جواد اصغری در گفتوگو با ایسنا در خصوص مبارزه با سن غلات در خراسان رضوی اظهار کرد: سطح زیر کشت غلات آبی در استان طی سال زراعی جاری ۲۴۴ هزار هکتار است و تاکنون در ۱۳۳ هزار هکتار از سطح زیر کشت این غلات با سن مادری مبارزه شده است.
وی افزود: طی پاییز و زمستان کانونهای سن گندم در ۳۳ شهرستان استان پایش میشود زیرا شناسایی این کانونها در زمستان بسیار مهم است. تعداد سنهای زمستانگذار و وزن سنها به ما تخمینی از وضعیت سن سال آینده میدهد. بر اساس اطلاعات موجود تحلیلها در بهمن ماه سال گذشته صورت گرفت و ۱۰ شهرستان پر خطر در استان شناسایی و به مدیران این شهرستانها اطلاعرسانی شد و در سایر شهرستانها روند پایش و مبارزه به صورت عادی انجام شد.
اصغری با اشاره به اینکه به صورت میانگین بین ۵۰ تا ۷۰ نفر-روز در سطح استان مزارع را پایش میکنند، بیان کرد: از زمستان و پاییز در ارزیابی کانونها هستیم و ارزیابی در دامنههای بین ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ متر صورت میگیرد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: سن غلات جزو گروه آفات همگانی است و خسارتی که وارد میکند باعث کاهش خاصیت نانوایی آرد میشود. به طور میانگین هر سن غلات میتواند بین ۳۰۰ تا ۳۴۰ کیلوگرم در هر متر مربع خسارت به غلات وارد کند.
اصغری بیان کرد: همکاران ما از اسفند ماه سال گذشته در استان از مزارع بازدید و به کشاورزان آموزش داده و با دهیاران، بخشداران، ائمه جمعه و ... ارتباط برقرار کردهاند و خوشبختانه کشاورزان اکنون سن غلات و روش مبارزه با آن را به خوبی میشناسند و برای مبارزه با این آفت از سبد سموم توصیه شده سازمان حفظ نباتات استفاد میکنند.
وی ادامه داد: بهترین زمان برای سمپاشی این آفت اردیهشت ماه است. با توجه به اینکه در سطح استان اقلیمهای مختلفی داریم، پایش سن غلات به طور میانگین تا ۱۵ تیرماه ادامه خواهد داشت، البته بعد از فصل برداشت گندم همچنان پایش انجام میشود تا اگر مزرعهای احتمالا سمپاشی نشده باشد، برآوردی برای جمعیت سن برگشتی سال آینده ایجاد شود.
انتهای پیام