اوج‌گیری محبوبیت حماس در کرانه باختری

حامیان حماس در کرانه باختری افزایش یافته و آن‌ها همان‌قدر که از رژیم صهیونیستی خشم دارند، از بی‌کفایتی تشکیلات خودگردان هم به ستوه آمده‌اند.

به گزارش ایسنا، خلیل، جوان ۲۱ ساله فلسطینی که توسط رژیم صهیونیستی به اسارت گرفته شده، به نحوه خشونت‌آمیز بازداشت خود در اکتبر سال گذشته اشاره کرد و آن را «باورنکردنی» توصیف کرد. او با بیان اینکه صهیونیست‌ها با زور وارد خانه شده و بدون ارائه هیچ توضیحی او را بازداشت کردند، گفت: «اسرائیلی‌ها سعی دارند با این روش‌ها ما را محدود و وحشت‌زده کنند. هیچ آزادی بیانی در کار نیست. می‌ترسم به شهرهای کرانه باختری سفر کنم؛ اما در خانه هم که باشم، هر لحظه ممکن است به محل زندگی‌ام یورش بیاورند.»

به گزارش گاردین، با آغاز جنگ جدید غزه، رژیم صهیونیستی و شهرک‌نشینان صهیونیست شرایط زندگی را برای فلسطینیان در کرانه باختری دشوارتر کرده‌اند. یورش‌های نظامیان صهیونیست به محله‌های فلسطینی افزایش یافته و حملات خشونت‌آمیز شهرک‌نشینان صهیونیست نیز تشدید شده است.

خلیل می‌گوید حملات شهرک‌نشینان هم موجب افزایش نارضایتی فلسطینیان از تشکیلات خودگردان شده و هم آن‌ها را نگران حمله خود تشکیلات کرده است. او با اشاره به سابقه تشکیلات خودگردان در بازداشت حامیان حماس در کرانه باختری می‌گوید: «تشکیلات نمی‌تواند از ما محافظت کند، اما ممکن است به ما حمله کند!»

با این حال، خلیل می‌گوید یورش‌های نظامیان صهیونیست نتیجه‌ای جز افزایش خشم فلسطینیان ندارد. او که دانشجوی دانشگاه «بیرزیت» در نزدیکی رام‌الله در کرانه باختری است، می‌گوید تقریباً تمام ۲۴ عضو شورای دانشجویی یا بازداشت شده‌اند یا با خطر دستگیری مواجه هستند. حامیان حماس در این دانشگاه در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی به دست آورده‌اند و حماس هم این را نشانه تقویت ریشه‌های مردمی خود در جوامع فلسطینی می‌داند.

رژیم صهیونیستی سعی دارد با تشدید فشارها بر جوامع فلسطینی در کرانه باختری، فلسطینیان را از بیان عقاید سیاسی خود محروم کند. به گزارش گاردین، هر نوع ابراز حمایت از جنبش مقاومت فلسطین (حماس) می‌تواند خطر بازداشت را به همراه داشته باشد.

نظرسنجی‌های انجام‌شده توسط «مرکز نظرسنجی و تحقیقات سیاسی فلسطین» در رام‌الله نشان می‌دهد که حمایت از حماس در ماه‌های بعد از حمله اکتبر افزایش یافته، و میزان نارضایتی فلسطینیان از «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و تلاش فلسطینیان برای یافتن جایگزینی برای او همچنان ثابت است.

احمد، یک جوان فلسطینی دیگر در کرانه باختری به همان اندازه که از رژیم صهیونیستی و حملاتش به این منطقه خشمگین است، از تشکیلات خودگردان هم عاصی است. او می‌گوید: «تشکیلات با اسلحه به اینجا می‌آید تا مالیات بگیرد، ولی وقتی شهرک‌نشینان حمله می‌کنند، خبری از تشکیلات نیست. آن‌ها همه چیزمان را می‌گیرند و می‌گویند از ما حفاظت خواهند کرد، اما هیچ حمایتی ارائه نمی‌کنند. اگر هم خودمان بخواهیم از خود حفاظت کنیم، قبل از اسرائیلی‌ها، تشکیلات خودگردان ما را دستگیر می‌کند!»

این جوان فلسطینی به گاردین گفت: «حقیقت بسیار آشکار است. حماس بارقه‌ای از امید به ما می‌دهد. حمایت من از حماس بیشتر شده است. چیزی را که با زور گرفته‌اند، تنها با زور می‌توان پس گرفت. فقط حماس می‌تواند در برابر شهرک‌نشینان از ما محافظت کند.»

او که پدرش به دلیل حمایت از حماس توسط تشکیلات خودگردان بازداشت شده، می‌گوید: «ما با تشکیلات خودگردان درگیر هستیم. هیچ نفعی هم از آن‌ها نمی‌بریم. آن‌ها وجودشان هیچ فایده‌ای ندارد... جرات آوردن اسم حماس را هم نداریم. حتی ریش گذاشتن به معنی ارتکاب جنایت است. اما هرچقدر که سعی می‌کنند مردم را از حماس دور کنند، حمایت مردم از حماس بیشتر می‌شود.»

یک مقام تشکیلات خودگردان نیز اذعان کرد که شهرک‌نشینان و حمایت رژیم صهیونیستی از آن‌ها موجب افزایش نارضایتی از تشکیلات خودگردان در کرانه باختری شده است: این همکاری امنیتی مستمر برای اکثریت فلسطینی‌ها آزاردهنده است. فساد و نبود انتخابات هم مشروعیت تشکیلات را زیر سوال برده است. این‌ها همه دلایلی هستند که حمایت فلسطینیان را از حماس افرایش می‌دهد.

این مقام سازمان فتح گفت: فلسطینی‌ها حالا بیش از هر زمان دیگری به سیاست‌های حماس باور دارند و مقاومت در برابر اشغالگران را تنها استراتژی ممکن می‌دانند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403023123087
  • خبرنگار : 71661