ناشنیده‌هایی از حماسه فتح خرمشهر

صدام گفته بود اگر خرمشهر آزاد شود کلید طلایی بصره را به ایران می‌دهد

«دشمن به هیچ عنوان تصور اینکه ایران بتواند چنین عملیاتی انجام دهد و خرمشهر را آزاد  کند در ذهنش وجود نداشت تا جایی که صدام عنوان کرده بود اگر ایران بتواند خرمشهر را آزاد کند کلید طلایی بصره را هم به ایران می‌دهم. »

به گزارش ایسنا، متن پیش رو گفت‌وگوی قدس با امیر سرتیپ حبیب‌الله سیاری، معاون هماهنگ‌کننده ارتش است که در ادامه می‌توانید بخوانید:

آزادسازی خرمشهر از اهداف اصلی عملیات بیت‌المقدس در خلال جنگ ایران و عراق بود که توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوم خرداد۱۳۶۱ انجام گرفت. عملیات فتح خرمشهر از لحاظ نظامی، به‌عنوان نقطه عطفی در تاریخ جنگ ایران و عراق شناخته می‌شود به همین دلیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ۳ خرداد را به‌عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی در تقویم رسمی ایران نام‌گذاری کرده ‌است.

رمز آزادسازی خرمشهر 

امیر سرتیپ حبیب‌الله سیاری در این باره به خبرنگار قدس می‌گوید: دشمن به هیچ عنوان تصور اینکه ایران بتواند چنین عملیاتی انجام دهد و خرمشهر را آزاد  کند در ذهنش وجود نداشت تا جایی که صدام عنوان کرده بود اگر ایران بتواند خرمشهر را آزاد کند کلید طلایی بصره را هم به ایران می‌دهم. اما در عملیات بیت‌المقدس این اتفاق افتاد و رمزش همان بود که امام راحل فرمودند «خرمشهر را خدا آزاد کرد» توکل برخدا، اتحاد، هماهنگی، انسجام، از خودگذشتگی و با هم بودن رمز این پیروزی است.
وی عنوان می‌کند: ما جزو جوانان قدیم هستیم و طرز تفکر و نوع اقدام جوانان مقطع انقلاب و دفاع مقدس را درک کردیم. در آن مقطع زمانی به خاطر وجود انگیزه‌های انقلابی و شور و هیجانی که پیروزی انقلاب میان مردم و قشر جوان به وجود آورده بود شاهد پای کار آمدن همه مردم به‌ویژه قشر جوان بودیم. جنگ بر ما تحمیل شد و همه در بیرون از این خاک به دنبال شکست انقلاب بودند، اما پیروزی نتیجه آمادگی آن قشر جوان پا در رکاب و همیشه در صحنه بود.
امیر سرتیپ سیاری متذکر می‌شود: در اوایل جنگ یک هیئت از سازمان ملل برای مذاکره درخصوص آتش‌بس خدمت امام(ره) رسیدند، امام(ره) فرموند این‌ها که آمدند در مرز ما از مرز بروند بیرون تا ما بنشینیم و مذاکره کنیم. آن‌ها گفتند در حالی که آن‌ها در مرز شما هستند باید مذاکره کنیم امام(ره) فرموند نه. گفتند این‌طور باشد جنگ طول می‌کشد. امام(ره) فرمودند اگر ۲۰ سال هم طول بکشد ما ایستاده‌ایم. این پاسخ قاطع امام(ره) با تکیه بر همان جوان‌ها و مردم خوب و پا در رکاب بود. ایشان بعد هم فرمودند «جنگ، جنگ است و عزت و شرف ما در همین مبارزات است». با همت مردم، پای کار آمدن جوانان و ایثار و از خودگذشتگی نیروهای مسلح، هشت سال جنگ شد و ما توانستیم دشمن را از خاکمان بیرون کنیم، انقلاب را رشد دهیم و در صحنه‌ها حضور داشته باشیم.

