به گزارش ایسنا، امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت شاهد اخبار مختلفی در دنیای علم و فناوری بودیم که از مهمترین آنها میتوان به جراحی ربات سونی روی یک دانه ذرت، تولید گل و گیاه و آبزیان با ۹۸ درصد صرفهجویی آب، عدم دفع سموم مغز طی خواب، دلایل نرسیدن بشر به مریخ، گزارشی درباره بزرگداشت خیام نیشابوری، فراخوان چهاردهمین نمایشگاه ملی دستاوردهای دانشآموزی فناوری نانو و گزارشی درباره دلایل وقوع سیل در مشهد اشاره کرد.
جراحی ربات سونی روی یک دانه ذرت با دقت حیرتانگیز
شرکت سونی ویدیویی را منتشر کرده که در آن ربات جراح جدید این شرکت مشغول انجام یک جراحی فوق دقیق روی یک دانه ذرت است.
نابغه ایرانی که نامش در کنار نام نیوتن و پاسکال ثبت شده است
خیام نیشابوری اولین کسی بود که نشان داد معادله درجه سوم ممکن است دارای بیش از یک پاسخ باشد یا اینکه اصلاً جوابی نداشته باشند و فردی بود که به دلیل کارهای علمیاش، یکی از حفره های ماه به نام وی به ثبت رسید و در سال ۱۹۸۰ سیارکی به نام "Omar Khayyam ۳۰۹۵" نامگذاری شده است.
در ساختوسازها باید امکان جریان آزاد روانابها لحاظ شود
مدیر بخش زلزله و مخاطرات مرکز تحقیقات زلزله با اشاره به سیل مشهد تاکید کرد: سیل مشهد همانند سیل ۵ فروردین ۱۳۹۸ دروازه قرآن شیراز نشان داد که نباید مسیر آبراههها را دخل و تصرف کرد و اگر اجباری هست حتما باید امکان جریان آزاد روانابها لحاظ شده باشد.
تولید متناوب گل و گیاه و آبزیان با ۹۸ درصد صرفهجویی آب در گلخانه آکواپونیک
مرکز نوآوری کشت و صنعت راما و گلخانه کشت آکواپونیک با حضور معاون علمی رییسجمهور افتتاح شد تا زمینه برای توسعه الگوهایی نوآورانه کشت و رسوخ فناوری در صنعت کشاورزی فراهم شود.
«خوابیدن» سموم مغز را دفع نمیکند!
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که خواب ممکن است سموم را از مغز دفع نکند.
چرا بشر هنوز به مریخ نرسیده است؟
در پایان دهه اخیر، به نظر میرسید که ناسا یک طرح امیدوارکننده رو به جلو برای ارسال انسانها به مریخ دارد با این حال، چالشهایی که با تغییر اولویتها، یک دولت جدید و نگرانیهای بودجهای همراه بود، راه را برای انجام چنین برنامهای سخت کرده بود.
برترین رسالههای حوزه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت معرفی شدند
با برترین رسالهها، سیزدهمین کنفرانس الگو اسلامی ایران به کار خود پایان داد.
سنتز «بوروفن» برای استفاده در حسگرهای پیشرفته و دستگاههای پزشکی قابل کاشت
ماده دو بعدی جدید و بهبود یافتهای به نام "بوروفن" وجود دارد که یک لایه نازک اتمی از جنس بور است. این ماده که برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ سنتز شد، نسبت به گرافن، رساناتر، نازکتر، سبکتر، قویتر و انعطافپذیرتر است.
فراخوان چهاردهمین نمایشگاه ملی دستاوردهای دانشآموزی فناوری نانو
به رسم سالهای گذشته و با توجه به استقبال جامعه دانشآموزی کشور، «چهاردهمین نمایشگاه ملی دستاوردهای دانشآموزی فناوری نانو» به همت باشگاه نانو و با همکاری نهادهای فعال در این زمینه برگزار خواهد شد.
رونمایی از یک چارچوب جدید برای ساخت اپلیکیشنهای هوش مصنوعی
گوگل از چارچوب منبع باز موسوم به «فایربیس جنکیت» رونمایی کرده که علاقهمندان میتوانند از آن برای ساخت اپلیکیشنهای مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کنند.
انتهای پیام