معاون دانشگاه آزاد اسلامی:

فقه تمدنی بنیان اساسی برای شکل‌دهی به جامعه جهانی دارد

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است که فقه تمدنی بنیان اساسی برای شکل دهی به جامعه جهانی دارد و باید بتوان با طراحی قواعدی برای ترویج این مسئله در آینده جامعه جهانی نقش‌آفرینی کرد.

در ادامه برگزاری سلسله همایش‌های علمی پژوهشی سالانه با عنوان «جامعه؛ حکمت و حکمرانی» در سطح دانشگاه‌های آزاد اسلامی امسال میزبانی برگزاری سومین دوره از این همایش ملی به دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز سپرده شد که نشست پایانی و اختتامیه این مجموعه همایش امروز، ۲۳ اردیبهشت‌ماه در سالن شهدای مدافع حرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با حضور معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس و معاونان و جمعی از اساتید و دانشجویان صاحب نظر و شرکت کننده مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس برگزار شد.

 معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در ابتدای این نشست به نقش مدیریت و برنامه‌ریزی بر محور تدبر و عقلانیت برای تحقق اهداف عالی پیش‌بینی شده در این همایش که با هدف کلی شکل‌گیری ساختار مبانی فقهی نوین برای نظم دهی و ترسیم و ترویج ساختارهای جدید در جامعه جهانی بر اساس حکمت و برای ایجاد حکمرانی پویا، برگزار شد، اشاره کرد.

محمد هادی همایون به نقل واقعه تاریخی در خصوص پیامبر گرامی اسلام(ص) تحت عنوان بیعت عقبه و تشریح تاثیرات آن در ایجاد وحدت و شکل‌گیری مبانی فقهی برای سازندگی بنیان‌های جامعه سخن و به آیاتی چند از قرآن کریم اشاره و به مرور تفسیر موضوعی آن‌ها پرداخت.

 معاون علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شماری از آیات قرآن کریم اشاره به شکل‌گیری بنیان‌های جامعه‌سازی و نقش آن در تمدن‌سازی دارد که در واقع می‌توان آن را به عنوان فقه تمدنی نام‌گذاری کرد.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد فقه تمدنی بنیان اساسی برای شکل دهی به جامعه جهانی دارد و ما باید بتوانیم با طراحی قواعدی و الگو برای ترویج این مسئله در آینده جامعه جهانی نقش آفرینی موثری داشته باشیم.

همایون در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت برنامه‌ریزی بر اساس تقسیمات علمی و پژوهشی در علوم مختلف به ویژه حوزه علوم انسانی اشاره و بر تمرکز به این حوزه تاکید کرد.

 معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی به اهمیت شکل‌گیری وحدت برای تشکیل حکومت و در نهایت رشد و همه‌گیری مسائل اخلاقی نظیر تقوا اشاره کرد و به تشریح ارتباط مواردی نظیر فسادستیزی و حرکت در صراط مستقیم در شکل‌گیری و تشکیل حکومت و ولایت در آخر زمان پرداخت.

دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نیز به تشریح اهمیت برگزاری این همایش از جنبه‌های گوناگون پرداخت و گفت: در حال حاضر در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز تعداد ۱۸ عنوان مجله علمی پژوهشی دانشگاهی مصوب و راه‌اندازی شده است که با این وجود دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در بین تمامی واحدهای دانشگاه آزاد در رتبه سوم قرار دارد.

محمدرضا قائدی همچنین گفت: مجلات نوینی در حوزه بین رشته‌ای تاسیس کرده‌ایم که کمک شایانی به پژوهشگران و محققان دوره تحصیلات تکمیلی جهت ارائه جدیدترین مطالعات و تحقیقات و پژوهش‌های خود به ویژه مرتبط با علوم انسانی خواهد کرد.

وی بیان کرد: مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس دارای ۳۶ واحد و مرکز است که با این وجود دانشگاه آزاد استان فارس مقام اول در بین تمامی استان‌ها از لحاظ تعداد واحدهای دانشگاهی است که این موقعیت بستری مناسب و ظرفیتی عظیم در حوزه علوم انسانی در بخش تحصیلات تکمیلی برای فعالان و محققان در راستای توسعه رشته‌های مختلف علوم انسانی نیز می‌شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز هم در این همایش گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با هدف اسلامی شدن دانشگاه و با هدف ایجاد پشتوانه معرفتی برای علوم مختلف مجموعه همایش‌های علوم انسانی را از سوی معاونت علوم انسانی و هنر برنامه‌ریزی و اجرا کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به همایش علوم و حکمت اشاره کرد.

 علیرضا بیابان‌نورد به تشریح جزئیات سابقه این همایش پرداخت و افزود: دوره اول این مجموعه همایش‌ها در قالب ۱۳ کمیسیون برگزار شد که عنوان اولین دوره آن همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی بود. در سال ۱۴۰۰ نیز این همایش به صورت حضوری و مجازی نیز برگزار شد و دومین دوره آن مستقل برگزار شد.

وی گفت: سومین دوره آن به صورت ۸ همایش ملی که دارای رتبه Isc است که همایش مرتبط با این واحد دانشگاهی ذیل عنوان جامعه حکمت و حکمرانی و در تیرماه سال جاری اختتامیه آن در حوزه علوم مختلف به میزبانی تهران برگزار خواهد شد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در پایان به هدف کلی این همایش اشاره کرد و افزود: استفاده از توان علمی پژوهشگران اساتید و دانشجویان در حوزه علوم مختلف با دیدگاه حکمی‌سازی و به منظور برسی آخرین دستاوردهای علمی در زمینه علوم و با تاکید بر ترویج گفتمان علوم حکمی و مبانی هستی شناختی و معرفت شناختی و انسان شناسی صورت می‌گیرد که در زمینه حکمرانی می‌تواند مفید واقع شود.

وی گفت: در چندین ماه گذشته طیف گسترده‌ای از اساتید و دانشجویان در این زمینه فعال بوده و حدود ۳۰۰ خلاصه مقاله و همچنین مقاله علمی ارائه شده و ۱۰۰ عنوان خلاصه مقاله به صورت مجازی منتشر می‌شود. ۱۰ عنوان مقاله برتر و مرتبط با موضوع به صورت حضوری در این همایش ارائه می‌شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۲۰:۴۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403022316957
  • خبرنگار : 50649