جوانان امروز، بهتر از دیروز

معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره نقاط اشتراک نسل جوان امروز و دیروز تصریح می‌کند: همه جوانان امروز مسئولیت خودشان را خوب می‌دانند که اگر هر اتفاقی در این کشور بیفتد همین قشر جوان باید پاسخگو باشد. از امثال ما که جوانان دیروز بودیم و آن مقطع را پشت سر گذاشتیم شاید خیلی انتظار نباشد آن شور و هیجان را داشته باشیم. جوانان ما جوانان پاک، مخلص، ایثارگر و توانمندی هستند که برای دفاع از انقلاب و ارزش‌های انقلاب آمادگی دارند. من اعتقادم این است اگر هر اتفاقی بیفتد همین جوانان امروز از قدیمی‌ها که ما بودیم بهتر عمل می‌کنند؛ ممکن است بعضی‌ها مخالف این نظر باشند اما من به این موضوع اعتقاد راسخ دارم.
وی اذعان می‌کند: متأسفانه نسل جوان ما با توانایی‌ها، ظرفیت‌ها و پیشرفت‌های ارتش خیلی آشنا نیستند البته شاید یک علتش مربوط به محدودیت‌هایی باشد که در ارتش وجود دارد که البته به عقیده من خیلی از این محدودیت‌ها لازم است، اما بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب برخی از توانمندی‌هایی که موجب سوءاستفاده دشمن نمی‌شود و نمایانگر توان بازدارندگی ما باشد را می‌توان به معرض نمایش عمومی گذاشت؛ این کار اکنون در حال انجام است و دید و بازدیدهایی توسط دانشجویان و اساتید و دانش‌آموزان انجام می‌شود، می‌آیند با بخشی از این توانمندی‌ها آشنا می‌شوند و در برخی موارد حتی نسبت به همکاری و جذب علاقه‌مندی پیدا می‌کنند و ما هم می‌توانیم از توانمندی این عزیزان به‌ویژه افرادی که بتوانند در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری کنند، استفاده کنیم.
امیر سرتیپ سیاری درباره توان نیروی نظامی ارتش می‌گوید: در سه مورد باید توجه خاصی داشته باشیم، نخست سرمایه انسانی است. امروز انسان‌هایی که در نیروهای مسلح و ارتش خدمت می‌کنند همه پرورش‌یافته انقلاب هستند و از ارزش‌های انقلابی برخوردارند و آمادگی دارند در بدترین شرایط بتوانند مأموریتشان را به خوبی انجام دهند. همین عزیزان قادرند در مورد تأمین تجهیزات مورد نیاز اقدام کنند و بیشتر تجهیزات مورد نیاز ما امروز به دست توانمند ارتشی‌ها و وزارت دفاع ساخته شده است. ارتشی که تربیت و آموزش نیروهایش را به خوبی انجام می‌دهد، تجهیزات را خودش می‌سازد، زیرساخت‌ها را خودش تأمین و رزمایش‌ها را خودش اجرا می‌کند، تاکتیک‌ها را خودش ابداع می‌کند و مستمراً توان رزمی خود را ارتقا می‌دهد، این ارتش آمادگی دفاع دارد.

روزهای سخت زیر آتش با دستان خالی
وی به مشکل تأمین تجهیزات جنگی در دوره هشت ساله دفاع مقدس اشاره می‌کند و می‌گوید: در یک مقطع زمانی، زیر آتش دشمن بودیم اما گلوله توپ جیره‌بندی بود، چون توان تولید نداشتیم. امروز شما می‌بینید ما در همه این تجهیزات خودکفا هستیم. دشمنان پیش‌تر می‌خواستند جلو واردات تجهیزات را به کشورمان بگیرند، اما امروز توان خود را به کار بسته‌اند تا از صادرات این تجهیزات جلوگیری کنند. امروز در تولید تجهیزات نیروی زمینی مانند انواع خودروها، تانک‌ها و زره‌پوش‌ها و سلاح‌های سبک و سنگین به خودکفایی رسیده‌ایم. در نیروی هوایی در موضوع ساخت هواپیما اقدام‌های ارزشمندی داشته‌ایم و در زمینه تولید سامانه‌های پدافند کوتاه‌برد، متوسط‌ برد و بلندبرد توفیقات زیادی بیش از حد انتظار حاصل شده است.
امیر سرتیپ سیاری به پیشرفت‌های نیروی دریایی اشاره و بیان می‌کند: در نیروی دریایی در ساخت انواع زیردریایی‌ها، موشک‌اندازها و ناوشکن‌ها به جایی رسیده‌ایم که می‌توانیم بزرگ‌ترین مأموریت‌های دریایی را انجام دهیم و امنیت اقتصاد کشور را در ۴هزار کیلومتری انتهای دریای سرخ برقرار کنیم. این‌ها همه به همت همین قشر جوان و آینده‌ساز حاصل شده و امروز می‌توانیم ادعا کنیم آمادگی مقابله با هرگونه تهدید را داریم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۵ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۸
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403030502416
  • خبرنگار :