یک مدرس حوزه و دانشگاه مطرح کرد:

گفتمان خادم‌الرضای ملت الگوی کارگزاران دولت

یک مدرس حوزه و دانشگاه گفت: پس از شهادت آیت‌الله رئیسی نیاز است گفتمان خدمت این خادم‌الرضا، الگوی خادمان ملت در عرصه سیاست، کارگزاری و اجرایی باشد.

یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مصادف با دهم ذی‌القعده ۱۴۴۵ در حالیکه همه چیز آماده بود تا جشن‌های دهه کرامت با برگزاری میلاد باشکوه امام رضا (ع)به بزرگترین رویداد مذهبی بهار تبدیل شود ناگهان خزان از راه رسید و رئیس‌جمهور مردمی جمهوری اسلامی همراه با هفت تن از یارانش در مسیر خدمت به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

از آنجا که یکی از ویژگی‌های بارز شهید دکتر رئیسی، خادم‌الرضا بودن ایشان بود در گفت‌وگو با یکی از مدرسان حوزه و دانشگاه به تحلیل این ویژگی و تاثیر آن در مسیر خادمیِ ملت پرداخته‌ایم.

حجت‌الاسلام سیداسماعیل حسینی لیلابی در گفت‌وگو با ایسنا و در پاسخ به این سوال که کدام ویژگی‌های خادم‌الرضا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی شهادت را برای ایشان دست‌یافتنی کرد، با تبریک و تسلیت به مردم داغدار ایران اسلامی به آیه شریفه ۲۳ سوره احزاب« مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَیٰ نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنتَظِرُ وَ مَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا» در توصیف شهید اشاره و اظهار کرد: خداوند متعال در این آیه شریفه می‌فرمایند: «در میان مؤمنان، مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستاده‌اند، بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)‌ و بعضی دیگر در انتظارند و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.»

وی با بیان اینکه هر یک از آِیات شریفه قرآن کریم شأن نزولی دارد، افزود: در شان نزول این آیه از حضرت علی (ع) نقل است که می‌فرمایند: «من و عمویم ‌حمزه‌، برادرم ‌جعفر و پسر عمویم ‌عبیده‌، عهدی بسته بودیم تا پای جان در راه و مسیر خداوند بمانیم و ایستادگی کنیم تا شهید شویم؛ حضرت می‌فرمایند براساس این آیه شریفه «فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَیٰ نَحْبَهُ» حمزه، جعفر و عبیده هستند و مَنْ یَنتَظِرُ من(امام علی(ع)) هستم.

حسینی لیلابی با بیان اینکه شأن نزول این آیه کسانی هستند که عهد بستند و ایستادند تا شهید شدند، گفت: شاید یکی از دلایلی که خداوند متعادل در آیات قرآن اسم اشخاص را بیان نمی‌کنند این است که می‌خواهند شاخص‌ها و معیارها مطرح شوند نه شخصیت‌ها و اشخاص‌ تا افراد تلاش کنند و خود را در امتداد حرکت آنان قرار داده و بتوانند جزو مصادیق این آیه باشند.

مسئولیت‌پذیری ویژگی بارز شهید آیت‌الله رئیسی در مسیر برگزیده شدن برای خدمت و شهادت

وی مسئولیت‌پذیری را به عنوان ویژگی بارز در منش خادم‌الرضا شهید آیت الله رئیسی در مسیر برگزیده شدن برای خدمت و شهادت برشمرد و خاطرنشان کرد: در این آیه شریفه به مسئولیت‌پذیری و آن هم مسئولیتی که خطرات دارد اشاره شده است. افرادی که جان برکف می‌گیرند و وارد میدان می‌شوند و اگر بخواهیم خادم‌الرضا آیت‌الله رئیسی را تطبیق دهیم با این آیه، کاری بجاست زیرا ایشان کسی بود که در هر کجا وارد میدان شد و خدمت کرد و منشأ خیر بود.

این مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: به عنوان مثال در قوه قضائیه سعی کرد زیرساخت‌ها را اصلاح کند، در آستان قدس رضوی که از سازمان‌های بزرگ کشور محسوب می‌شود، تلاش کرد اصلاحات مهمی را رقم بزند و با ورود به سیستم اجرایی کشور سعی کرد خط مشی، مرام و اسلوب جدیدی را پایه‌گذاری کند و بدون حاشیه مشغول به خدمت شود.

حسینی لیلابی با بیان اینکه آیت‌الله رئیسی به عنوان خادم‌الرضا درسی که از امام رضا(ع) در راستای خدمت به خلق، اهمیت و شیوه خدمت به خلق فرا گرفته بود را پیاده کرد، افزود: خدمتی که برای بندگان خداست و آثار این خدمت در برخورد ایشان با نقدها و بداخلاقی‌ها مشهود بود به طوریکه هر چه به ایشان اهانت و مسخره کردند به دل نگرفت و درصدد پاسخ، تلافی، اعمال خشم و کینه نسبت به این افراد نبود بلکه مشغول به انجام کار و خدمت بودند.

ارتباط با دیگر قوا برای حل مشکلات مردم ویژگی‌های رئیس‌جمهور شهید

وی ارتباط با دیگر قوا برای حل مشکلات مردم را از دیگر ویژگی‌های رئیس‌جمهور شهید عنوان و اظهار کرد: رئیس جمهور فقید سعی کرد با قوای دیگر(قضائیه و مجلس شورای اسلامی) هماهنگ عمل کنند تا اختلافی پیش نیاید و توانستند با سعه صدر و اخلاقی که داشتند مخالفین خود را پای کار آورند و برای حل مشکلات مردم حتی از اقتصاددانان مخالف دولت دعوت می‌کردند و می‌نشستند و شنوای حرف‌های این افراد و گاهی اوقات صحبت همراه با نیش و کنایه بود.

این مدرس حوزه و دانشگاه تصریح کرد: این در حالی بود که آیت الله رئیسی با سعه صدر صحبت آنها را گوش می‌داد. همه اینها در راستای همان خدمتی است که از حضرت رضا(ع) الهام گرفته بودند که در مسیر خدمت باید خیلی موضوعات را تحمل کنند؛ حتی «مرگِ سخت» و شهادت را در راه خدمت به جان خریده بودند.

حسینی لیلابی با تقبیح بداخلاقی‌های رسانه‌ای و مجازی در برخورد با آیت‌الله رئیسی گفت: متاسفانه در عرصه رسانه و فضای مجازی خیلی کارها انجام می‌شود و دشمنی قسم خورده داریم که سعی می‌کند در اذهان عمومی جامعه افراد خدمتگزار واقعی را تخریب کند و اذهان را به سمت افراد بی‌خاصیت جهت دهد که در این باره خیلی باید مراقب باشیم.

رفتار و شخصیت محترم آیت‌الله رئیسی برای همگان عبرت شد

وی با اشاره به ضرورت جهاد تبیین در نشان دادن ابعاد شخصیتی و خدمات آیت‌الله رئیسی، تصریح کرد: رفتار و شخصیت محترم آیت‌الله رئیسی برای همگان عبرت شد اما خیلی‌ها فریب دشمن را خوردند و تحت تاثیر سمپاشی‌ها و تخریب‌های ناجوانمردانه مخالفین و معاندین و دشمن قرار گرفتند؛ دشمن سعی دارد آن چهره خادم واقعی را از چشم بیندازد و افراد بی‌خاصیت را پررنگ جلوه دهند تا کشور عقب بیفتد، بنابراین باید مراقب باشیم و هوشمندانه عمل کنیم و فریب سمپاشی و تخریب دشمن را نخوریم.

