به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه در یازدهمین جلسه شورای معین ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور اظهار کرد: مردم پایه بودن، مهمترین جلوه اربعین است و یکی از اولویتهایی است که در استقرار نقش قرارگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی الگوسازی میکند.
وی تأکید کرد: موضوع اربعین موضوعی فرادستگاهی است و سطر به سطر سند اربعین باید مبتنی بر منظومه امامین انقلاب بهخصوص مقام معظم رهبری تدوین شود، در ضمن، سند مذکور باید در پی حل مسئله علیالعرض در کشور باشد. این دو محور الزامی است که باید در نهاییکردن سند مورد توجه قرار گیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین بیان کرد: تفاوت این سند با سایر اسناد آن است که بعضی اسناد میخواهند آیندهای را بسازند، ولی این سند اولویت روز است که باید مسائل و مشکلات این حوزه را حل کند و ویراست نهایی آن بهزودی تدوین شود.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین پناهیان، دبیر میز اربعین، بیان کرد: اربعین یکی از بهترین پایگاههایی است که میتواند گرهگشایی در جریانهای فرهنگی کشور داشته باشد. محتوای سند اربعین با یک بررسی جامع از سخنان امام و رهبری تهیه شده و تنها دو بخش راهبردها و اقدامات آن باقیمانده است و نیازمند نهایی سازی است. در موضوع تدوین سند ملی اربعین، توجه به مردم و حفظ آن و همچنین حضور پررنگ جوانان در مدیریت کردن این جریان فرهنگی مدنظر است.
وی ادامه داد: موضوع اربعین و جریان امام حسین علیهالسلام میتواند محور وحدت همه جریانهای مختلف فرهنگی و اجتماعی قرار گیرد و تحقق آن از طریق یک جریان دوسویه بین مردم و دولت یا همان دستگاههای فرهنگی میسر است. این بدین معنی است که تمامی نهادهای دولتی و مردمی میتوانند در آن مشارکت کنند.
حجتالاسلام پناهیان در ادامه خاطرنشان کرد: وجه تمدنسازانه، مردمیبودن حرکت اربعین، جهانیشدن فرهنگ تشیع، ظلمستیزی و استکبارستیزی محورهای مورد تأکید این سند است و اهمیت اعتلای محتوای اربعین در آن است که صرفاً مربوط به ایام اربعین نیست و میتوان محتواهای بسیاری در آن گنجاند.
وی گفت: بهرهوری و بهرهبرداری حداکثری از اربعین نیز موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه باشد و به نحوی باید اربعین را در دسترس اقشار مختلف جامعه قرارداد و قصد ما در سند آن است که اربعین را تبدیل به یک میعادگاه سالانه برای عموم مسلمین کنیم. انشاءالله با تأییدی که شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیرخانه دارد کارهای نهایی تدوین و تصویب این سند به زودی انجام گیرد.
در این جلسه مجری پژوهشی میز اربعین حجت الاسلام و المسلمین سید علیزاده عنوان کرد: پدیدۀ اربعین طبق فرمایش حضرت آقا در این دهه اخیر یک هویت متفاوت از هویت قبلش پیدا کرده و با یک رویکرد تمدنی و سیاسی حرکت را به سمت محقق کردن جامعه اسلامی طی میکند. تدوین سند با مبنا قرار دادن بیانات و رویکرد تمدنی مقام معظم رهبری که تعبیر «میعادگاه احرار عالم» از آن یاد کردهاند، آغاز شده و با بهرهگیری از نظرات فعالین میدانی حرکت اربعین، این سند در حال تدوین است.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ادامه جلسه بخش مبانی، ارزشها، اصول، چشمانداز و اهداف مورد بحث و بررسی اعضای جلسه قرار گرفت.
دکتر شکرانی، دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی اظهار کرد: اربعین ظرفیت بسیار بالایی در نهادینهسازی سبک زندگی اسلامی-ایرانی دارد. معمولاً افرادی که در پدیده اربعین شرکت میکنند رفتارهایی را بروز میدهند که لزوماً آنها بعداً در سبک زندگیشان مشاهده نمیشود. اگر تعریفمان از سبک زندگی رفتارهای نهادینه شده انتخابی باشد، استفاده از ظرفیت اربعین و بروز و ظهور آن در سبک زندگی افراد میتواند به عنوان دستاوردی از این سفر معنوی در زندگی افراد نمود پیدا کند که باید نحوه پیادهسازی آن در سند پیشبینی شود.
وی ادامه داد: نکته قابلتأملی که در تدوین این سند باید مورد توجه قرار گیرد توجه به ارزشها و نگرشهای مردم در بخشهای گوناگون کشور و برنامهریزی و تعیین نقش استانها و مناطق فرهنگی در تدوین آن است. در پدیده اربعین، با توجه به گستردگی فرهنگی و اجتماعی که وجود دارد و مسیری که از نظر جغرافیایی طی میشود نقش استانها و مناطق فرهنگی بهویژه آنهایی که در مسیر قرار دارند قابلتأمل است که میتواند در سند موردتوجه قرار گیرد.
انتهای پیام