هاآرتص: نه به حکومت نظامی در غزه

روزنامه عبری زبان هاآرتص در سرمقاله خود نسبت به حکومت نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه هشدار داد و آن را نقشه نجاتی برای بازیگران سیاسی ایدئولوژیک رژیم صهیونیستی دانست.

به گزارش ایسنا، «یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در یک کنفرانس مطبوعاتی از «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم خواست، اعلام کند که حکومت نظامی در نوار غزه برقرار نخواهد شد و موضوع «پساجنگ غزه» را عمیقاً مورد بحث و بررسی قرار دهد.

طبق گزارش رسانه‌های صهیونیستی، سخنان گالانت بیهوده نبود، زیرا برقراری حکومت نظامی در غزه جایگزین مناسبی است که نخست‌وزیر در سر دارد و از حمایت جناح راست افراطی برخوردار است.

هاآرتص نوشت: «وقتی گالانت در سخنرانی خود پیامدهای برقراری حکومت نظامی و غیرنظامی اسرائیل در نوار غزه را برشمرد، به پیشنهاد ملموس روی میز نتانیاهو مبنی بر ایجاد یک حکومت نظامی موقت به عنوان راه حلی جایگزین برای حماس اشاره کرد. این سندی است که توسط ژنرال «رومن گوفمن»، وزیر نظامی جدید نتانیاهو نوشته شده است».

این دومین بار است که گالانت در حضور صهیونیست‌ها به نتانیاهو هشدار می‌دهد. او نخستین بار در بحبوحه کودتا علیه کابینه، به دلیل وجود «خطر آشکار و فوری» برای امنیت رژیم صهیونیستی خواهان توقف قانون‌ اصلاحات قضایی شد، و گفت: تهدیدهای اطراف ما، در عرصه‌های دور و نزدیک، بزرگ هستند.

اما این بار، به نوشته هاآرتص، گالانت نسبت به طرح خطرناک و ترسناکی که به طور جدی در حال بررسی است، هشدار داد و این طرح را «یک جایگزین بد و خطرناک برای اسرائیل از نظر استراتژیک، امنیتی و نظامی» دانست و اینکه رژیم صهیونیستی با یک تهدید امنیتی چندجانبه با منابع معین روبه‌رو است و حکومت نظامی این رژیم در غزه اصلی‌ترین فعالیت امنیتی تل‌آویو در سال‌های آتی به ضرر دیگر عرصه‌ها خواهد بود و هزینه جانی و مالی سنگینی دارد.

هاآرتص نوشت «هزینه عملیات (حکومت نظامی در غزه)، بر اساس سند دیگری که توسط نهادهای امنیتی و نظامی تهیه و در روزنامه یدیعوت آحارونوت منتشر شده است، سالانه ۲۰ میلیارد شکِل برآورد شده است و از منظر نظامی، به چهار لشکر تهاجمی و تیپ‌های دفاعی نیاز خواهد بود که باید محاسبات اقتصادی و نظامی و همچنین بحث بهای سیاسی را هم افزود که قابل اندازه گیری نیست.

این روزنامه در سرمقاله خود می‌نویسد: «این ایده وسواسی باید در ابتدای راه حذف شود و نباید فراموش کرد که پشت هر بحث امنیتی در اسرائیل، نقشه نجات بازیگران سیاسی ایدئولوژیک پنهان است که از شرایط امنیتی برای رسیدن به آرزوهای منطقه‌ای: برقراری روابط، بازگشت به غزه و ایجاد شهرک‌های یهودی در آنجا استفاده می‌کنند.

هاآرتص نوشت «ایتامار بن گویر (وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی )، بتسلئیل اسموتریچ (وزیر دارایی رژیم صهیونیستی) و دوستانشان در جناح راست افراطی می‌خواهند اسرائیل را با کنترل نظامی و غیرنظامی بر نوار غزه که بیش از دو میلیون نفر جمعیت دارد، به زیر بکشند».

این روزنامه عبری در پایان نوشت: «از نخست وزیر نمی‌توان انتظاری داشت، زیرا بقای سیاسی او بر همه ملاحظات دیگر غلبه دارد، اما وزیران بنی گانتس و گادی آیزنکوت (دو عضو ارشد کابینه جنگ رژیم صهیونیستی) که نگرانی‌های گالانت را دارند، باید مرزهای روشنی را در برابر این حماقت ترسیم کنند». نتانیاهو و شرکای او اسرائیل را از فاجعه‌ای به فاجعه دیگر می‌کشانند و تنها هدف امروز سرنگونی کابینه و رفتن به انتخابات است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403023021828
  • خبرنگار : 71592