معصومه فرشید مقدم مدیرگروه سلامت خانواده و جوانی جمعیت مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان قم در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: جمعیت استان قم بر اساس گزارش سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قم، در سال گذشته ۱ میلیون و ۴۳۵ هزار نفر است.
وی در رابطه با مهمترین چالشهای جوانی جمعیت، عنوان کرد: وجود درصد قابل ملاحظهای خانوار دارای تک فرزند در استان، تأخیر در ازدواج، تأخیر در تولد اولین فرزند پس از ازدواج و فاصله زیاد بین فرزندان و پایین بودن سواد سلامت و مفاهیم باروری در بین زوجین از مهمترین چالشهای جوانی جمعیت است.
فرشید مقدم بیان کرد: معاونت بهداشتی به عنوان دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی و به عنوان خط مقدم ارائه خدمات سلامت متولی اجرای برنامههای متعددی در جهت جوانی جمعیت با مشارکت سایر معاونتهای دانشگاه و دستگاههای مرتبط است.
مدیرگروه سلامت خانواده و جوانی جمعیت مرکز بهداشت قم، تصریح کرد: مرکز بهداشت با مدیریت و اجرای برنامههای متعددی در حوزه سلامت باروری میتواند بر افزایش جمعیت تاثیرگذار باشد.
وی اضافه کرد: پیشگیری، تشخیص زودرس و درمان ناباروری، پیشگیری و مهار سقط خودبهخودی و ممانعت از سقط عمدی جنین، آموزشهای هنگام ازدواج، مشاوره فرزندآوری، مراقبتهای باکیفیت در دوران پیش از بارداری، بارداری و پس از زایمان، آموزشهای ایجاد آمادگی برای زایمان طبیعی، آموزشهای تغذیه نوزادان با شیرمادر و حمایت از مادران شیرده و مراقبتهای گروههای مختلف سنی از جمله اقدامات مهم مرکز بهداشت در راستای جوانی جمعیت است.
فرشید مقدم ادامه داد: آموزش شیوه زندگی سالم برای افزایش قابلیت باروری در تمام ردههای سنی، شناسایی و مدیریت عوامل مخاطره آمیز زیست محیطی موثر بر سلامت باروری با مشارکت دستگاههای ذیربط و آموزش روشهای ارتقای سلامت باروری مبتنی بر علوم نوین و طب سنتی به گروههای هدف از جمله برنامههای معاونت بهداشتی است.
وی یادآور شد: مهمترین نقش خانوادهها در این زمینه کسب اطلاعات سلامت باروری از منابع معتبر نظیر پایگاههای سلامت و مراجعه جهت دریافت مراقبتهای بهداشتی و آموزشی از این پایگاهها است. کلیه خدمات سلامت باروری و مراقبتهای مادران باردار و نوزادان در پایگاههای بهداشت رایگان عرضه میشود.
مدیر گروه سلامت خانواده و جوانی جمعیت مرکز بهداشت قم در پایان بیان کرد: افراد سالمند و خارج از سنین باروری به عنوان افراد با تجربه میتوانند زوجین جوان را برای دریافت این خدمات ترغیب کرده و در جهت ازدواج و فرزندآوری به هنگام از آنها حمایت کنند.
انتهای پیام