مهدی دلاوری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: آموزش شهروندان و به خصوص زنان باردار در رابطه با راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری تیروئید یکی از ضرورتهای حفظ سلامت مردم است که در مراکز و پایگاههای سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان پیگیری میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه بیماری تیروئید در اکثر مواقع به علت کمبود دریافت کافی ید رخ میدهد، مردم باید در سبد غذایی خود حتماً از نمکهای غنی شده یُددار استفاده کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به شیوع ۱.۶ درصدی کمکاری تیروئید در نوزادان در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل، تصریح کرد: غربالگری کمکاری تیروئید در نوزادان متولد شده در روزهای سوم تا پنجم تولد از طریق نمونهگیری از پاشنه پای نوزاد در مراکز و پایگاههای سلامت انجام میشود.
دلاوری گفت: نوزادان مشکوک که در طرح غربالگری شناسایی میشوند، پس از انجام آزمایش تشخیصی در صورت تأیید بیماری، تحت مراقبت تخصصی و درمان قرار میگیرند.
وی با اشاره به نامگذاری هفته تیروئید، افزود: تیروئید یک غده حیاتی در بدن است و هدف از نامگذاری ۵ خرداد به نام روز جهانی تیروئید، آموزش و افزایش آگاهی مردم در مورد تیروئید و علل رخداد بیماریهای تیروئید و روشهای پیشگیری از آن است.
انتهای پیام