عبدالله عربنژاد در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: ۷۱۹ مجوز فعالیت اقتصادی سال گذشته در حوزههای مختلف با کمک دستگاههای اجرایی خواف صادر شد و ۹۸۰ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه اشتغال به ۸۷۴ طرح اقتصادی در این شهرستان اختصاص یافت.
وی اعلام کرد: این طرحها با کمک بانکها و ادارات از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، بنیاد علوی، بنیاد برکت، بسیج سازندگی، مشاغل خانگی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صندوق کارآفرینی امید از تسهیلات یاد شده، برخوردار شدهاند.
وی بیان کرد: تعهد اشتغال دستگاههای اجرایی شهرستان که در کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری شهرستان پیگیری میشود 1687 نفر بوده که با همکاری مجموعه ادارات مرتبط 1967 نفر ثبت سامانه ملی رصد شده است.
عرب نژاد گفت: موسسه کاریابی کار به صورت خصوصی اداره میشود و دارای مجوز برای ثبتنام از بیکاران و معرفی به فرصتهای شغلی است که برابر گزارش آن دفتر کاریابی، مهمترین فرصتهای شغلی پیش آمده در شهرستان نیازمند نیروی کار ماهر و متخصص است و کارجویان باید به مهارتآموزی و کسب گواهینامههای ویژه توجه کنند.
وی تأکید کرد: در همین راستا نیاز است با کمک ادارات فنی و حرفهای، آموزشوپرورش و دانشگاهها دورههای مهارتآموزی تخصصی برای کارجویان برگزار شود.
رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی خواف گفت: برای صیانت از حقوق کارگر و پیگیری امور ایمنی و بهداشت کار کارگران در سال گذشته، ۱۲۰۰ مورد بازرسی از ۴۹۰۰ واحد صنفی، صنعتی، کارگاهی و معدنی شهرستان انجام شد و در همین راستا با همکاری مؤسسات آموزشی معتبر دارای مجوز از مرکز تحقیقات وزارت کار، در زمینه ایمنی، 10هزار نفر ساعت آموزش تخصصی به کارگران ارائه شد.
عرب نژاد افزود: علاوه بر آن، ۴۰ کمیته حفاظت فنی و بهداشتکار و هفت خانه بهداشت کار فعال در کارگاههای بزرگ فعال هستند، همچنین در یک سال گذشته ۳۵ مورد حادثه جزئی ناشی از کار داشتهایم که با توجه به آمار جامعه کارگری مطلوب ارزیابی میشود.
وی تاکید کرد: باید فرهنگ استفاده از لوازم حفاظت فنی و بهداشتکار در بین کارگران تقویت شود و اگر لوازم ایمنی با آموزش لازم داده میشود کارگران نیز باید در راستای حفاظت از جان خود در اجرای امور ایمنی عمل نمایند و از تجهیزات به درستی استفاده کنند.
رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی خواف اظهار کرد: آشنایی جامعه کارگری با قوانین و بخشنامههای مزد ضروری است که چنانچه بعضاً تحرکات کارگری صورت میگیرد خواستههای آنان برابر مقررات باشد و نیروی کار دچار مشکل نشود و مطمئناً این اداره به خواستههای قانونی کارگران برابر قانون کار رسیدگی میکند.
وی اعلام کرد: بر اساس آمار تأمین اجتماعی در حال حاضر این شهرستان، ۲۶ هزار کارگر بیمه شده اصلی دارد که تمامی امور حقوقی و برخی اختلافات حقوقی کارگران در هیات رسیدگی این اداره رسیدگی میشود.
وی گفت: سال گذشته تعداد قابل توجهی از درخواستها، قبل از تشکیل پرونده حل و فصل و نهایتاً ۱۶۹ پرونده اختلافی کارگری تشکیل شد که برای ۱۵۴ مورد رأی صادر و ۷۵ رأی نیز منتج به سازش شد و ۱۵ مورد دیگر در جریان رسیدگی است.
رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی خواف گفت: علاوه بر این به منظور پیگیری حقوق صنفی کارگران،۳۰ تشکل کارگری که ۲۲ مورد آن تحت عنوان نماینده کارگران،یک مورد کانون کارگران بازنشسته، ۲ مورد شورای اسلامی کار و ۵ مورد تحت عنوان انجمن صنفی کارگری و کارفرمایی در شهرستان فعال هستند.
عرب نژاد افزود: برای توجه به امور فرهنگی ورزشی و رفاهی کارگران خواف، برنامههای فرهنگی در مناسبتهای مختلف از جمله هفته کارگر با تجلیل از کارگران برتر برگزار میشود و همچنین کارگران این شهرستان میتوانند با هماهنگی قبلی از زائرسرای کارگران در مشهد و شمال کشور استفاده کنند که در یک سال گذشته ۸۳ خانواده از این مزایا برخوردار شدند، همچنین هیات ورزش کارگری در شهرستان فعال شده که معمولاً در مناسبتهای مختلف مسابقات ورزشی ویژه جامعه کار و تولید با کمک این هیات تدارک دیده میشود.
شهرستان خواف با ۴ بخش، ۶ شهر، ۸۵ روستا، ۱۶۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۷۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد مرکز خراسان رضوی قرار دارد.
انتهای پیام