حمید گلآرایی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بهرهبرداریهای بیرویه از جنگلها و جنگلتراشی، بهرهبرداری بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی که منجر به شوری آب و در نهایت شوری خاک و فرونشست زمین میشود، از دیگر رفتارهای انسان است که پدیده بیابانزایی را شدت بخشیده است.
وی تصریح کرد: منابع طبیعی، در پایداری آب و هوا و تنظیم جریانهای آبی نقش اساسی ایفا میکنند و هرچه منابع طبیعی مانند جنگلها، مرتعها و تالابها بیشتر آسیب ببینند میزان بیشتری از گرد و غبار و یا سیلاب، شهرها را فراگرفته و زندگی انسان را تهدید میکند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آران و بیدگل، تأکید کرد: بهرهبرداری نادرست از زمینهای کشاورزی، شخم زمین در جهت شیب، استفاده افراطی از کود و سمهای شیمیایی همراه با چرای بیش از ظرفیت مراتع با از بین بردن پوشش گیاهی منجر به پدیده بیابانزایی شده است.
گلآرایی افزود: طرح جذب «همیاران طبیعت» در راستای اشاعه فرهنگ حفظ منابع طبیعی اجرا میشود که از همه شهروندان دعوت میکنیم با عضویت در این طرح ملی، در سایت http://hamyartabiat.frw.ir برای حفظ زمین پاک به عنوان ثروت خدادادی مشارکت کنند تا نسلهای آینده نیز از این برکت الهی بهرهمند شوند.
وی گفت: آموزش کودکان و نوجوانان، برای نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست و پیشگیری از تخریب منابع طبیعی یک راهکار کارآمد است که برای حفظ منابع طبیعی و زمین پاک در قالب برنامههای آموزشی پیگیری میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آران و بیدگل تصریح کرد: استفاده از ظرفیت همیاران طبیعت برای حفظ عرصههای منابع طبیعی، یک تلاش سازمان یافته و داوطلبانه است که با نظارت دولت در جهت منافع مردم، فرهنگسازی و افزایش منابع طبیعی تجدید شونده در بین مردم تلاش میکنند.
انتهای پیام