به گزارش ایسنا، لوئیس سنز، امروز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشتماه در سخنرانی خود بهصورت ویدئو کنفرانس در کارگاه آموزشی ملی بینالمللی «تجربهنگاری در ارزیابی و رتبهبندی پارکهای فنآوری، مراکز رشد و نوآوری» در محل پارک علم و فنآوری دانشگاه تهران سالن پندار اظهار کرد: در ادامه فرآیند ارزیابی باید به این پرسش پاسخ داد نتیجه ارزیابی و ارائه گواهی چیست؟ بر فرض جایزهای داده میشود که جنبه تشکر دارد. موضوع دیگر در ارزیابی یک پرستیژ است سازمان پس از ارزیابی عضو انجمنی میشود که جایگاه آنرا ارتقاء میدهد.
وی، با بیان اینکه با عضویت در انجمنی برند سازمان افزایش مییابد، در ادامه خاطرنشان کرد: اما آنچه اهمیت دارد اعتبار کسی است که فرآیند ارزیابی را انجام میدهد گاهی گواهی میان ارزیابیکننده و ارزیابیشده مبادله میشود و یا زمانی تنها جنبه LOCAL و یا گلوبال دارد.
مدیر کل سابق انجمن بینالمللی پارکهای علم و نواحی نوآوری(IASP)، با بیان اینکه حتی برای عضویت افراد نیازمند بررسی اعتبار آن فرد هستیم، گفت: شاید زمانی دولت قصد داشته باشد فرآیند ارزیابی را انجام دهد این مهم نیست که این امر تا چه میزان از نظر تو عادلانه است بلکه این اهمیت دارد دیگران هم این فرآیند ارزیابی را عادلانه و غیرجانبدارانه بداند برای این موضوع این فرآیند باید باز و شفاف باشد.
*هدف ارزیابی باید مشخص، باز و شفاف باشد
سنز با تأکید مجدد بر اینکه باید هدف ارزیابی مشخص و شفاف باشد، ادامه داد: بهعنوان مثال پارکهای سطح یک از برخی مزایا برخوردار میشوند. نکته مهم بعد آن است که چنانچه کارشناسی کار اجرای فرآیند ارزیابی را انجام میدهد باید فرد مستقل، آشنا و با تجربهای به این فرآیند اعتبار دهد که آن فرد میتواند داخلی یا بینالمللی باشد.
وی، فرآیند ارزیابی را موضوع مهمی نه تنها برای پارکهای علم و فنآوری بلکه برای هر سازمانی بهمنظور رشد مهم برشمرد و افزود: از لحظهای که فرآیند ارزیابی آغاز میشود هم خوشحالی و هم تضاد وجود دارد. خوشحالی از اینکه این اقدام خوب در حال انجام است و تضاد از این بابت که افراد مختلف با ایدههای متفاوت، خود سازمان ارزیابیشده با نگاهی دیگر، سازمان حامی با یک نگاه همه در این فرآیند درگیرند که باید مراقب این تضادها بود.
مدیر کل سابق انجمن بینالمللی پارکهای علم و نواحی نوآوری(IASP)، با بیان اینکه در این فرآیند نباید درگیر واژهها شد، ادامه داد: در سال ۲۰۰۰ میلادی ما در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان درگیر این بودیم که پارک علم فنآوری چیست؟ تفاوت آن با شهرک در چیست؟ پارک فنآور به چه معناست؟ .... که نباید چنین بود.
سنز با بیان اینکه میان تصمیمگیری و تصمیمسازی فرق وجود دارد، گفت: کسی که فرآیند ارزیابی را انجام میدهد تصمیمگیر نهایی نیست و فرد ارزیاب باید اعتبار لازم را داشته باشد و پس از ارزیابی باید اطلاعات لازم(بازخورد) برای بهتر شدن با پارکها و سازمانهای نوآور داده شود.
وی، با بیان اینکه هیچ بهترین راهی وجود ندارد، در ادامه خاطرنشان کرد: باید روش صحیح با انعطافپذیری اطلاعات پیدا کرد و از برداشت، فهم و احساس خود استفاده کرد تا به نتیجه رسید.
کارگاه آموزشی ملی بینالمللی «تجربهنگاری در ارزیابی و رتبهبندی پارکهای فنآوری، مراکز رشد و نوآوری» امروز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشتماه در محل پارک علم و فنآوری دانشگاه تهران در حال برگزاری است.
انتهای پیام