لیلا غریب در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: استان قزوین دارای ۱۰۸۵ روستا و آبادی ثبت شده است از این تعداد ۶۷۹ روستا دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار است که بر اساس ضوابط قانونی، دارای دهیاری هستند. در آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۵۲ روستا نیز واجد ایجاد دهیاری شناخته شدهاند و در سال ۱۴۰۲ شاهد افزوده شدن این تعداد به جمع دهیاریهای استان بودیم.
وی افزود: روستاهایی که دارای دهیاری هستند، هر ماه از دولت ۲۵۰ هزار تومان به ازای هر یک از اهالی روستا، بودجه به جهت صرف هزینههای جاری روستا در راستای توسعه و آبادانی روستاها دریافت میکنند، البته بودجه دهیاریها در سال جاری ۲ برابر شده است و هر دهیاری بهازای هریک از اهالی روستا ۵۰۰ هزار تومان شده است.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین خاطرنشان کرد: نظام جمهوری اسلامی، یک دموکراسی اسلامی قوی است، اعضای شورای اسلامی روستاها و همچنین دهیاریها با انتخاب مردم نقش آفرینی میکنند و باید در هزینه کرد روستاها اهتمام ویژه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: ۷۲ دهیاری با جمعیت تحت پوشش بالای ۱۰۰۰ نفر در استان قزوین، دایر هستند که براساس قانون فعالیت دهیاران باید تمام وقت باشد و سایر دهیاریهایی که کمتر از ۱۰۰۰ نفر جمعیت دارند؛ فعالیت آنها پاره وقت محسوب میشود.
غریب در پایان گفت: کنترل ساخت و سازها، حفظ اموال عمومی روستا، ترغیب مردم به امور توسعه روستا، پیگیری مسائل و مشکلات روستاها در حوزههای مختلف، بهبود محیط زیست روستا، اجرای مصوبات شورا و همکاری با ادارات و نهادهای امنیتی از جمله این وظایف به شمار میرود. نگاه دفتر امور روستایی جبران عقب افتادگیها، توزیع عادلانه امکانات به روستایان و شفافیت در پیشبرد امور و کارها و حرکت برای توسعه هرچه بیشتر روستاها است.
انتهای پیام