خوی، سرزمین توت‌های آبدار و شیرین

توت های خوی بدلیل شرینی و بزرگی و آبدار بودنش در سطح کشور معروفند که در حال حاضر با شروع خرداد ماه درختان توت های قرمز و سفید در سطح شهر و روستاهای خوی یکی پس از دیگری به بار می نشینند و کام علاقمندان و رهگذران را شیرین می کنند.

در گذشته های نه چندان دور خوی بزرگترین مرکز توت کشور بوده بطوری که در حال حاضر هم خوی با ۱۰ هکتار توتستان رتبه دوم استانی را بعد از ارومیه به خود اختصاص داده است. 

امینی رییس جهاد کشاورزی خوی در گفت وگو با ایسنا اظهارکرد: خوی با مساحت ۱۰ هکتاری توانسته است رتبه دوم استانی را در توت به خود اختصاص دهد.

وی تصریح کرد: بخشی از این توت ها به‌صورت تازه خوری مصرف می شوند و بخشی هم خشک شده و در زمستان برای صرف چای استفاده می کنند و در جاهایی هم از شیره توت برای پختن بیسکویت و کیک بصورت رژیمی استفاده می شود.

امینی ادامه داد: توت دارای ویتامین های Aو C است و برای کسانی که از مشکلات دیابت رنج می کشند می تواند جایگزین مناسبی برای قند سفید باشد.

حسن نصرالله پور شهردار خوی هم با اشاره به احیای بخشی از توتستان های قدیمی خوی اظهار کرد:حدود ۲۰۰ اصله توت نوع توت های سفید، قرمز و زرد موزی و چتری را در مساحت ۶ هزار متر مربع کاشته شده است. 

به گزارش ایسنا، درختان توت در خوی معمولا در محل عبور رهگذران و مسافرین جاده ابریشم است و معروف است ظرف‌های بزرگ توت در مهمانی معروف فتحعلی شاه قاجار در باغ تاریخی دلگشا مورد توجه شاه قرار گرفته و فتحعلی شاه قاجار از فرط خوشمزگی یک ظرف بزرگ توت خوی را یک‌جا خورده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1403022920713
  • خبرنگار : 50141