحلۀ کشوری مناظرات دانشجویی افزود: باید توجه داشت که خیابانی شدن سیاست، کمکی به اصلاحات در جامعه نمیکند، زیرا افراد شرکت کننده در این تجمعات شبکه دید صحیحی از نظام سیاسی ندارند. در اصل باید برای اصلاح به ساختار نهادها پرداخت و فعالیتهای مدنی فعالانهتری داشت .
گفتنی است، در پایان این رقابت تیم «امید»، به مرحله سوم مسابقات که ۸ خرداد ماه برگزار میشود، راه پیدا کرد.
انتهای پیام