توسط مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی انجام شد؛

تخلیه به موقع روستاهای ناامن و نجات افراد گرفتار در سیلاب توسط هلال احمر

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: خسارت سیل اردیبهشت خراسان جنوبی ۵۴ هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال برآورد شد.

محمدعلی آخوندی، امروز ۲۳ اردیبهشت با بیان این مطلب به خبرنگاران اظهار کرد: دو مرحله سیل ناشی از بارش های رگباری در ۶ و ۱۵ اردیبهشت ماه که بالغ بر ۱۰۵ میلی متر -معادل بارندگی های دو سال گذشته -گزارش شده به ۱۱ شهرستان، ۳۰ شهر و بیش از ۴۰۰ روستای استان خسارت هایی وارد کرد.

وی تصریح کرد: در اثر این دو سیل، حجم وسیعی از زیرساخت‌های راه‌ها، شریان های حیاتی(آب، برق، گاز)، مجتمع‌های آبرسانی روستایی، چاه‌های کشاورزی، قنوات، طرح‌های عمران شهری و روستایی، بخش مسکونی و ... به طور جدی آسیب دید.

آخوندی گفت: خسارت‌های وارده ۵۴ هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال معادل ۵ هزار و ۴۲۸ میلیارد تومان برآورد شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری ادامه داد: در بخش مسکونی به ۳۶۷ واحد مسکونی شامل ۲۹۰ واحد روستایی و ۷۷ واحد شهری بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد آمد.

وی با بیان اینکه در این اتفاق هزار و ۷۸ رأس دام تلف شدند، اظهار داشت: ایل راه های عشایری استان به طور کلی تخریب شدند و ۳۵۳ رشته قنات در حوزه روستایی و عشایری هم بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیدند.

آخوندی به تعدادی از بندهای خاکی، سیل بندهای حفاظتی شهری و روستایی و ... نیز خسارت جدی وارد شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری با اشاره به گزارش اکیپ های ارزیابی خسارت، تصریح کرد: در این ارزیابی ها، خسارت وارده به بخش راه بیش از ۳۱ هزار و ۸۸۴ میلیارد ریال، بخش کشاورزی بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال، بخش عمران شهری هزار و ۶۷۴ میلیارد ریال، بخش عمران روستایی هزار و ۳۲۷ میلیارد ریال و سایر بخش ها هم بالغ بر ۲ هزار میلیارد ریال گزارش شده است.

وی متذکر شد: گزارش ها با مستندات لازم به سازمان مدیریت بحران کشور ارائه شده و پیگیری خواهد شد.

آخوندی به اقدامات صورت گرفته در جریان سیل اردیبهشت ماه اشاره کرد و اظهار داشت: برگزاری کنکور ویژه دانش آموزان شهرستان زیرکوه برای اولین بار در کشور با پیگیری استاندا ر و مساعدت سازمان سنجش، ارائه هشدارها جهت اقدام و در قالب مکاتبه به دستگاه ها و رسانه ها که واکنش به موقع را سبب شد و نیز حضور سریع مسئولین در مناطق آسیب دیده، رصد میدانی شرایط و اقدام سریع از مهمترین کارهایی است که در این سیل به طور ویژه انجام شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری ادامه داد: انسداد سریع محورهای ناایمن با تعامل بین بخشی، نجات افراد گرفتار در سیلاب توسط هلال احمر، تخلیه به موقع روستاهای در معرض خطر، استفاده از توان نیروی انسانی و ماشین آلات سنگین بسیج، ارتش، پیمانکاران، بخش خصوصی و ... نیز از جمله این اقدامات است.

وی در ادامه به نیازهای استان برای مقابله با بحران اشاره کرد و گفت: لزوم بازگشایی هر چه سریع تر راه های روستایی و ایمن سازی موقت آنها با تزریق اعتبارات ملی از طریق سازمان برنامه و بودجه و وزارتخانه ها، بازگشایی قنوات در کوتاه مدت ، تأمین اعتبار خرید ماشین آلات برای بخش خصوصی در راستای تسریع در روند خدمات رسانی در شرایط بحرانی، تأمین اعتبارات بلاعوض معیشتی فوری برای آسیب دیدگان مناطق شهری و روستایی و ... از جمله نیازهایی است که باید با فوریت دنبال شوند.

آخوندی متذکر شد: ضعف اجرایی و عملیاتی دستگاه های امدادی به واسطه کمبود شدید نیروی انسانی تخصصی و عملیاتی از جمله راننده ماشین آلات سنگین، قدیمی بودن تجهیزات و ماشین آلات امدادی و راهسازی ، ضعف در انجام اقدامات مقابله ای مناسب در بحران ها به واسطه کمبود تجهیزات و عمر بالای امکانات در اختیار حوزه های مرتبط از جمله مواردی است که شرایط مقابله ای استان در بحران ها را با چالش مواجه می کند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری تأکید کرد: جهاد کشاورزی در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به رفع مشکلات کشاورزان از هر منبع اعتباری به ویژه از حوزه ملی، اقدام کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403022316631
  • خبرنگار :