سناتور آمریکایی، گزارش بلینکن درباره جنگ غزه را «ناکافی» دانست

سناتور دموکرات آمریکایی، گزارش وزارت خارجه کشورش درباره اقدامات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه را «به طرز تاسف‌باری ناکافی» دانست.

به گزارش ایسنا، «کریس فون هولن» سناتور دموکرات آمریکایی در رابطه با جنگ رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین که جان نزدیک به ۳۵ هزار غیرنظامی فلسطینی را گرفته است، گفت: «اگر جنگ اسرائیل در غزه بر اساس استاندارد بین‌المللی است، پس خداوند به همه ما رحم کند.»

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا عصر جمعه با ارائه گزارشی به کنگره، مشخص کرده که رژیم صهیونیستی «ممکن است» قوانین حقوق بشر بین‌المللی را در انجام حملاتش در غزه نقض کرده باشد. این گزارش بر اساس تفاهم نامه امنیت ملی ۲۰ که بایدن در فوریه منتشر کرد، ارائه شده است.

این تفاهم نامه خارجی‌های دریافت‌کننده کمک‌های نظامی و درگیر یک مبارزه فعال را ملزم می‌کند تا تضمین‌های مکتوب به واشنگتن بدهند مبنی بر اینکه تسلیحات آمریکایی بر اساس قوانین بشردوستانه بین المللی مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین این تفاهم نامه وزارت خارجه و وزارت دفاع را ملزم می‌کند تا گزارش‌های معتبر مربوط به نقض قوانین بشردوستانه بین‌المللی را بررسی کنند.

تفاهم نامه امنیت ملی ۲۰ نتیجه تلاش فون هولن برای مجبور کردن جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای به رسمیت شناختن آمار تلفات گسترده غیرنظامیان فلسطینی در نواز غزه در پی حملات اسرائیل و اقدامات طرف اسرائیلی در ایجاد مانع برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه به فلسطینی‌هاست.

به نقل از پایگاه خبری هیل، فون هولن همچنین گزارش وزارت خارجه آمریکا را کاملا ناکافی و نشانه شکافی عمیق و بزرگ در ارزیابی گزارش‌ها از سوی سازمان‌های مردم نهاد بین‌المللی دانست که جنگ اسرائیل در غزه را بررسی کرده‌اند.

این سناتور آمریکایی دموکرات در ادامه گفت: «در حالی که دولت برخی از یافته‌های کلی مهم را در این گزارش انجام داده شامل نتیجه‌گیری منطقی که اسرائیل قوانین بین‌المللی را در استفاده از تسلیحات آمریکایی نقض کرده است، اما نتوانسته در موارد خاص تصمیم‌های مشخصی اتخاذ کند.»

فون هولن ادامه داد: «از آنجا که این گزارش را خواندم، دولت بایدن بسیاری از اظهارات نتانیاهو را قبول کرده است. این یافته‌ها ممکن است باعث شود تا درخواست‌ها برای محدود کردن انتقال سلاح به اسرائیل نادیده گرفته شود. این گزارش به قدر کافی عمیق نیست چون فکر می‌کنم با کاوش بیشتر به یک نتیجه کلی در مورد احتمال نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه نخواهید رسید، بلکه باید در مورد موارد خاص قضاوت کنید.»

آمریکا از زمان آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه، بزرگ‌ترین حامی مالی و تسلیحاتی این رژیم باقی مانده و از آن زمان، چهار مرتبه از حق وتوی خود به نفع صهیونیست‌ها استفاده کرده است. گرچه آمریکا در ظاهر بر طبل آتش‌بس می‌کوبد اما در عمل، فشاری به صهیونیست‌ها وارد نمی‌کند. در جریان جنگ غزه، بارها نقاط مختلف این باریکه تحت‌محاصره با تسلیحات آمریکایی هدف گرفته شده است و هر بار بر تعداد شهدای غیرنظامی افزوده می‌شود. همچنین طبق گزارش جدیدی، صهیونیست‌ها از تسلیحات ساخت آمریکا برای هدف گرفتن جنوب لبنان استفاده می‌کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403022215447
  • خبرنگار : 71129

برچسب‌ها