مهشید سلیمانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه تاخیر در گفتار و زبان را نمیتوان به طور قطع به مشکلات شنوایی نسبت داد، اظهار کرد: گاهی از نوع رفتارهای کودک احتمال وجود کمشنوایی یا ناشنوایی تشخیص داده میشود.
وی با اشاره به اینکه غربالگری شنوایی تنها مختص کودکان زیر ۲ سال نیست، افزود: غربالگریها برای کودکان سه تا پنج سال نیز باید انجام تا از مشکلات احتمالی همچون عفونت گوش و گاهی معلولیتها جلوگیری شود.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه غربالگری شنوایی در چند مرحله انجام میشود، گفت: در بدو تولد غربالگری شنوایی انجام میشود، اگر مشکلی مشخص نشد، در سن سه ماهگی مجدداً غربالگری انجام میشود، البته در صورت بروز مشکل باید در سن ۶ ماهگی اقدامات درمانی و توانبخشی آغاز شود.
سلیمانی ادامه داد: مرحله دیگر غربالگری شنوایی سن سه تا پنج سال است که در این سن باید غربالگری انجام شود، مخصوصاً اگر در بدو تولد پیگیریها برای شنوایی نوزاد انجام نشده باشد و یا با توجه به شایع بودن عفونت گوش و مشکلات شنوایی، باید اقدامات درمانی و توانبخشی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته هزینه کاشت حلزون به ۱۹ نفر پرداخت شد که سه نفر سن کمتر از ۶ سال داشتند، بیان کرد: یعنی عمل کاشت حلزون برای این افراد به صورت رایگان انجام و به ۱۶ نفر کمک هزینه جراحی کاشت حلزون پرداخت شد، همچنین به ۵۰ نفر در استان که مشکل شنوایی داشتند کمک هزینه در قالب تعمیرات قطعات پرداخت شد.
سلیمانی با تاکید بر اینکه بهترین زمان کاشت حلزون سن کمتر از ۶ سال است، خاطرنشان کرد: کاشت حلزون به نوعی فرد را از ناشنوایی نجات میدهد و منجر به تحول در کودک خواهد شد.
انتهای پیام