داود میرشکار امروز (۲۳ اردیبهشت ماه) در بازدید از اثر طبیعی ملی آبشار شوی، اظهار کرد: این اثر طبیعی - ملی یکی از زیباترین و بکرترین مناطق استان خوزستان است و تنوع زیستی بسیار با ارزشی دارد.
وی ادامه داد: آبشار شوی در شمال استان خوزستان در رشته کوههای زاگرس قرار دارد و از لحاظ پوشش گیاهی، گونه غالب آن درختان بلوط و صنوبر است، از لحاظ جانوری گونههای با ارزشی مانند خرس، پلنگ و گونه اندمیک منطقه سمندر لرستانی که متعلق به یک نقطه خاص جغرافیایی و پراکنش آن محدود است، در این منطقه زیست میکنند.
میرشکار با بیان اینکه وسعت این اثر طبیعی - ملی ۵۰ هکتار است، گفت: برنامههای مناسبی برای رفع مشکلات این منطقه توسط اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان دنبال میشود و بهزودی طرح جامع حفاظت از این اثر طبیعی - ملی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی افزود: ساخت پاسگاه محیط بانی برای حفاظت و فراهم کردن بسترهای اطلاعرسانی و آموزشی برای شناخت بهتر منطقه را از برنامههای آینده اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان برای آبشار شوی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: گردشگران این منطقه در مدیریت پسماندهای خود، دقت بیشتری داشته باشند و از رهاسازی آن در منطقه خودداری و آنها را با خود به خارج از منطقه منتقل کنند.
وی افزود: بهترین یادگاری از مناطق عکسهای زیبا است. از گردشگران میخواهیم در حفظ تنوع زیستی مشارکت داشته باشند و در صورت دیدن هرگونه تخلف زیست محیطی مراتب را به سامانه ۱۵۴۰ یا ادارههای حفاظت محیط زیست در خوزستان گزارش دهند.
به گزارش ایسنا، آبشار شوی که به آبشار تَلِهزنگ و آبشار دزفول هم معروف است، با ارتفاع تقریبی ۹۰ متر و عرض تقریبی ۸۵ متر از جمله بزرگترین آبشارهای خاورمیانه است و آب آن با پیوستن به رودخانه دز، به سد دز سرازیر میشود.
دسترسی به آبشار شوی چندان آسان نیست و این، مزیتی برای آن محسوب میشود، زیرا باعث بکر ماندن حریم طبیعی آبشار شده است. اهمیت آبشار شوی تا حدی است که این اثر بهعنوان اثر طبیعی - ملی کشور ثبت شده است.
انتهای پیام