مهدی سوری به مناسبت روز ملی جمعیت در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه براساس آمارها طی ۱۵ سال گذشته حدود شش درصد از جمعیت جوان کشور (۱۵ تا ۲۹سال) کاسته شده، عنوان کرد: با توجه به این شرایط میتوان عنوان کرد که کشور ما در مراحل پایانی جوانی جمعیت و در مراحل آغازین ورود به میانسالی قرار گرفته است.
وی افزود: بیشک تداوم این وضعیت مخاطراتی را بدنبال خواهد داشت و در آیندهای نه چندان دور باعث خواهد شد علاوه بر از دست دادن بخشی از جمعیت جوان و نیروی کار کشور، بخش مهمی از درآمد کشور هم صرف درمان و رسیدگی به جمعیت سالخورده کشور شود.
سرپرست معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه با ابراز نگرانی از کاهش نرخ باروری و پیری جمعیت ایران، گفت: موضوع جمعیت باید به اصلیترین دغدغه متولیان امر تبدیل و مرکزی علمی برای رصد دادههای جمعیتی به عنوان یک اتاق فکر تشکیل شود. همچنین باید مخاطرات افزایش سن ازدواج و کاهش جمعیت به نسل جوان نیز منعکس شود.
سوری با بیان اینکه برای حفظ خانواده و افزایش ازدواج و فرزندآوری باید اقدامات حاکمیتی در حوزههای پیش از ازدواج، ازدواج، استحکام خانواده، فرزندآوری و تربیت آن و باروری و رشد جمعیت صورت پذیرد، افزود: راهاندازی و رونق بخشی به مراکز مشاوره و سبک زندگی و الزامی کردن آموزشهای مهارت زندگی قبل و حین ازدواج از جمله راهکارهای تقویت بنیان خانواده است.
وی با بیان اینکه امروزه بخش قابل توجهی از نیروی کار در کشور و استان در هر دو بخش دولتی و خصوصی مجرد هستند، عنوان کرد: برای ترغیب جوانان به ازدواج باید اقدامات فرهنگی و حمایتهای اقتصادی در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.
مدرس دانش خانواده و جمعیت مراکز آموزش عالی استان افزود: بخشی از بانوان بخاطر ناامنی شغلی یا به ازدواج و فرزندآوری نمی اندیشند و یا آن را به تاخیر می اندازند، لذا بر مسئولان واجب است برای تحقق قانون جوانی جمعیت از این حق طبیعی بانوان صیانت کنند و سیاست های مربوط به اشتغال بانوان را منطبق با مسئولیت های خانوادگی (همسری و مادری)تنظیم کنند.
سوری ادامه داد: راه اندازی مهدهای کودک در کنار سازمانها و صنایع و اختصاص ساعت خانواده برای کارکنان متاهل از دیگر مشوقهای انگیزشی خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به افزایش نرخ ناباروری بین زوجها، گفت: امروزه بخش عمدهای از مشکلات ناباروری با افزایش سن ازدواج و سبک زندگی مرتبط است که باید با فراهم کردن شرایط ازدواج بهنگام از آن پیشگیری کرد. البته در سالهای اخیر دولت حمایتهای خوبی را در حوزه درمان ناباروری داشته و بخش قابل توجهی از هزینههای درمان زوجین نابارور را پرداخت کرده که چنین حمایتهایی باید تداوم داشته باشد.
انتهای پیام