رضا نایهدر در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بدون تردید وجود چند هزار روستا در سطح خراسان رضوی و رسیدگی به درخواستهای آنها از عهده مرکز استان به تنهایی خارج است و توان رسیدگی بهموقع به نیازها و خواستههای عمومی وجود ندارد برای همین مردم شریف روستاها در این خصوص دچار مشکلات جدی هستند.
وی با اشاره به اینکه قطعاً تحولات روستایی در نتیجه تفویض اختیار و حمایت و تأمین نیازها توسط دولت با مشارکت مردمی امکانپذیر است، افزود: همچنین ساده نمودن قوانین و نگاه مسئولین محلی به حل مسئله میتواند باعث رفع بخش زیادی از مشکلات شود.
این کارشناس اقتصاد روستا اظهار کرد: از سویی شناسایی فرصتهای هر روستا و توجه به توانمندیهای محلی و شناسایی اثرگذاران توسعه در بخشهای سرمایهگذاریها، صنایع تبدیلی، کشاورزی و شیوههای نوین تولید و آموزش محوری برای تغییر به مطلوب و تجربه گردانی از دیگر الگوهای موفق مناطق و استانها و حتی کشورهای دیگر امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
وی عنوان کرد: بدون شک تأمین حداقل امکانات و خدمات عمومی در روستاها منجر به رفاه و آسایش و آرامش خواهد شد، ولی متأسفانه در وضعیت فعلی بسیاری از روستاهای بزرگ و کوچک در خصوص امکانات اولیه، با مشکلاتی مواجهاند و باید به کمبودها و نیازهایشان توجه جدی شده و در کوتاهمدت و بلندمدت رفع شود.
نایهدر با اظهار تأسف از اینکه روستائیان در گذشته، قربانی مدیریت نادرست در حوزه تأمین انرژی بودند، گفت: برای جلوگیری از تکرار این فاجعه باید مسئولین ملی و استانی متوجه این خسارت سنگین و جبرانناپذیر باشند.
این کارشناس خاطرنشان کرد: در واقع به سادگی نباید از ظرفیتهای منطقه به خصوص در بخش کشاورزی بگذریم. باید در راههایی جستجو کنیم که در این بیتوجهیها، اقتصاد محلی و معیشتی ما نابود نشود.
وی گفت: عدم برنامهریزی درست و کلینگری و نبود وحدت رویه در تصمیمات ملی و مدنظر قرار ندادن تفاوتها و ویژگیهای منطقهای خساراتی به بار میآورد که به هیچ وجه قابل جبران نیست.
این کارشناس اقتصاد روستا بیان کرد: اولویتدهی به صنعت یا کشاورزی در مناطق مختلف متفاوت است. برخی از استانها یا کلانشهرها قطب صنعتی هستند و قطع برق بخش کشاورزی این مناطق، کمترین خسارات را متوجه آنها میکند اما برخی مناطق، قطعی برق چاههای کشاورزی، اقتصاد معیشتی آنان را نابود میکند.
وی افزود: اتفاق تلخ خراسان رضوی که بسیاری از آنها کشاورز هستند، دیده نشدن باغات با ۵۰ سال قدمت با محوریت تولید محصول استراتژیک باغی است. خسارت ناشی از عدم تولید پسته و کشمش در حد مطلوب، بدون تردید جبرانناپذیر است، چند دهه فرصت لازم هست تا در صورت وجود زیرساختها ما رویکرد صنعتی بگیریم و بهسادگی نباید از ظرفیتهای باغداری منطقه بگذریم، بلکه باید داشتههایمان را حفظ کنیم.
نایهدر بیان کرد: برای رفع آنچه به عنوان مشکل و معضل مطرح شد قطعاً مجلسیان نقش مؤثری دارند و میتوانند در پیشرفت روستاها سهیم باشند، مجلس و قانونگذارانی که به کار کارشناسی و تخصصی اعتقاد داشته و خود نیز مسلط به امور باشند بدون تردید میتوانند برای ملت امیدآفرینی کنند و با انجاموظیفه صحیح نه تنها باعث رنجش ملت نشوند، بلکه بهترین مسیر را برای رفع و کاهش مشکلات مردم طی نمایند.
وی گفت: تمرکززدایی و اهمیتدهی به مناطق روستایی و توجه به تولیدات محلی که قابلیت صادرات دارند و تسهیلگری در امور چه در تولید و چه در امور فروش و صادرات و برگشت درآمدهای ارزی و اعطای مشوقهای لازم به افزایش بهرهوری میتواند راهگشا و تحولساز باشد.
این کارشناس اقتصاد روستا افزود: وقتی در خصوص امکانات و ماشینآلات به روز و جدید در بخش کشاورزی دچار کمبود هستیم، وقتی میتوانیم از تجارب روز دنیا در امر تولید صرفاً با الگوسازی استفاده نماییم تا راههای بهتر را تجربه کنیم، چرا باید بدین مهم نپردازیم؟ امیدوارم بهجای پاک کردن مشکلات به فکر راهحلها باشیم.
انتهای پیام