به گزارش ایسنا، صبح امروز (شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه)، در حاشیه بیستوهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشمی، در مراسمی با حضور محمدرضا موثقینیا (رئیس هیات عامل ایمیدرو و معاون وزیر صمت)، مرتضی شاهمیرزایی (معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران)، موسی موسوی (نماینده مردم لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی) و دیگر مسئولان دو وزارتخانه صمت و نفت، تفاهمنامه ساماندهی طرحهای پتروشیمیایی و پتروپالایشگاهی جهت تبدیل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژیبر لامرد به لنگرگاه جدید سرمایهگذاران پتروشیمی کشور، به امضا رسید.
در این تفاهمنامه، با توجه به اجرای اهداف توسعهای و اشتغالزایی سازمان ایمیدرو در منطقه ویژه اقتصادی لامرد و با عنایت به موقعیت و ظرفیتهای بالقوه این منطقه و همچنین در راستای برنامهریزی کلان وزارت نفت جهت توسعه صنایع پتروشیمی، مقرر شد تا ضمن تشویق سرمایهگذاران به مشارکت در پروژههای این کانون صنعتی و معدنی (بهعنوان قطب جدید صنعت پتروشیمی کشور) در سازوکاری مشخص، فرآیند صدور و موافقت اصولی اولیه طرحهای پتروشیمی و تخصیص خوراک به کلیه متقاضیان در منطقه ویژه لامرد تسهیل شود.
طبق اعلام روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی لامرد، تهیه برنامه توسعه جامع طرحهای پتروشیمیایی و پتروپالایشگاهی، تکمیل زیرساختهای مرتبط در منطقه، تسریع در ساماندهی طرحها در پهنه جانمایی شده برای این صنایع و اتخاذ رویه یکسان و هماهنگ برای کنترل و نظارت بر طرحهای پتروشیمیایی و پتروپالایشگاهی، از دیگر مفاد این تفاهمنامه به شمار میرود.
لامرد؛ منطقهای مستعد جهت ایجاد پارکهای شیمی-معدنی و طرحهای دانشبنیان
گفتنی است با توجه به استقبال سرمایهگذاران صنعت پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، هفته گذشته این معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایران، در سفری به این منطقه، روند عملیاتی طرحهای پتروشیمی در این منطقه را بازدید و مورد بررسی قرار داد.
به دنبال آن در نشست تخصصی که با حضور کورش فتاحی (مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد)، نماینده لامرد و مهر در مجلس و مدیران و مجریان طرحهای پتروشیمی که در جریان این سفر، برگزار شد، مرتضی شاهمیرزایی، ضمن تاکید بر اینکه نزدیکی منطقه ویژه اقتصادی لامرد به بنادر پارسیان و عسلویه و آبهای آزاد خلیج فارس، از مزیتهای بسیار خوب این منطقه به حساب میآید، گفت: مناطق ویژه لامرد، پارسیان و عسلویه میتوانند فرصتهای سرمایهگذاری و اشتغال را در این مناطق و مناطق همجوار تکمیل کنند.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ضمن اشاره به چشماندازی که برای اجرای طرحهای معدنی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد ترسیم شده، تصریح کرد: یکی از مناسبترین برنامههای آینده صنعت پتروشیمی، احداث پارکهای شیمی- معدنی و اجرای طرحهای دانش بنیانی همچون تولید کاتالیستها است. به سبب اینکه کانیهای مورد نیاز از فلزاتی است که در ساخت کاتالیستها به کار میرود و کارخانههای آن در منطقه ویژه اقتصادی لامرد فراهم است، بنابراین در این زمینه میتوان برای تولید این کاتالیستها در منطقه برنامهریزی کرد.
وی افزود: خوشبختانه وجود ذخایر عظیم هیدروکربنی و گازی در این منطقه میتواند فرصت بسیار خوبی را برای توسعه صنعت پتروشیمی و صنایع تکمیلی فراهم کند.
شاهمیرزایی ضمن اشاره به ناترازی منابع انرژی از جمله گاز، ابراز امیدواری کرد: با کشف بزرگترین میدان گازی خشکی کشور در مجاورت منطقه ویژه اقتصادی لامرد که در سفر وزیر نفت از آن رونمایی شد، نوید خوبی برای تخصیص بخشی از گاز و پایه انرژی به واحدهای پتروشیمی و نیز تحول بزرگ در اقتصاد منطقه است.
معاون وزیر نفت، ایجاد کریدور ریلی میان این منطقه و بندر پارسیان و عسلویه را ضروری دانسته و تاکید کرد: این خط ریلی میتواند سرعت توسعه گذاری را مضاعف کند. سیاست اصولی دولت سیزدهم و راهبردی که شرکت ملی صنایع پتروشیمی اتخاذ کرده است، تکمیل زنجیره است؛ بدین معنا که حرکت از تولید محصولات پایه پتروشیمی نظیر متانول و سایر محصولات پایه تا انتهای زنجیره صورت گیرد.
وی تصریح کرد: مهمترین موضوع در دست پیگیری، بومیسازی تمامی کاتالیستهایی است که مورد نیاز صنعت پتروشیمی است؛ در این زمینه، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با هدف ایجاد ارزش افزوده، برنامههای اصولی را در دستور کار قرار داده است.
انتهای پیام