/روز جهانی پرندگان مهاجر/

مدیر کل محیط زیست یزد: توجه جهانی به اهمیت پرندگان مهاجر افزایش یافته است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد با اشاره به این‌که شعار روز پرندگان مهاجر در سال جاری «حفاظت از حشرات، حفاظت از پرندگان» است، گفت: جمعیت حشرات، ارتباط مستقیم با جمعیت پرندگان داشته و از اهمیت بالایی برخوردار است.

«سید رضا نورانیان» به بهانه روز جهانی پرندگان مهاجر در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به افزایش توجه جهانی به اهمیت پرندگان مهاجر، اظهار کرد: از سال ۲۰۰۶ میلادی توافقنامه پرندگان مهاجر (AEWA) اقدام به نامگذاری و برگزاری روز جهانی پرندگان مهاجر کرده است.

وی با اشاره به این که هر سال شعار روز جهانی پرندگان مهاجر، با هدفی خاص تعیین می‌شود، گفت: شعار امسال «حفاظت از حشرات، حفاظت از پرندگان» است.

نورانیان افزود: شعار روز جهانی پرندگان مهاجر امسال به ارتباط بین جمعیت حشرات و جمعیت پرندگان مهاجر می پردازد.

وی با اشاره به این که حشرات به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین غذاهای پرندگان هستند، خاطرنشان کرد: جمعیت حشرات به شدت تحت تأثیر اقداماتی مانند استفاده بی رویه از آفت‌کش‌ و حشره کش‌هاست.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد ضمن بیان این که با کشته شدن حشرات، منبع اصلی غذایی بسیاری از پرندگان در معرض خطر قرار گرفته و باعث تاثیر بر سلامت و جمعیت آن‌ها شده‌ است، گفت: بنابراین لازم است اقدامات لازم برای حفاظت از جمعیت حشرات در راستای کاهش تهدیدات جمعیت پرندگان‌ انجام شود.

نورانیان در خصوص هدف برگزاری روز جهانی پرندگان مهاجر تصریح کرد: برگزاری روز جهانی پرندگان مهاجر به منظور آگاه کردن مردم برای درک اهمیت حضور پرندگان در محیط‌های طبیعی و ترغیب جوامع محلی به مشارکت فعال در شناخت و حفاظت از پرندگان مهاجر و زیستگاه‌های آنهاست.

وی افزود: به همین دلیل برنامه‌هایی برگزار می‌شود تا ضمن افزایش آگاهی عمومی‌ به حفاظت از این پرندگان و زیستگاه آنان کمک شود.

وی با اشاره به این که پرندگان بیشتر به دلایلی همچون سرما، گرما، کمبود غذا، زادآوری، تغییر یا تخریب زیستگاه خود، مهاجرت می‌کنند، گفت: این مهاجرت معمولا در اوایل پاییز و اوایل بهار صورت می‌گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد تصریح کرد: پرندگان مهاجر، خصوصا پرندگان آبزی و کنار آبزی‌ در چرخه زندگی خود به آب و زیستگاه‌های مرتبط با آن وابسته هستند.

وی با بیان این که دریاچه‌ها، نهرها، برکه‌ها، تالاب‌ها، سواحل و اراضی کشاورزی برای تغذیه، لانه سازی و استراحت در طول مهاجرت‌های طولانی ضروری هستند، گفت: این ‌درحالی است که منابع آبی کره زمین در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و حیات بسیاری از گونه‌های حیات وحش به ویژه پرندگان مهاجر با تهدید جدی روبه‌رو است.

نورانیان در خصوص تهدیدهایی که پرندگان مهاجر با آن روبرو هستند، اظهار کرد: مشکلاتی مانند شکار، مسموم کردن و آلودگی تا عواملی مهم تر در سطح جهانی مانند از بین رفتن زیستگاه در مقیاس بزرگ و اثرات مخرب و منفی تغییرات آب و هوایی از جمله تهدیداتی است که پرندگان مهاجر متوجه آن ها هستند.

مدیر حفاظت محیط زیست استان با بیان این که هر ساله ابتدای فصل بهار در استان یزد  شاهد حضور پرندگان مهاجر هستیم، گفت: البته امسال به دلیل شرایط آب و هوایی، این مهاجرت با اندکی تأخیر همراه بوده است.

وی مهمترین پرندگان مهاجر به استان را پرندگان آبزی و کنار آبزی، پرندگان شکاری، گنجشک سانان و غیره خواند و گفت: ‌اکثر آن‌ها مدتی را در زیستگاه‌های استان به استراحت پرداخته و پس از مدتی به مهاجرت خود به سمت شمال ادامه می‌دهند.

نورانیان اظهار کرد: اما برخی از این پرندگان، در فصل بهار و در استان یزد مانده و به تولید مثل و زادآوری می‌پردازند.

وی خاطرنشان کرد: زیستگاه‌های شهرستانهای خاتم، ابرکوه، بافق، تفت، مهریز ،اردکان و نیز آبگیر تصفیه خانه یزد از مهمترین مقاصد مهاجرت پرندگان می‌باشد.

نورانیان در پایان با اشاره به این که در فصل مهاجرت، پرندگان به دلیل طولانی بودن مسیر، کمبود غذا، خستگی، در مناطق مسکونی، مزارع کشاورزی، استخرها و حوضچه های آب و غیره فرود می‌آیند، گفت: از شهروندان محترم انتظار می‌رود در صورت مشاهده پرندگان زخمی، موضوع را به محیط زیست اطلاع‌ داده و از تماس با پرندگان مهاجر یا نگهداری آن‌ها در منزل خودداری کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۲
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403022215378
  • خبرنگار : 50592