حسینی لیلابی با تاکید بر اینکه باید قدر خدمتگزاران و خادمین مردم را بیشتر بدانیم، عنوان کرد: چنانچه بصیرت خودمان را تقویت نکنیم و مراقب شیطنت‌های رسانه‌ای نباشیم؛ باز هم فریب خواهیم خورد و قدر خادمین واقعی را نخواهیم دانست و مرتکب اشتباه خواهیم شد.

این مدرس حوزه و دانشگاه در ادامه با اشاره به مهم‌ترین شرط در راه خدمت بر اساس منویات امام رضا(ع)، بیان کرد: یکی از ویژگی‌هایی بارز آیت‌الله رئیسی اخلاص بود که آن را در مکتب امام رئوف فرا گرفته و تربیت شده این مکتب بود و به دنبال همین اخلاص بود که برای رضای خدا و خدمت به خلق همه ناملایمات را تحمل کردند.

وی دلسوز بودن را دیگر ویژگی آیت‌الله رئیسی دانست و ادامه داد: برای یک خادم در کسوت رئیس جمهور دلسوزی مهم‌ترین شرط است؛ کسی می‌تواند خادمی موفق در سطح رئیس جمهوری باشد که دلسوز مردم و خانواده بزرگی به نام ایران ۸۰ میلیونی باشد.

حسینی لیلابی با بیان اینکه خیلی‌ها، افراد را با مدارک تحصیلی فریب می‌دهند، بیان کرد: به عنوان مثال کسی که رشته فقه، اصول و اجتهاد داشته باشد را با کسی که اقتصاد و علوم سیاسی خوانده باشد مقایسه می‌کردند در حالی‌که هر کسی در هر رشته‌ای خوانده باشد تخصص دارد، آنچه مهم به نظر می‌رسد این است که فرد باید سعه صدر و حوصله داشته باشد تا افکار و نقطه نظرات صاحبانظران علوم مختلف را بشنود و دنبال علم باشد که آیت‌الله رئیسی این ویژگی را داشت و مشتاق شنیدن سخنان صاحب‌نظران بود و گرنه هر مدرکی ازهر دانشگاهی داشته باشید تنها در یک رشته متخصص هستید ودر مابقی رشته‌ها تخصص ندارید.

وی با بیان اینکه آیت‌الله رئیسی حقوقدانی قوی و در رشته حقوق صاحب‌نظری مطرح بود، اظهار کرد: اگر شخص دلسوزی، سعه صدر و حوصله شنیدن افکار و نظرات صاحب‌نظران علوم مختلف را داشته باشد می‌تواند خادم موفقی برای مردم باشد که این ویژگی در آیت‌الله رئیسی هویدا بود.

وجه اشتراک شهید قاسم سلیمانی با دکتر رئیسی اخلاص و تلاش مجاهدانه برای خدمت بود

این مدرس اخلاق و معارف اسلامی در ادامه داشتن تقوا و پرهیزگاری، اخلاص در کار، اهل علم و عمل بودن، تلاش جهادی و خستگی‌ناپذیری، ولایتمداری، مردمداری و حسن خلق را از دیگر ویژگی‌ها بارز رئیس جمهور شهید برشمرد و خاطرنشان کرد: پس از شهادت آیت‌الله رئیسی باید گفتمان خدمت این خادم‌الرضا، الگوی خادمان ملت در عرصه سیاست، کارگزاری و اجرایی باشد.

وی در پاسخ به این سوال که وجه اشتراک سردار دلها حاج قاسم سلیمانی با آیت‌الله دکتر رئیسی در چیست؟ بیان کرد: سردار دلها و آیت‌الله رئیسی دو یار صدیق مقام معظم رهبری بودند که وجه اشتراک آنان، اخلاص و تلاش مجاهدانه برای خدمت بود.

حسینی لیلابی خاطرنشان کرد: می‌بینیم که در نهایت آن شخصیت تربیت شده مکتب امام رئوف در روز میلاد ثامن الحجج به فیض شهادت نائل و در راه خدمت به خلق الله و در برابر رضایت الهی جان به جان آفرین تسلیم می‌کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۶ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403030603254
  • خبرنگار : 50177