حمیدرضا اقبالی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: شرکت معدنی مس کانی پارت شرق، دهیاری و شورای اسلامی و دامداران روستای علی بیگ در مراتع روستای مذکور بهصورت مشارکتی اقدام به عملیات بذرکاری به روش کنتور فارو نمودند.
وی تصریح کرد: در این عرصه مرتعی از بذور گونههای النگاتم، درمنه کوهی و دشتی، قره داغ و تاغ که سازگار با اقلیم منطقه هست استفاده شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن هدف از اجرای بذرکاری بروش کنتور فارو را جمعآوری و هدایت روان آبها و نزولات جوی و تقویت پوشش گیاهی مراتع برشمرد و گفت: با توجه به اقلیم منطقه و بارندگیهای مناسب شرایط بسیار مطلوبی برای انجام عملیات بذرکاری بروش کنتور فارو به وجود آمد، که به صورت مشارکتی در مرتع روستای علی بیگ اجرا شد.
اقبالی در مورد اهمیت طرحهای مشارکتی یادآور شد: اجرای طرحهای مشارکتی این امکان را فراهم میآورد تا با همکاری و همراهی یکدیگر هزینهها و زمان مورد نیاز برای بذرکاری را کاهش داده و به بهبود بهرهوریها و کاهش هزینهها منجر شود.
وی با بیان اینکه مرتع علی بیگ حدود ۷۵۰۰ هکتار مساحت دارد که قریب به ۴۵۰۰ رأس دام را در طول سال تعلیف مینماید، گفت: در راستای بهبود پوشش گیاهی در مراتع، تهیه طرحهای مرتعداری امکان احاله مدیریت مرتع به مرتعداران بعد از تهیه و اجرای طرح، در اولویت قرار گرفتن مرتع برای اجرای طرحهای احیاء و توسعه مرتع نظیر بوته کاری، بذرکاری و بذرپاشی، احداث آبشخور و بیمه نموده مرتع را امکانپذیر میسازد.
ریس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن خاطرنشان کرد: شهرستان بردسکن دارای ۹۶ سامانه مرتعی است که برای ۲۹ سامانه طرحهای مرتعداری تهیه شده و سه طرح دیگر در مرحله آمادهسازی است.
انتهای پیام