علی اکبر متکان روز گذشته، ۲۹ اردیبهشت در حاشیه رونمایی از المان « آیین مادرمه» از سنتهای نوروزی مازندرانیها که در محل دانشگاه شمال آمل انجام شد، به خبرنگارایسنا گفت، دست اندرکاران حوزه فرهنگی باید بیشتر تلاش و همت کنند تا از نفوذ فرهنگ غربی که هیچ سنخیتی با آیین و رسوم ایرانی و تاریخ ما ندارد، جلوگیری کنند.
وی افزود: درمقابل نیز باید به سمت احیای خرده فرهنگهایی که در استانهای مختلف کشور که هر کدام دارای هویت و تاریخ آن دیار است، حرکت کنیم.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران همچنین درخصوص آیین مادرمه مازندران نیز گفت: درارتباط با فرهنگ غنی و بومی مازندران از مدتها قبل دانشگاه شمال آمل با همکاری ادارات مرتبط دراین شهرستان پیگیر جشنواره بازیها و آیینهای بومی و محلی بودند و درگام نخست آیین مرسوم در نوروز این استان رواج داشت، را اولویت گذاری کردند.
دکتر متکان ادامه داد: هر زمانی که از آیینهای بومی محلی مازندران صحبتی به میان میآید، یاد استاد هومند در ذهنمان همه علاقمندان به این حوزه نقش میبندد که به چه نحوی درخصوص این آیینها و فرهنگها صحبت و بحث و بررسی داشت.
وی ادامه داد: همه ما بیشتر آیینهای بومی محلی و بازیها را در کودکی تجربه داشتیم و امروز نسل جوان با بازی های بومی محلی و فضای مجازی روبرو است که آن نشاط و تحرکی که در بازیهای بومی محلی وجود دارد، در بازیهای مجازی یافت نمیشود.
دبیرکل کمیسیون یونسکو ایران تصریح کرد: اگر مسئولین شهرستان آمل اقدامی در راستای احیا و مستندسازی کامل و با شرایط خاص ملی و جهانی انجام دهند، دفتر کمیسیون ملی یونسکو ایران آمادگی دارد بیشتر از حد اداری خود در این راستا برای ثبت ملی و جهانی آن حمایت و اقدام کند.
انتهای پیام