مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مطرح کرد

واسطه‌ها؛ خریدار نعناعِ بجستان برای صادرات به کشورهای خلیج فارس

مدیر جهاد کشاورزی بجستان گفت: محصول نعناع بجستان برای بسته‌بندی و صادرات به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، توسط واسطه‌ها از کشاورزان خریداری می‌شود.

حجت حسن نیا در گفت و گو با ایسنا در حاشیه برگزاری سومین جشنواره نعناع در این شهرستان اظهار کرد: سومین جشنواره نعناع همزمان با هفته میراث فرهنگی و با همت همکاران مدیریت جهاد کشاورزی و همیاری مردمی و مسئولین شهرستان در محوطه کاروانسرای تاریخی زین‌آباد از توابع بخش مرکزی شهرستان بجستان برگزار شد.

وی با بیان اینکه این هفتمین رویداد ترویجی در طی هشت ماه گذشته است که با استقبال مردمی و بهره‌برداران بخش کشاورزی در شهرستان برگزار می‌شود، گفت: از جمله این رویدادها جشنواره انار، همایش منطقه‌ای آنغوزه و اکنون جشنواره نعناع از اهمیت قابل توجهی در سطح استانی و فرا استانی برخوردار بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی بجستان بیان کرد: یکی از اهداف برگزاری این جشنواره علاوه بر معرفی محصول نعناع بجستان به لحاظ کمیت و کیفیت، جلب توجه سرمایه‌داران برای سرمایه‌گذاری در فرآیند پس از تولید و صنایع تبدیلی و تکمیلی است.

وی خاطرنشان کرد: نعناع بجستان با توجه به آب و هوای منطقه کشت آن، از عطر و طعم و اسانس بسیار عالی برخوردار است. همچنین نعنا کاران زبده روستاهای جنوبی شهرستان همچون رضاییه و زین‌آباد، در خصوص کاشت، داشت و برداشت این محصول ماهرانه اقدام می‌کنند.

حسن نیا اظهار کرد: برداشت نعنا معمولاً از اواسط اردیبهشت‌ماه از سطح حدود ۲۰ هکتار شروع می‌شود و تا پایان شهریورماه با برداشت تقریباً ۸۰۰ تن نعنای تازه به پایان می‌رسد.

وی عنوان کرد: محصول برداشت شده معمولاً به‌صورت فله‌ای به کارخانجات سطح استان حمل می‌شود و یا در کارگاه‌های محلی خشک شده و برای بسته‌بندی و صادرات به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، توسط واسطه‌ها از کشاورزان خریداری می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی بجستان افزود: ما به دنبال مسئله فرآوری و برندسازی این محصول در شهرستان هستیم تا از این طریق بتوانیم ارزش افزوده‌ای برای این محصول و همچنین ارتقای سطح درآمدی کشاورزان را رقم بزنیم.

وی با تأکید بر اینکه این مهم می‌تواند با مشارکت مردم و سرمایه‌گذاران حل شود، افزود:  یکی از گیاهان دارویی مهم که در شهرستان بجستان کشت می‌شود، گیاه نعناع است و طبق روال همه‌ساله، برداشت این گیاه از اوایل اردیبهشت‌ماه آغاز و تا اواسط مهرماه ادامه دارد.

حسن نیا خاطرنشان کرد: نعنای بجستان با توجه به اینکه در مناطق کوهپایه‌ای شهرستان کشت شده، از اسانس خوبی برخوردار است. حدود ۸۵ درصد مردم بجستان در بخش کشاورزی فعالیت دارند و زعفران، آنغوزه، زیره سیاه، زیره سبز، نوروزک، آویشن، کلپوره، درمنه، گل زرد، گل گاوزبان و بومادران از جمله سایر گیاهان دارویی شاخص است که در بجستان کشت می‌شود.

مرکز شهرستان بجستان در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب غربی مشهد و جنوب استان خراسان رضوی واقع است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403022920805
  • خبرنگار : 30147