به گزارش ایسنا، «دیوید کامرون» وزیر امور خارجه انگلیس در مصاحبهای گفت اقدام رژیم صهیونیستی برای اجرای حملهای بزرگ علیه شهر رفح «شدیدا خطرناک» است. با این حال او ادعا کرد مجازات این رژیم از طریق وضع تحریم تسلیحاتی «مسیری عاقلانه» نیست، چون باعث تقویت حماس و کاهش احتمال رسیدن به توافق برای آزادی اسرا میشود.
چند روز پیش «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با سی.ان.ان گفت نقلوانتقال برخی تسلیحات به رژیم صهیونیستی را در صورت اجرا کردن برنامه حمله بزرگ به شهر رفح معلق میکند.
دیوید کامرون در مصاحبه با «تروور فیلیپس» مجری شبکه «اسکای نیوز» با این پرسش مواجه شد که آیا انگلیس نیز در صورت اجرای حمله بزرگ رژیم صهیونیستی به شهر رفح از رویه آمریکا پیروی و عرضه تسلیحات به این رژیم را معلق میکند یا خیر. وزیر خارجه انگلیس ادعا کرد وضعیت انگلیس و آمریکا در زمینه ارائه تسلیحات به تلآویو «کاملا فرق میکند.»
او اظهار کرد: «ایالات متحده آمریکا یکی از تامینکنندگان رسمی انبوه تسلیحات اسرائیل است؛ همانطور که میدانید این تسلیحات شامل بمبهای ۱۰۰۰ پوندی و مابقی چیزها میشود. بریتانیا کمتر از یک درصد از تسلیحات اسرائیل را عرضه کرده و تامینکننده رسمی تسلیحات اسرائیل نیست. ما سیستم صدور مجوز (برای صادرات تسلیحات) داریم و در صورت وجود خطر جدی برای نقض جدی حقوق بشر بینالمللی میتوان این مجوزها را لغو کرد.»
کامرون ادعا کرد آخرین باری که برای اعلام تحریم تسلیحاتی علیه تلآویو تحت فشار قرار گرفت، چند روز بعد حمله تنبیهی گسترده ایران علیه رژیم صهیونیستی با به کارگیری ۱۴۰ موشک کروز رخ داد. او ادامه داد: «بنابراین فکر نمیکنم که این یک مسیر عاقلانه باشد.»
دیوید کامرون با طرح این ادعا که اعلام تحریم تسلیحاتی علیه این رژیم باعث «تقویت حماس و تضعیف اسرائیل» میشود، گفت: «این اقدام همچنین احتمال رسیدن به یک توافق بر سر آزادی اسرا را کاهش میدهد. بنابراین فکر نمیکنم صدور نوعی اعلامیه سیاسی جواب درستی باشد. ما باید به فرآیند سختگیرانه خودمان برای اطمینان پیدا کردن از اینکه در چارچوب قوانین عمل میکنیم، پایبند بمانیم.»
رژیم صهیونیستی علیرغم محکومیتهای بینالمللی و منطقهای همچنان در دویست و نوزدهمین روز جنگ، به تجاوزات خود به غزه ادامه میدهد. رژیم اشغالگر پس از آنکه سهشنبه هفته گذشته گذرگاه مرزی رفح را اشغال و جریان ورود کمکها به نوار غزه را متوقف کرد، قصد دارد به جنگ نسلکشی، قحطی و محاصره فلسطینیها در غزه ادامه دهد.
ارتش رژیم صهیونیستی با اشغال گذرگاه رفح، گذرگاه زمینی اصلی در نوار غزه که کمکها از طریق آن وارد این باریکه میشد، بست؛ اقدامی که خطر تشدید فاجعه انسانی را بهویژه به دلیل کمبود مواد غذایی و سوخت به همراه دارد.
به گزارش «اسکای نیوز» این رژیم همچنین از ساکنان رفح خواسته محل سکونت خود را تخلیه کرده و به یک به اصطلاح «منطقه بشردوستانه گسترشیافته» بروند تا حملات نظامی خود را علیه این شهر تشدید کند. این رژیم همچنین بهرغم اعمال فشارها به آن برای حمله نکردن به این شهر که در آن بیش از ۱.۴ میلیون آواره فلسطینی حضور دارند، گفته که این حمله را اجرایی خواهد کرد.
در همین حال حزب کارگر انگلیس اعلام کرد حمله صهیونیستها به شهر رفح «مافوق تصور فاجعهبار خواهد بود» و از دولت لندن خواسته از رویکرد واشنگتن در قبال این حمله پیروی کند.
دیوید کامرون در ادامه مصاحبه خود گفت دولت لندن صراحتا اعلام کرده از حمله به رفح پشتیبانی نمیکند و تلآویو در صورت اجرای این حمله، آن هم «بدون داشتن طرحی برای محافظت از مردم» مرتکب اشتباه شده است. او اظهار کرد: «در شهر رفح صدها هزار نفر از مردم وجود دارند که از بخشهای دیگر غزه به آنجا عزیمت کردهاند. بنابراین اجرای حمله بزرگ در این محور شدیدا خطرناک خواهد بود.»
وزیر خارجه انگلیس که سابقا نخستوزیر هم بود، همچنین در مصاحبهای با «بی.بی.سی» گفت انگلیس قصد ندارد قبل از تکمیل تحقیقات درباره ادعای همدستی کارکنان آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) با حماس، تامین بودجه این آژانس را از سر بگیرد. رژیم صهیونیستی چندی قبل ادعا کرد چند نفر از عوامل آنروا با حماس ارتباط دارند؛ اتهامی که تحقیقات آن را رد کرد.
انتهای پیام