معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز، ۲۵ اردیبهشت در این مراسم رونمایی با بیان اینکه ۲۰۰ مرکز نوآوری با هدف گسترش زیستبوم را به صورت موثر گسترش دادیم، گفت: جوانانی که ایدههای جدید و فناورانه دارند میتوانند از این ظرفیتها استفاده کنند.
پیمان صالحی ادامه داد: در سال ۹۳ اکوسیستم نوآوری در شیراز ضعیف بود اما تمام کسانی که بازیگران این حوزه بودند کمک کردند، امروز فارس و بالاخص شیراز یکی از بهترین زیست بوم نوآوری در کشور باشد.
سرپرست دانشگاه شیراز نیز در این مراسم گفت: با توجه به اینکه نقطه قوت نظام جمهوری اسلامی، حوزه علوم انسانی است و ظرفیت خوبی در حوزه علوم انسانی در همه دانشگاههای کشور وجود دارد که مورد غفلت قرار گرفته است اما این حوزه حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
محمد موذنی تصریح کرد: در بعضی از حوزههای شاید ۳۰ یا ۴۰ سال دیگر باید کار کنیم تا به برخی از کشورها برسیم اما در حوزه علوم انسانی همین الان هم حرف اول را میزنیم.
وی افزود: باید زیرساختهایی برای رشد و توسعه فراهم شود و میتوانیم با اقدامات مبتکرانه این حوزه را توسعه و به آن بها دهیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز هم در این مراسم گفت: توجه به نوآوری در حوزه علوم انسانی در کشورمان نزدیک ۳۰ تا ۴۰ سال مغفول مانده بود و این موجبات ضررهای زیادی را فراهم کرده بود، درصورتیکه کنار هم قرارگرفتن این رشتهها با رشتههای فنی ما را به یک رویداد محصول محور میرساند.
علی حفیظی با بیان اینکه مرکز نوآوری دانشگاه حمایت از شکلگیری چرخه ایده تا ثروت در حوزه علوم انسانی را در اولویت خود قرار داده، افزود: دانشگاه شیراز بهطور ویژه بر حوزه علوم انسانی سرمایهگذاری میکند و این اقدام را هزینه نمیداند؛ بلکه سرمایهای ارزشمند میداند. این دانشگاه تمام تلاش خود را برای حمایت از این بخش به کار گرفته است.
مدیر مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز نیز در این مراسم گفت: مرکز نوآوری علوم انسانی در سال ۱۴۰۰ با وجود یک فضای کار تخصصی تأسیس شد.
سید اسماعیل مسعودی ادامه داد: حدود ۱۲۰ ایده را از سمت اساتید و دانشجویان دریافت کردهایم که از این میان حدود ۴۰ ایده پذیرش شده است و بقیه صلاحیت ورود به مرکز را نداشتهاند.
وی افزود: از ۴۰ ایده، حدود ۱۳ تیم در مرکز مستقر و مورد حمایتهای مالی، آموزشی، ارائه سرمایه گذار و مجموعه متعددی از خدمات قرار گرفته و مشغول فعالیت هستند.
مسعودی تصریح کرد: بعضی از این اپلیکیشنها وارد بازار شده است که امروز به صورت رسمی رونمایی میشود تا پاسداشتی از زحمات دانشجویان و الگویی برای افراد مستعد در این زمینه باشد.
مدیر نوآوری علوم انسانی گفت: سطح حمایت کشور از مراکز کم شده است و این موضوع مقداری کار را دشوار میکند، اما مراکز دانشگاه شیراز، نقش حمایتی خود را از دانشبنیانها ادامه خواهد داد.
مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز هم در این مراسم با خطاب به افراد فعال در این حوزه، در فضای کنونی زیستبومی دانشبنیان، دو مورد بیان کرد و گفت: افراد زیادی در این حوزه تخصص و اطلاعات ندارند، این ندانستن راه را برای افراد مستعد باز کرده و سرعت را کند نمیکند.
سجاد تقوایی ادامه داد: مورد دوم این است که وقتی وارد بازی اقتصاد میشویم و کف بازار میآییم و محصولاتی وارد بازار مشتری میشود و به نوعی طرف حساب مردم، اقتصاد و بازار است.
وی افزود: نبود یا کمبود حمایت دولت که میتوان گفت، حمایت دولت به نوعی هوشمند شده است و توسعه زیرساخت، مثل قوانین اعتبار مالیاتی که ابزار بسیار قدرتمندی است، میشود از آن استفاده کرد.
امینرضا ذوالقدر، رئیس پارک علم و فناوری استان فارس هم در این مراسم گفت: باید در استان فارس، روی پتانسیلها مخصوصاً پتانسیل گردشگری، مانور بدهیم و برای شاعران و فلاسفهای که در شیراز وجود دارند جاذبه ایجاد کنیم.
انتهای پیام