حسن جعفری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از شهرستان بندرانزلی فاضلاب صنعتی وارد تالاب نمیشود زیرا بیشتر واحدهای فعال، داخل شهرک صنعتی قرار دارند و این شهرک مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب است.
وی در خصوص دفع فاضلابهای چند واحد محدود که خارج از شهرک صنعتی قرار دارند، افزود: این واحدها نیز دارای سیستم تصفیه فاضلاب هستند و به صورت فصلی توسط آزمایشگاه معتمد، گزارش اقدامات در این زمینه ارائه میشود همچنین طی بازرسیهای دورهای در صورت مشاهده هرگونه کوتاهی و خطا؛ اقدامات قانونی از ارائه اخطار تا طرح شکایت همچنین مطالبه ضرر و زیان انجام میشود.
جعفری در ادامه با بیان اینکه فاضلاب؛ یکی از مهمترین معضلات تالاب انزلی است، گفت: شهرستان بندرانزلی آخرین شهر پذیرنده فاضلاب است و از شهرهای اطراف تالاب از جمله رشت، صومعه سرا و... فاضلاب وارد تالاب میشود که باید اقدامات لازم برای جلوگیری از این معضل انجام شود تا بتوان تالابی عاری از ورود فاضلاب داشته باشیم.
وی افزود: طی چند سال اخیر و با پیگیریهای صورت گرفته تعداد چهار فقره پرونده ضمن صدور اخطاریه در نهایت منجر به طرح شکایت و مطالبه ضرر وزیان و خسارت شده است.
رئیس اداره محیط زیست بندرانزلی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ شکایتی بر علیه مدیریت وقت آب و فاضلاب شهرستان در خصوص ورود فاضلابها و آلودگیها مطرح شد که هنوز هم پرونده در جریان است و منتظر نتیجه هستیم، تصریح کرد: هماکنون نیز نظارتهای لازم توسط محیط زیست به عنوان نهاد ناظر در دستور کار است ولی دوستان در اداره آب و فاضلاب نیز محدودیتهای خود را مبنی بر نبود اعتبارات کافی عنوان میکنند که لازم است در این حوزه گزارش فعالیتها، محدودیتها وبرنامههای پیش رو را اعلام کنند.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان بندرانزلی با بیان اینکه هتلها و مهمانپذیرها به ویژه آنهایی که در سواحل قرار دارند، ملزم به کنترل فاضلابهای تولیدی خود در عدم ورود به تالاب و دریا هستند، تاکید کرد: علاوه بر آن اخطاریههایی برای تعدادی از مهمانپذیرها و هتلها صادر شده که توسط بعضی از واحدها رفع معضل انجام شده و مابقی درخواست مهلت برای رفع معضل کردهاند.
جعفری در پاسخ به این سوال که آیا لولههای هدایت فاضلاب مستقیما وارد تالاب و دریا میشود، گفت: لولهها، طی سالیان قبل جهت هدایت آبهای سطحی به دریا و تالاب ایجاد شده که متاسفانه فاضلاب بعضی از واحدهای ساختمانی به این لولهها وصل شده در کنار آنها لولههایی که مستقیما وارد تالاب میشود که باید پیگیری شود و در واقع در هنگام صدور پروانه ساختمانی، نحوه مدیریت فاضلاب تعیین تکلیف شده و سپس از سوی شهرداری مجوز صادر شود.
وی در پایان تاکید کرد: یکی از مهمترین تهدیدات تالاب انزلی علاوه بر فاضلاب، سنبل آبی است که با توجه به گرم شدن هوا رشد دوباره این گیاه را شاهد خواهیم بود.
جعفری گفت: طی دو سال قبل پنج میلیارد اعتبار برای مقابله با سنبل آبی اختصاص یافت و اقدامات لازم به اتفاق ذینفعان تالاب و قایقرانان به همراه محیطبانان محیط زیست انجام و بخشی از تالاب پاکسازی شد و این کار باید در همه بخشهای تالاب که آلوده به سنبل آبی هستند طی سالهای آتی تداوم داشته باشد تا تالاب به طور کامل از این گیاه مهاجم پاکسازی شود.
انتهای پیام