حجتالاسلام جواد نیکبین ۱۹ اردیبهشت در آئین کلنگ زنی اولین نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی که با مشارکت ۵۰۰۰ کشاورز برای ۲۹ حلقه چاه کشاورزی در شهر کندر شهرستان خلیلآباد برگزار شد، اظهار کرد: قطعی برق چاه موتورها اصلیترین معضل کشاورزان در تابستان است.
وی اظهار کرد: هرچند قبلتر به مردم قول کاهش خاموشی چاه موتورها را داده بودیم اما باید ابتدا زیرساختها را فراهم کنیم که یکی از آنها افزایش تولید برق در کشور است.
نماینده مردم خلیلآباد، کاشمر، بردسکن و کوهسرخ در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا ۱۵ هزار مگاوات برق در پیک مصرف و تا ۳۰ هزار مگاوات در تابستان در کل کشور کمبود برق داریم، عنوان کرد: با احداث این نیروگاههای خرد علاوه بر اینکه درآمدی برای مردم ایجاد میشود مشکل برق و خاموشی چاه موتورها به حداقل خواهد رسید.
وی اظهار کرد: هرچند قرار بود چندین بار پروژه نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی جابجا شود و به دیگر مناطق کشور برود اما با پیگیریهای صورت گرفته مشکلات رفع و تاکنون بالغبر ۲۵ تا ۲۶ چاه موتور اعلام همکاری کردهاند.
نیکبین با بیان اینکه تمامی هزینههای این نیروگاه توسط خود مردم تأمین میشود، خاطرنشان کرد: با تلاشهای صورت گرفته در بردسکن هم مشابه این کار انجام شده و تاکنون بالغبر ۳۰ قرارداد منعقد شده است.
نماینده مردم خلیلآباد، کاشمر، بردسکن و کوهسرخ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هفته آینده یکی از این نیروگاههای خرد در بردسکن به بهرهبرداری و افتتاح خواهد رسید، گفت: به تازگی ۲۸ قرارداد هم منعقد شده است.
وی با اعلام اینکه طی ۴ ماه آینده نهضت تولید برق در منطقه ترشیز راه میافتد، افزود: با اقدامات صورت گرفته برای سالهای آینده تلاش میشود به زودی تولید برق داشته باشیم.
نیکبین از مسئولان خواست وسایل و تجهیزات مورد نیاز این نیروگاهها را از هم اکنون خریداری کرده و به آینده موکول نکنند تا با افزایش قیمتها مواجه نشویم.
وی با بیان اینکه تا ۲۰ سال آینده این نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی قابلیت تأمین برق منطقه را دارد، اظهار کرد: امیدواریم تا ۴ ماه آینده این نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی به بهرهبرداری برسد.
نماینده مردم خلیلآباد، کاشمر، بردسکن و کوهسرخ در مجلس شورای اسلامی همچنین از انعقاد قرارداد مجموعه ۶۰ مگاواتی خبر داد و گفت: هفته گذشته ۱۲۰ هکتار زمین تحویل سرمایهگذار شده است.
وی افزود: اگرچه مجموع کمبود برق کل مجموعه کشاورزی منطقه ترشیز کمتر از ۵۰ مگاوات است، اما فقط نیروگاهی که اخیراً قرارداد آن منعقد شده در محل روستای حطیطه ۶۰ مگاوات برق را تولید خواهد کرد.
حال کشاورزان را دریابیم
فرماندار خلیلآباد هم در این مراسم گفت: با توجه به اینکه مسئولیت صفر تا ۱۰۰ احداث این نیروگاه با مردم است، مردم خلیلآباد تبلور ولایت مداری و شعار سال را به خوبی عینیت بخشیدند.
محمد رضا خوشنویس با اشاره به اینکه این پروژه هم جهش تولید و هم مردمی بودن را دارد، ناترازی برق را یکی از مشکلات کشور دانست و افزود: اگرچه در گذشته برای رفع این مشکل اقدامی نشده اما دولت سیزدهم با شجاعت پای کار آمد و برای تولید انرژی خورشیدی برنامهریزی کردند.
وی با بیان اینکه باید حال کشاورزان را دریابیم و ناترازی انرژی را حل کنیم، خاطرنشان کرد: اگر حال بخش کشاورزی خوب شود حال مردم منطقه خوب میشود و میطلبد در این خصوص همه تلاش کنیم.
قطعی برق چاه موتورهای کشاورزی مهمترین مشکل کشاورزان
امامجمعه خلیلآباد در ادامه با بیان اینکه مسئولان برای اینکه کشاورزان مسیر بیدغدغهای را داشته باشند باید بیش از این تلاش کنند، گفت: شهرستان خلیلآباد به عنوان قطب تولید انگور در خراسان رضوی است و ۸۵ درصد مردم منطقه در این بخش فعالیت دارند.
حجت الاسلام محمد علی دستجردی با اشاره به اینکه باید خدمات دولت مردمی در جامعه بیشتر دیده شود، اظهار کرد: این منطقه باغ شهری است که مردم آن از راه کشاورزی ارتزاق میکنند.
وی قطعی برق چاه موتورهای کشاورزی را از مهمترین مشکلات و دغدغههای کشاورزان دانست و عنوان کرد: امیدواریم با همت وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو این مشکل با احداث پنلهای خورشیدی حل شود.
امامجمعه خلیلآباد اظهار کرد: مردم منطقه همیشه پای کار امور انقلاب بوده و هستند، قطعأ با شروع این پروژه و رقم خوردن پایلوت برق سبز از شهرستان خلیلآباد حرکت عظیمی در کشور ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی در خلیلآباد نمود بسیار خوبی دارد، گفت: بدون شک هر کاری که بخواهیم در این منطقه انجام دهیم باید پیوست کشاورزی داشته باشد.
امام جمعه خلیلآباد با تأکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید به این شهرستان نگاه ویژهای داشته باشد، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به تولید خوب رهبر معظم انقلاب مردم را فراخواندهاند، از سویی با روحیه مدیران انقلابی و تلاش مردم به زودی از تنگناهای اقتصادی خارج شده و مسائل و مشکلات کشاورزی و اقتصادی کشور حل خواهد شد.
برگزاری میز خدمت در محل مسجد جامع شهر کندر و برپایی جلسه پرسش و پاسخ از دیگر برنامههای سفر دستیار وزیر جهاد کشاورزی در امر مردمیسازی دولت و مدیر کل جهاد کشاورزی و سایر مسئولان منطقه و استان به شهر کندر شهرستان خلیلآباد بود.
شهرستان خلیل آباد به دیار تاکستانهای سرسبز معروف است و یکی از قطبهای اصلی تولید انگور است، سطح زیرکشت تاکستانهای انگور آن بالغ بر ۶۰۰۰ هکتار با میانگین تولید ۲۵ تن در هکتار است که سالیانه حدود ۱۵۰ هزار تن انگور تولید می شود.
انتهای پیام