آرش محمدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، درباره کاهش سطح زیر کشت محصول سیر در طارم، اظهار کرد: تورم بر نهادههای کشاورزی موثر است، محصول سیر هزینه تولید زیادی دارد و در زمان فروش، با نوسان قیمتی زیادی مواجه میشد و این عوامل موجب کاهش سطح زیر کشت محصول سیر در امسال شد.
وی ادامه داد: کاهش بارندگی در پاییز سال گذشته نیز در کاهش سطح زیرکشت محصول سیر موثر بود، زیرا در طارم رودخانههای فصلی وجود دارد که آب این رودخانهها با بارش باران جاری میشود و نبود بارندگی و آب نیز در روند کار کشاورزان موثر بود.
کارشناس مسئول زراعت جهاد کشاورزی شهرستان طارم بیان کرد: سیر جزو محصولات پردردسر برای کشاورزان است و کاشت زیاد و هر ساله این محصول موجب افزایش آفت و بیماری محصول میشود. توصیه میشود کشاورزان برای کاهش آفت و بیماری این محصول، تناوب را رعایت کنند و سیر را یک سال کم بکارند و سال بعد در سطح معمولی بکارند.
محمدی با بیان اینکه طبق اصول کشاورزی باید تناوب رعایت شود و در غیر این صورت، محصول اصلی متحمل ضرر میشود، اظهار کرد: رعایت تناوب در کاهش آفت و علفهای هرز موثر است و کشاورزان طارمی برای جایگزین محصول سیر میتوانند از محصولاتی مانند باقلا، کلزا، گندم و جو استفاده کنند.
کارشناس مسؤول زراعت جهاد کشاورزی شهرستان طارم با بیان اینکه سیر محصولی با تناژ بالاست و کمی افزایش قیمت موجب سود میشود، ولی هزینه تولید زیادی دارد، افزود: ادعا نمیکنیم قیمت گندم و جو با سیر برابری میکند، البته اگر قیمت فروش سیر پایین باشد، کشاورزان ضرر میکنند، ولی در محصولاتی مانند گندم و جو، کلزا ضرر نیست و در برخی مواقع، درصد درآمد خالص نیز از سیر بیشتر است.
انتهای پیام