به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین محمود محمدی عراقی درباره علت کنارهگیری از شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی جایگاه والایی دارد و از مزیتهای خاصی برخوردار است. مثلا مجلس شورای اسلامی بعد از تصویب قوانین به تایید شورای نگهبان نیاز دارد تا مصوباتش قانونی شود، مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز جنبه مشورتی دارد، مصوبات شورای عالی امنیت ملی باید به استحضار مقام معظم رهبری(مدّ ظلّه العالی) برسد اما مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بدون نیاز به تایید، لازم الاجراست.
وی ادامه داد: به خاطر حضور سران سه قوه و اعضای فرهیخته در این شورا، باید مصوبات آن دقیق و حساب شده باشد چراکه اعتماد مقام معظم رهبری به شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئولیت اعضا را بسیار سنگین میکند. اعضای شورا باید برای آراء خود احساس مسئولیت کنند که این مسأله نیاز به وقتگذاری کافی دارد و علت کنارهگیریام از شورای عالی انقلاب فرهنگی دقیقا همین موضوع است.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه یکی از قدیمیترین اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی است، گفت: آنچه سبب شده که تقاضای کنارهگیری کنم چیزی جز احساس مسئولیت نبود، خیلی تلاش کردم تا در شورای عالی وقت بگذارم ولی به این نتیجه رسیدم که این جایگاه برای اعضای جوان مناسبتر است.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی عراقی گفت: در این زمینه نامهای به محضر مقام معظم رهبری ارائه دادم تحت این عنوان که بنده چهار مسئولیت از سوی ایشان دارم و مسئولیت دفتر قم بیشترین وقت را به خود اختصاص داده است، به همین خاطر احساس میکنم که برای مسئولیتهای دیگر وقت کافی ندارم، از ایشان خواستم که اینجانب را نسبت به یکی از مسئولیتها معاف کنند تا رسیدگی مطلوبتری به مسئولیتها داشته باشم.
وی افزود: البته پیش از این از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی با موافقت اعضای شورا کنارهگیری کردم اما باز هم دریافتم که نمیتوانم اطمینان داشته باشم که وقت کافی دارم چراکه مطالعه و بررسی جلسات وقت کافی نیاز دارد، لذا تنها راه این بود که از مقام معظم رهبری کسب تکلیف کنم، معظم له فرمودند خودش انتخاب کند، بعد از مشورت با دفتر مقام معظم رهبری و با توجه به حضور سه دهه در شورا و اینکه هر آنچه که توانستهام در این شورا مطرح کردهام به این نتیجه رسیدم که وقت کنارهگیری است.
وی با تأکید بر اینکه هیچ دلیلی جز وقت و احساس مسئولیت برای وقتگذاری کامل برای کنارهگیری وجود ندارد، عنوان کرد: البته این به این معنا نیست که هیچگونه کاستی از نظر بنده در برنامههای شورا وجود نداشته و نقدی به عملکرد خودم و شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارم. در بیانیهای که صحن شورا با حضور رؤسای سه قوه و اعضای شورا بود برخی از این موضوعات را بیان کردم، ضمن تشکر از رئیس شورای عالی و سران سه قوه انصافا شهادت میدهم که در هیچ دورهای تا این اندازه اهتمام از سوی رئیس شورا برای برگزاری جلسات و پیگیری مصوبات وجود نداشته است.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی عراقی بیان کرد: پیشنهاد میکنم با توجه به جایگاه شورای عالی و انتظاری که مقام معظم رهبری از شورای عالی به عنوان ستاد مرکزی فرهنگی و قرارگاه فرهنگی دارند به نظر میرسد که ضروری است تا به صورت سالانه وضعیت فرهنگی کشور را رصد کنیم و گزارش رصد در صحن شورا قرائت شود و بعد به مقام معظم رهبری ارائه شود البته لازم است این گزارش در شاخصهای تعیین شده از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی گنجانده شود.
وی افزود: همچنین لازم است که اثربخشی مصوبات را در جامعه ارزیابی کنیم تا مشخص شود مصوبات چه تأثیری روی جامعه گذاشته است و اگر نقصی وجود دارد مورد تجدید نظر قرار دهیم. انصافا شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه سیاست گذاری و تدوین اسناد راهبردی موفق بوده و اسنادی نظیر سند مهندسی فرهنگی، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نقشه جامع علمی کشور و سند دانشگاه اسلامی جز اسناد خوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و این اسناد با نگاه راهبردی به تصویب رسیده است.
