اعتراض نخست‌وزیر جدید سنگال به حضور نظامی فرانسه

نخست‌وزیر جدید سنگال که چند هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری اوایل سال جاری میلادی از زندان آزاد شد و حزبش را به پیروزی رساند، از حضور نظامی فرانسه در این کشور غرب آفریقا انتقاد کرده است.

به گزارش ایسنا، «عثمان سونکو» نخست‌وزیر سنگال همچنین از تلاش‌های فرانسه و غرب برای ترویج ارزش‌هایی انتقاد کرد که به گفته او با ارزش‌هایی که سنگال و دیگر کشورهای آفریقایی دارند، مغایرت دارد.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، سونکو به دلیل انتقاد از دخالت فرانسه در امور داخلی سنگال شهرت دارد. نظرات صریح او در منطقه‌ای که سایر همسایگان قبلا اقداماتی را برای قطع روابط با فرانسه انجام داده‌اند، به پیروزی کاندیدای منتخب وی «باسیرو دیومای فایه» در انتخابات ریاست جمهوری در ماه مارس کمک کرد.

نخست‌وزیر سنگال همچنین ادامه داد: «می‌خواهم بر تمایل سنگال برای تعیین حق سرنوشت خود که با حضور طولانی ‌مدت پایگاه‌های نظامی خارجی در سنگال ناسازگار است، تاکید کنم.»

وی همچنین گفت: «تمایل به زیر سوال بردن حضور نیروهای فرانسوی و دیگر نیروهای خارجی، معاهدات دفاعی موجود را که سنگال با آن کشورها امضا کرده است، تضعیف نمی‌کند.»

فرانسه حدود ۳۵۰ سرباز در سنگال دارد.

سنگال از کشورهای آفریقایی است که در سال‌های گذشته شاهد چندین کودتا بوده است؛ به دنبال کودتا در کشور مالی، بورکینافاسو و نیجر، هر سه کشور نیروهای فرانسوی را بیرون رانده و به جای آن با روسیه برای کمک در مبارزه با شورش‌های چندین ساله همکاری می‌کنند. این سه کشور همچنین اتحاد خود را از کشورهای حوزه ساحل تشکیل دادند که باعث انشعاب در جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا یا اکوواس شد.

سونکو که حزبش گفته اکوواس باید اصلاح شود، بر انتقادش از این بلوک منطقه‌ای که باعث تشدید تفرقه در منطقه شده است، انتقاد کرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403022920678
  • خبرنگار : 71129