حمیدرضا قربانزاده در خصوص اقدامات دولت سیزدهم در حوزه سلامت اظهار کرد: در زمان حضور ریاستجمهوری، کرونا در کشور در بالاترین پیک خود قرار داشت، روزانه بیش از ۷۰۰ نفر از مردم را به علت کرونا از دست میدادیم و بیش از ۳۰ هزار نفر ابتلا داشتیم.
وی افزود: تنها راه مبارزه با کرونا این بود که پوشش واکسیناسیون خوبی را انجام دهیم. حضور دولت سیزدهم و به ویژه جناب رئیسجمهور سبب شد با تامین واکسن به موقع که روزانه بیش از چند میلیون دُز تزریق میشد، کرونا را کنترل کنیم. این اقدام مورد تشویق و تشکر سازمانهای بهداشت جهانی قرار گرفت.
دکتر قربانزاده با بیان اینکه با شروع کار دولت مردمی سیزدهم طرح سلامت خانواده در ۱۰ نقطه کشور از جمله مشهد اجرا شد، عنوان کرد: این طرح در مناطق مختلف شهری و روستایی حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به خوبی به مرحله اجرا درآمد و ما حتی شروع کار نخستین مرکز خدمات جامع سلامت کشور را با مشارکت بخش خصوصی در قالب این طرح ملی داشتیم. در آیندهای نزدیک نیز آغاز برنامههای طرح سلامت خانواده را در مناطق حاشیه شهر خواهیم داشت.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: با تلاش شهید خدمت، آیتالله رئیسی مراکز آموزشی خدمات سلامت در نقاط مختلف کشور از جمله شهر مشهد فعال شد و در این مراکز در راستای توسعه خدمات مرتبط با حوزه بهداشت در مناطق شهری و روستایی تلاش میشود تا شاهد تقویت و اثرپذیری هرچه بهتر این خدمات در جمعیت تحت پوشش و گروههای هدف باشیم.
وی با اشاره به اینکه تقویت نظام شبکه یکی از نکات بارز و موفقیتهای نظام جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: حضور آیتالله رئیسی در دولت سبب شد مراکز ارائه خدمات ما به مراکز آموزشی تبدیل شود. مراکز خدمات جامع سلامت در استان و دانشگاه علوم پزشکی مشهد به سه مرکز آموزشی خدمات جامع سلامت تبدیل شده که با حضور اعضای هیات علمی، دستیاران رشته پزشکی و پزشکان عمومی این مراکز تقویت خواهد شد.
قربانزاده خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰۰ بهورز در ۳ سال اخیر جذب شدند تا به روستائیان خدماترسانی کنند. اجرای پویش غربالگری دیابت و فشارخون که خود یک بیماری خاموش است و هزینه سنگینی هم برای مردم و دولت دارد در زمان مدیریت شهید آیتالله رئیسی اجرا و موجب شد مردم تا بیش از ۵ سال از ایجاد این بیماریها جلوگیری کنند و در کنار موارد پنهان شناسایی شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ساخت بیش از ۵۰ واحد بهداشتی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اقدام بزرگ عمرانی بود که در سطح روستا و شهر در دولت رئیسجمهور انجام شد. در زمینه واحد بهداشت محیط و حرفهای، صدور استعلامها و صلاحیتهای بهداشتی در درگاه ملی مجوزها سبب شد از اتفاقات نامناسبی که در این صدورها اتفاق میافتد، جلوگیری شود و اشتغالزایی خوبی را فراهم کند.
وی اضافه کرد: در زمینه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد با تاکیداتی که آیتالله رئیسی داشتند، بازنگری عمیقی در برنامه ملی سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد کشور اتفاق افتاد که ساختار مراقبتها تغییر کرد و به یک نظام پویا تبدیل شد. راهاندازی مراکز سراج میتواند به مردم خدمات خوب و پیشگیرانهای را ارائه کند.
قربانزاده با اشاره به تاکید دولت سیزدهم در زمینه جمعیت عنوان کرد: قانون جوانی جمعیت حدود ۱۳ سال بلاتکلیف بود که در این دولت به تصویب رسید. رشد جمعیت در مسیر خوبی قرار گرفته که با تداوم آن از جامعه پیر ایرانی جلوگیری خواهیم کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: برنامه شناسایی زوجین نابارور و پوشش بیمه آنها یکی از اقدامات بزرگ دولت سیزدهم بود. افراد ناباور میتوانند به مراکز ما مراجعه کرده و خدمات رایگان دریافت کنند. انجام خدمات رایگان به کودکان زیر هفت سال در جهت تقویت برنامه جوانی جمعیت نیز در دولت سیزدهم اتفاق افتاد. اقدام مهم دیگر ادغام برنامه تکامل در حوزه کودکان است که در شناسایی زودهنگام اختلالات تکاملی مانند اوتیسم به ما کمک کند تا این کودکان را زودتر بشناسیم.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکیدات دولت، واکسیناسیون اتباع را دنبال و از انتقال بیماریهای واگیر به سایر مردم پیشگیری کرد.
قربانزاده گفت: ادغام واکسیناسیون پنوموکوک و روتاویروس در ماههای اخیر اتفاق افتاد. این دو بیماری علت بیش از ۵۰ درصد مرگومیرهای کودکان ما را تشکیل میداد. با انجام واکسیناسیون رایگان در مراکز بهداشتی علیه این دو بیماری میتوان از عوارض آنها جلوگیری کرد.
انتهای پیام