وی با تأکید بر وظیفه این شورا بر نظارت بر مصوبات بیان کرد: شورای عالی باید به صورت مستمر بررسی کند که آیا برای سیاستها زمینه عمل فراهم شده است؟ اگر اجرا نشده است، چرایی آن مشخص شود.
وی عنوان کرد: با این حال بنده به این نتیجه رسیدم به دلیل اشتغالهایی که دارم، کناره گیری کنم و عزیزانی که از شرایط سنی بهتر برخوردارند و شرایط فرهنگی نسل جدید را درک میکنند، میتوانند اثرگذارتر باشند، چراکه آنها حرف و شرایط و خواستههای جوانهای جدید را بهتر درک میکنند، به این نیت کنارهگیری کردم تا زمینه برای حضور دیگران فراهم شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: بیشترین مشکلات فرهنگی امروز، متعلق به نسل جدید است و این نسل ابزارهای خودش را دارد، این عصر متفاوت است، کسانی که در این عصر متولد شدهاند، شایستگی های زیادی دارند.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی عراقی اضافه کرد: البته به رئیس جمهوری قول دادهام که ارتباطم با شورا و دبیرخانه قطع نکنم و به خاطر حضور در قم بتوانم دیدگاههای حوزه را به شورای عالی انقلاب فرهنگی منتقل کنم، بنده هم پذیرفتم چراکه یکی از راهبردهای مهم بنیانگذار انقلاب (ره)، همکاری حوزه و دانشگاه در حل معضلات کشور است، متأسفانه این رویکرد با برنامههای تشریفاتی دنبال میشود و هر ساله این روز را گرامی میداریم در حالی که اندیشه و راهبرد امام (ره) یکی از کلیدیترین موضوعات است و حل بسیاری از مشکلات در گرو همکاری حوزه و دانشگاه است.
وی گفت: یکی از معضلات اصلی کشور، بحث اقتصاد است که فقط و فقط از راه همکاری حوزه و دانشگاه میتوان آن را حل کرد، رئیس جمهوری اعلام کرده اتاق فکر دولت در دانشگاههاست و البته باید در حوزهها نیز باشد، سرمایه عظیمی داریم، مزیت کشور ما فرهنگ است، زیربنای کشور فرهنگ است، در دنیا، ایران را به فرهنگ میشناسند و اکثر چهرههای مطرح، فرهنگی و علمی هستند.
حجت الاسلام محمدی عراقی تاکید کرد: در اقتصاد مشکل تورم داریم، سوال بنده این است که آیا از همه ظرفیت علمی کشور برای حل این معضل استفاده کردند؟ به نظر من استفاده نشده است، در دانشگاهها بیش از ۴۰ دانشکده اقتصاد داریم و ۱۰۰ استاد تمام اقتصاد داریم، تعداد قابل توجهی از استادان در حوزه سراغ داریم که هم رتبههای بالایی در اقتصادی دارند و در حد اجتهاد در اقتصاد هستند و اگر در همکاری حوزه و دانشگاه از آنها استفاده میکردیم اقتصاد و بانکها اسلامی میشدند.
وی افزود: البته دولتمردان زحمت میکشند و مقام معظم رهبری تشکر کردند، اما آیا طرح جامع برای درمان اقتصاد بیمار داریم یا نه؟ این نسخه شفابخش را نخبگان میتوانند ارائه دهند. در مسائل پیچیده اجتماعی نخبگان حوزه و دانشگاه هستند که میتوانند به دولت و مجلس کمک کنند، دولتها باید از توان آنها استفاده کنند یکی از نهادهایی که در این زمینه مسئولیت دارد شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
وی در پایان اعلام کرد: بنابراین در درجه اول این کاستیها را از خودم به عنوان عضو قدیمی شورا میپذیرم اما آنچه را در توان داشتم انجام دادم پس باید راه برای کسانی که فکر جدیدی دارند باز شود امیدوارم نیروهای جوان موفق شوند، ما نیز تجربیاتمان را در اختیارشان قرار میدهیم.
انتهای پیام